Ha egy fiatal lány teherbe esik akkor az miért nem fordul meg soha senki fejében hogy a szülei képesek-e a gyereket is ellátni?
Miért veszi mindenki olyan természetesnek, hogy ohh hát anyuci meg apuci eltart? Akárhova nézek, sem a kérdező, sem a válaszolóknak eszébe sem jut annál tovább a szülő hogy örül-e vagy nem, de az se érdekes ha nem örül még olyankor se jut eszébe senkinek hogy van-e kerete a szülőknek egy újabb gyerekre! A szülő érzéseivel miért nem törődik soha senki, hogy ez esetleg ez neki mekkora anyagi teher? Mert nem gondolom hogy csak gazdag szülők gyereki esnek teherbe.
Én még egy hörcsögöt sem mernék engedély nélkül hazavinni amíg ők tartanak el, nem hogy egy gyereket! Csak nekem sülne le a bőr a képemről ha ilyen kérnék, csak szerintem önző dolog? Vagy a szülőnek kötelessége ellátni a lánya baklövését akkor is belepusztul és sosem lesz saját élete?
Ja és nem egybosszús szülő vagyok, hanem én is egy fiatal akit még eltartanak, de lehet hogy csak én vagyok ilyen rossz hogy már egy kis pluszkiadástól is bűntudatom van mert tudom hogy kell a pénz és félek hogy a szüleimnek rossz lesz pedig még nem is vagyok annyira jóban velük...
nem az a baj, hogy szexel, hanem hogy pofátlanul természetesnek gondolja, hogy ő dönt arról, hogy márpedig megszüli. Holott kiskorúként a szülő dönt.
nem hiszem el, hogy egy 17 éves lányka, aki épp még csak most esik bele első szerelmébe, nyílik ki elötte a világ stb., gyereket kéne hogy szüljön. Vegyen barbi babát inkább, egyszerűen nem fér a fejembe, hogy gondolja, hogy ő megfelelő anyja lesz a gyereknek, minek után még ő is gyerek, szószerint és átvitt értelemben is.
Egy gyerek nem hörcsög. Ha egy tini teherbe esik, nem ugyanaz mint az akarok egy kiskutyát. "Csak nekem sülne le a bőr a képemről ha ilyen kérnék, csak szerintem önző dolog?" Azért ez többnyire nem kérés dolga, ha a gyerek megfogant az már ott van. S nem szűnünk meg szülőnek lenni gyerekünk szüzességének elvesztésekor. Örülj, hogy te nem vagy "olyan" aki hazaállít egy gyerekkel a hasában, hogy anyu tartsuk meg, mert én ezt akarom!(bár ez sehol sem így működik, nem ennyire egyszerű) A szülőnek nem kötelessége a gyerekét, gyerekestül segíteni.DE! Nem önző a tini, ha ebben a helyzetben segítséget vár a szüleitől. Különben kihez menjen? Nem mindenki tud feldolgozni egy abortuszt, még akkor sem, ha az a szüleinek könnyebb lenne. S én a szülőt ugyanolyan önzőnek tartom, ha ő akar dönteni a gyereke helyett annak akarata ellen. Egy abortusz vagy egy gyermek vállalás túl összetett dolog ahhoz, hogy ennyire leegyszerűsítsük:
- Anya! Terhes vagyok! Megtarthatom? Karácsonyra úgy sem kaptam kiskutyát!
Még valami. Amikor gyereket, gyerekeket vállaltam tudtam, hogy ez nem x évig fog tartani, hanem életem végéig. S tudod, ha gyermekeim valamelyikének becsúszna egy baba, elmondanám a véleményem, de hagynám hogy ő döntsön és mindent megadnék, hogy a döntését ne bánja meg.
1 ha nem segít a szülő 17 évesen miből, hogyan tartja el?
2: lerészegedik? na nehogy már ez kifogás legyen, hogy 17 évesen úgy leissza magát, hogy úgy szexel hogy nem védekezik...ez még felnőttnél is ocsmány dolog, nem hogy egy fiatal lánynál.
Gondolkodj már.
Pont azért még sokkal komolyabb a dolog mert nem egy kisállítról van szó. Szerintem az egyáltalán nem önző dolog ha egy szülő képtele még egy embert eltartani mert épp nincs annyi pénze! Te hol élsz? A pénz véges. Ez a valóság.
És nem azt mondtam hogy mindenki vetesse el, csak hogy sehol nem hallottam még hogy megkérdezik a szülőt ilyen szempontból, vagy esetleg aggódnak érte hogy jaj halálra dolgozhatja magát hogy ők otthon babázzanak, vagy esetleg megköszönjék a szülőnek mert ez természetes, mintha kötelesség lenne.
Szerintem tök igazad van! Az én szüleim sem állnak úgy anyagilag h ha terhes lennék tudnának támogatni. Örülhetek annak h engem el tudnak látni. A gyesből meg a családi pótlékból meg nem tudnék egy gyereket felnevelni. Én ha terhes lennék,akkor megkérném a szüleimet h abortuszra szedjék nekem össze a pénzt
17/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!