Ha egy fiatal lány teherbe esik akkor az miért nem fordul meg soha senki fejében hogy a szülei képesek-e a gyereket is ellátni?
Miért veszi mindenki olyan természetesnek, hogy ohh hát anyuci meg apuci eltart? Akárhova nézek, sem a kérdező, sem a válaszolóknak eszébe sem jut annál tovább a szülő hogy örül-e vagy nem, de az se érdekes ha nem örül még olyankor se jut eszébe senkinek hogy van-e kerete a szülőknek egy újabb gyerekre! A szülő érzéseivel miért nem törődik soha senki, hogy ez esetleg ez neki mekkora anyagi teher? Mert nem gondolom hogy csak gazdag szülők gyereki esnek teherbe.
Én még egy hörcsögöt sem mernék engedély nélkül hazavinni amíg ők tartanak el, nem hogy egy gyereket! Csak nekem sülne le a bőr a képemről ha ilyen kérnék, csak szerintem önző dolog? Vagy a szülőnek kötelessége ellátni a lánya baklövését akkor is belepusztul és sosem lesz saját élete?
Ja és nem egybosszús szülő vagyok, hanem én is egy fiatal akit még eltartanak, de lehet hogy csak én vagyok ilyen rossz hogy már egy kis pluszkiadástól is bűntudatom van mert tudom hogy kell a pénz és félek hogy a szüleimnek rossz lesz pedig még nem is vagyok annyira jóban velük...
én ha terhes lennék akkor inkább elvetetném,mint h örökbe adjam. Ha én most szülnék nem tudom mi lenne a családunkkal. Napról bapra élünk,alig ban mit enniük. Hülyeésg h ahol egy tud enni ott tud kettő is. És ha m,egszülnám a gyerekem ugy,h tudom soha nem foghatom,nem láthatom,nevelhetem... ááá,tök rossz belegondsolni. Inkább elvetetném. A föld alól is összekaparnám a pénzt.
16/L
Elnézést az off-ért:
Külön sajnálom, hogy van aki csak a saját véleményével egyező érveket találja hasznosnak, elgondolkodtatónak.
Igaz én nem tinikoromban,hanem 21 évesen szültem,de a szüleim,a családom segítsége nélkül el sem tudnám képzelni,hogy nevelhetném fel a kislányom!
Pedig nekem volt "saját lakásom",ahová vihettem és végig dolgoztam a terhességem alatt és utána is otthon!
Most 26 éves vagyok,a kislányom 5 és milyen mocsok a világ,bizony nem boldogulnék a szüleim segítsége nélkül,hogy elhozzák oz oviból,vagy bevigyék egyszer-egyszer és sorolhatnám!
Most én is szégyeljem magam,hogy vállaltuk apukával a Kicsit,de egyedül nem bírjuk,mert dolgozni kell ls bizony kell aki vigyázzon rá rendszeresen?
Valóban a nagyszülők is ledolgozzák a napi X órájukat és járna nekik a pihenés,de vállalják és hidd el örömmel!
És ez nem csak a mi családunkban van így,hanem rengeteg helyen látom!
Most mindenki szégyelje magát,hogy akár 30 évesen volt pofája szülni,de segítség nélkül nem megy?
Az én anyám egy életen át emésztette volna magát,ha én annakidején elvetetem a gyerekem!
én nem tudom felétek mi a szokás,de az én környezetemben egy leendő nagyszülő nem sokat habozik,ha megtudja,hogy jön az unoka.
Vállszélességgel kiáll mellette.
Én nem azt nézi,hogy Jajj Istenem ez nekem plusz kiadás és idő?
Hisz az lenne ha 17 évesen szül a gyereke vagy ha 32 évesen akkor is!
Egyébként kismama is talál munkát magának,ha akar!
Én például újságot terjesztettem!
A 6 hetes lánykám édesdeden csicsikált a babkocsiban én meg dobáltam az újságokat!
Minden csak akarat kérdése és nevelésé.
Ha úgy neveleik,hogy megdolgozzon mindenéért,hidd el nekem,hogy attól mert vállalja gyerekét még nem változna a gondolkodásmódja,hanem méginkább hajtana,hogy ne másnak legen gond a Baba!
Ez viszont már tényleg nevelés kérdése!
Ha a szülő elszúrja,akkor nemcsak nagymami lesz,hanem újra anyuci is!
A vicc az, hogy mindenhova beírkálják, hogy menjél diákmunkára, ha venni akarsz egy doboz gyufát, ne anyádék adják neked, meg szégyellje magát az, akiket apuci-anyuci pénzel stb. Viszont szülje már meg a gyereket a kisgimnazista anyuék nyakára, mert isten csodája meg tök tudja. Igaz, orvoshoz kell járatni, vitamint kell neki szedni, szülnie kell, bababútor kell, babakocsi, bili, pelenka, rugdalózó anyámkínja, de aaaz nem baj, az normális, hogy anyu meg apu már előtte is elélvezett minden hónapban a villanyszámlától? Nem baj, ha van bárányka lesz legelő is, és hasonló baromságok a megszokott szólamok.
Amúgy meg, a szülő felelőssége a védekezés stb. Sose lehet tudni. Én pl. nem szedhetek fogamzásgátlót. Nem én találtam ki, nem szedhetek. A többi módszer meg korántsem olyan biztonságos. Ha meg valaki azt mondja, hogy akkor nem kell szexelni, akkor hadd nevessek már egy baromi nagyot, mert ha azt nézem, hogy mikor jutok el odáig, hogy a szexből nyugodtan lehet egy gyerek is, akkor nem mondok sokat, ha úgy 26-27 éves koromig szűznek kellett volna maradnom. Na persze.
Szerintem te nem tudsz olvasni vagy elsiklasz felette hogy direkt leírhasd a csodás életed.
Itt nem arról van szó hogy a nagymami segít a gyerek mellett meg vigyá rá, hanem arról hogy ő tartja el TELJESEN az unokát. Ez két külön világ. És nem hinném hogy az utóbbira minden szülőm képes! Mégegyszer elmondom: nem mindenhol van erre pénz.
21:08
Nem a segítségnyújtással van a baj.Teljesen természetes és normális,ha a nagyszülők is részt vesznek az unokájuk életében,segítenek az anyukának pl. gyerek vigyázással,házimunkával stb.
Itt arról van szó,hogy ne a nagyszülőnek kelljen eltartani az anyát plusz a gyereket is!!!
Minden unoka kiadásokkal jár ez természetes.De nem mindegy,hogy szülinapjára veszek ajándékot,elfuvarozom az oviba és néha fizetek neki egy fagyit,vagy pedig fizetek MINDENT a ruházkodásától kezdve az étkezéséig,a mindennapokhoz szükséges eszközökig pl. kiságy,pelenka stb. És ugyanezt megteszem az anyával is,mert még őt is el kell tartani.
Újságkihordás nem főállás.Abból max egy diák tud félretenni,hogy karácsonyra megvehessen valamit.De rezsit fizetni,élelmiszert,ruhát stb. két emberre,ebből nem lehet.Márpedig 15-17 évesen érettségi nélkül nem sok esély van jól fizető munkahelyet találni.
És arra véletlenül se gondolsz,hogy a szülő akkor írdatlanul de elszúrt valamit a gyereke nevelésében,ha ilyet vár el tőle,hogy akkor majd nagymama-papa neveli és pénzeli?
Ha valakiben ennyire nem alakul ki a felelősségtudat,akkor azt anyu-apu hogy nem veszi észre?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!