Ha egy fiatal lány teherbe esik akkor az miért nem fordul meg soha senki fejében hogy a szülei képesek-e a gyereket is ellátni?
Miért veszi mindenki olyan természetesnek, hogy ohh hát anyuci meg apuci eltart? Akárhova nézek, sem a kérdező, sem a válaszolóknak eszébe sem jut annál tovább a szülő hogy örül-e vagy nem, de az se érdekes ha nem örül még olyankor se jut eszébe senkinek hogy van-e kerete a szülőknek egy újabb gyerekre! A szülő érzéseivel miért nem törődik soha senki, hogy ez esetleg ez neki mekkora anyagi teher? Mert nem gondolom hogy csak gazdag szülők gyereki esnek teherbe.
Én még egy hörcsögöt sem mernék engedély nélkül hazavinni amíg ők tartanak el, nem hogy egy gyereket! Csak nekem sülne le a bőr a képemről ha ilyen kérnék, csak szerintem önző dolog? Vagy a szülőnek kötelessége ellátni a lánya baklövését akkor is belepusztul és sosem lesz saját élete?
Ja és nem egybosszús szülő vagyok, hanem én is egy fiatal akit még eltartanak, de lehet hogy csak én vagyok ilyen rossz hogy már egy kis pluszkiadástól is bűntudatom van mert tudom hogy kell a pénz és félek hogy a szüleimnek rossz lesz pedig még nem is vagyok annyira jóban velük...
ma 21:57! Jól van na, ha nem hát nem. Ez van. Értelek én, meg mást is, bármennyire értetlennek tűnök is. :O
Szóval. A tiniket nem fogja érdekelni, hogy az édes szülői be tudják-e vállalni őt a babával együtt, ha nem ismeri a pénz értékét és azt, hogy az nem terem magától. Ezt pedig a szülőnek kell megtanítania neki. Ha a baj már meg van, késő vakarózni.
ma 22:07! Igazad lesz, lassan aludni kell menni. ;)
Nem sz*rja le a tinianyuka se csak megelégszik annyival hogy majd a nagyi meg a papi fizetnek.
Továbbra is azt mondom ha egy tini baklövéseket követ el az már nem mindig csakis kizárólag a szülő a hibás. Szerintem épp elég önálló már.
És itt nem arról van szó hogy önző királykisasszony csak mindenkibe bele van rögződve hogy akinél a kisbaba van annak sokkal több dologhoz van joga és ha kisbaba van akkor más nem fontos.
Oké hibázott,akkor kapja össze magát és hozza rendbe a dolgokat!
Ha ezt ezekután se látja be ott akkor tényleg nagyon komoly mentális problémák vannak és szerintem azért hál Istennek kevés ilyen eset van!
Ha viszont a szülő,nagyszülő továbbra is kinyalja popsikáját és ahogy te írod a friss anyuka nem tesz semmit,mert nem kell neki tennie semmit,akkor is csak ő a hibás?
Egy cseppet se érzed,hogy a szülő felelőssége lenne ÉLETRE nevelni a gyerekét?
Megtanítani neki,hogy a tettei felelőséggel járnak?
Az én szüleim remek emberek!
És úgy érzem engem és a nővéremet is jól neveltek,amiért hálás vagyok és azért is hogy a kislányom körül is rengeteget segítenek!
Azt hittem nem személyeskedünk,hisz ez csak egy elméleti kérdés!
Vagy mégse?
Túl sok benned a gyűlölet és nem értem miért!
Én leírom a véleményem,Te meg vagdalkozol és szemlátomást dühöngsz!
Felénk hál istennek nem járnak ilyen példák,mint amit Te leírtál,őszintén megvallva nem is hiszem,hogy ez lenne az általános.
Sajnálom ha a te ismerettségi körödben ilyesmi megesik.
De azt mégjobban,hogy Te valószínüleg nem nyújtanál segítő kezet egy ilyen elesett lánykának,mert... ismerjük a nézeted!
Hibázunk,segítséget kérünk és ha kapunk talpra állhatunk.
Jó ÉJT
Én nem dühöngök sem nem vagdalkozok ellenben te már egy csomót írtál, tele felkiáltójellel. Na mindegy nem te fogod ezt tudni. :) És tök nyugodt vagyok.
Itt még mindig nem arról van szó hogy nem segít valaki hanem hogy NEM TUD és hogy ezt nem kérdezik meg veszik figyelembe sokan. Ez tényleg elképzelhetetlen? Kösse fel magát az akinek nincs pénze még egy gyereket nevelni a sajátja mellett akkor sem ha az unokája?
Adott egy éretlen, felelőtlen fruska. A szülők nem tudják vállalni a gyereket.
1;A leányzó felelőtlenül megtartja, majd elmegy bejelentkezik a terhesgondozóba. A védőnő megkérdezi milyen háttere van. Megnézi a körülményeket, házhoz megy. 18 év alatt kell valaki aki vállalja a gyámságot a gyerek fölött az anya nagykorúságáig. A védőnő majd eldönti, mi legyen a babával.Ha nincs hova hazamenni, nincs biztosítva a megélhetés, a babának szükséges alap felszerelés, akkor viszik a gyereket. Még ha az anyuka meg akarja is tartani.
2; Hallgat a környezet nyomására és el akar menni abortuszra. Elmegy UH-ra ahol biztosítják róla, tényleg terhes. Elmegy a védőnőhöz, aki felvilágosítja, hogy milyen veszélyei vannak az abortusznak. Sokba kerülne, anyagilag. Szociális rászorultsági alapon megcsináltatja, így nem is olyan sok. Marad a lelki ismeret furdalás. A tudat, hogy nem is akarta igazán elvetetni. Na és a hiány érzet. Valami elveszett...
3; ???
S az éretlen leányzó életében először rájön, hogy tetteinek következménye van, s hogy önmagán kívül senkire nem számíthat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!