Befogadnád a kisebb testvéred?
Másfél szobás lakásban élünk a párommal, 8 hónapos terhes vagyok. A 16 éves húgom összeveszett anyuékkal, és kitalálta, hogy hozzánk költözik. Tegnap beállított egy kisebb utazótáskával, hogy itt maradna pár hétig.
A testvérem, és szeretem, de így hogy pár hét van a szülésig (kb. 3), nem akarom most a húgomat is nevelgetni.
Mikor reggel megmondtam neki, hogy nem költözhet ide hozzánk, még ő volt megsértődve. Segíteni nem segít (3.-on lakunk, megkértem hogy vigye le a szemetet, nem ő most msn-ezik a barátaival).
Anyuék megértik a problémámat, de a húgomat nem tudják hazacsábítani.
27L
Szerintem egyszerű a dolog:
1. leírod, hogy mit vársz/vártok el tőle (amit majd át is adsz/adtok neki "olvasgatásra" / értelmezésre)
2. 3 -an leültök és megbeszélitek, hogy tudja-e vállalni.
3. Ha igen, akkor én belemennék, de azzal a feltétellel, hogy csak 1x figyelmeztetek ha nem tartja be, akkor mehet vissza.
4. Ha nem, akkor adjatok neki időt (pl: ahogy írtad vas-ig) hogy rendezze a kapcsolatát az őseivel, de ebben az esetben esetleg felkereshetnéd személyesen a szüleidet, és beszélhetnél velük, hogy most nyugira van szükséged. (bár korrektnek tartom őket abból a szempontból, hogy ha 16 éves lányuknak felajánlják a lehetőséget a nyári munka és a "nagykorú" -s témát. Szerintem élnie kellene ezzel a lehetőséggel, és akkor lehet ott aludhat a barátja, nemde?)
5.Beszélgess el a húgoddal a könnyű vérű rihe-rongy csajokkal kapcsolatosan, valahogy úgy, hogy "ugye te nem akarsz rihe-rongyá válni?" vagy "a pasik nem értékelik a könnyen megszerezhető prédákat" valami hasonló...
Amúgy ha a kicsi megszületik a tesód hol fog aludni? Esetleg rákérdezhetnél arra is, hogy a kicsi körüli teendőbe is besegít-e, és hogy hogy fogja bírni ha a kicsi rázendít? (szerintem ezt a két utolsó mondatot meghallja, akkor egyből húz is vissza, vagy majd 1-2 hét múlva:)
9:49-es vagyok...
még eszembe jutott valami amivel esetleg megfoghatnád:
Kérdezd meg hogy szeretne-e tovább tanulni fősuli/egyetem, ha igen akkor mázlid van, és mondd neki azt, hogy ha nem megy vissza a szüleitekhez, akkor az ősök tuti nem fogják támogatni anyagilag, és ugyebár egy fősuli/egyetem sem két fillér, ráadásul igaz ott a diákhitel meg a kollégium, de a koleszból is hamar ki lehet kerülni, és nem célszerű hitellel kilépni a nagy világba...
Ha meg nem akar, akkor meg azt kell erre mondani, hogy manapság egy érettségi szinte semmit sem ér (bár ezzel sem hazudnál) és ha adott a lehetőség éljen vele, és tisztelje majd az ősöket azért mert támogatják.
Talán ez majd segít...
"mert nincs elég pénze bulizni."
Talán mondhattad volna azt is erre,hogy ha otthon laknál, anyuék biztos adnának pénzt,de én most sajnos nem tudok erre adni.
(az hogy erőszakkal elviszik/elviteted az benne egy mély nyomot fog hagyni... úgyhogy amíg oda nem ér anyud én leülnék vele és megdumálnám vele ezt a dolgot) :)
Hát ilyen körülmények között biztos hogy nem fogadtam volna be!!És nagyon jól teszed hogy elviteted!!:)
Neked nyugira van szükséged és nem idegeskedni miatta!!Jó baba várást!!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!