Ha egy fiatal lány teherbe esik akkor az miért nem fordul meg soha senki fejében hogy a szülei képesek-e a gyereket is ellátni?
Miért veszi mindenki olyan természetesnek, hogy ohh hát anyuci meg apuci eltart? Akárhova nézek, sem a kérdező, sem a válaszolóknak eszébe sem jut annál tovább a szülő hogy örül-e vagy nem, de az se érdekes ha nem örül még olyankor se jut eszébe senkinek hogy van-e kerete a szülőknek egy újabb gyerekre! A szülő érzéseivel miért nem törődik soha senki, hogy ez esetleg ez neki mekkora anyagi teher? Mert nem gondolom hogy csak gazdag szülők gyereki esnek teherbe.
Én még egy hörcsögöt sem mernék engedély nélkül hazavinni amíg ők tartanak el, nem hogy egy gyereket! Csak nekem sülne le a bőr a képemről ha ilyen kérnék, csak szerintem önző dolog? Vagy a szülőnek kötelessége ellátni a lánya baklövését akkor is belepusztul és sosem lesz saját élete?
Ja és nem egybosszús szülő vagyok, hanem én is egy fiatal akit még eltartanak, de lehet hogy csak én vagyok ilyen rossz hogy már egy kis pluszkiadástól is bűntudatom van mert tudom hogy kell a pénz és félek hogy a szüleimnek rossz lesz pedig még nem is vagyok annyira jóban velük...
Értelek én, de ebben az esetben nem lehet csak a szülőt, csak a tinit nézni. Ott van a születendő gyerek. Nekem mégiscsak úgy tűnik, hogy személyesen érintett vagy benne. Igen nem egyszerű dolog bevállalni egy unokát idős korban. Ám ha valaki nem akarja, hát nem akarja. A tini meg dönthet. Abortusz, örökbe adás, vagy megtartja. A szülei meg eldönthetik, hogy elfogadják, vagy hátat fordítanak. Esetleg a testvérek is hátat fordíthatnak a tinimaminak. Ám egy biztos. Ha a környezet ellenséges az nem segít a tininek a helyes döntés meg hozásában.
Vannak tinik, akik nem viszik haza a gyereket. Nem terhelik ezzel a környezetüket. Vagy azért mert nem esnek teherbe (ez a jobbik eset). Vagy azért mert tudják, senki nem értené meg őket. Ezen tinik gyerekeit találják meg néha kukákban, utcán, lift mellett, szatyorban, dobozokban.
"Szerintem pont az első években fogyasztja a legtöbbet! Gondolj csak bele, kiságy, babaholmik, a rengeteg pelenka.. nem kis pénz ám :S"
Meg lehet oldani. Semmiből is. Kérdés, hogy akarja-e. Egy gyermek nevelésnél nem a kiságy a legdrágább és nem a pelenka a legnagyobb kiadás. Először a meg akarjuk-e oldani vállaljuk-e(?) a legnagyobb kihívás. Ám ez az élet minden területére igaz.
Tévedsz. Semmiből nem lehet élni. Különben mindenki gyereke jól és boldogan élne. Legfeljebb csak segélyekre, meg hitelre meg szívességekre. Ez aztán az csodás élet... Lehet te úgy érzed jó így és csak a szeretet fontos, de a gyereket kérdezted már? Nekem pl elég nagy lelki problémákat okozott hogy mindig nélkülözni kellett, mindig csak a használt, régi holmik amik idegeneken meg 3 tesón végigmentek. Pedig szerettek de nem sokat ért... Persze lehet csak én voltam az önző és túlrérzékeny...
Mivel ez nem egy kötelező dolog, nem hinném hogy rossz lenne a szülő mert nem mindig csak másokra gondol.
Úgy gondolom,hogy csak annak lenne szabad szülni,aki SAJÁT MAGÁT is képes eltartani!A szülés egy komoly döntés.Arról döntünk,hogy felelősséget akarunk vállalni egy másik emberért.Aki saját maga is életképtelen lenne egyedül,az ilyenkor mit csinál?Ugrik a mélybe,hogy "majd csak lesz valami"? Kilátása sincs,csak bízik a segítségben.
Akivel szemét volt a környezete,az jogosnak érzi,hogy a megszületett csecsmőjét bedobja egy kukába?Mert ez a környezet hibája,hogy ilyen helyzetbe került.Ő jó anya lenne,de nincs más választása,mint hagyni megfagyni a gyereket vagy ledarálni a kukásautóba?Komolyan,ennél még az abortusz is humánusabb.
Ha pedig az anya tudta,hogy a családra nem számíthat,akkor mi a fenének kellett világra hozni a gyerekét,hogy utána saját kezével ölje meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!