Ti mit tennétek a helyemben? Önző legyek, vagy éljem az életem?
Figyelt kérdés
27 éves nő vagyok, dolgozom, tanulok. Itthon lakom, de sajnos beleszólnak a dolgaimba. Hol vagyok már (este 8 óra), mikor megyek, kivel megyek, mikor jövök, érjek haza időben(10óra) stb stb. Konkrétan már nem bírom, ha eszek valami olyat amit ők nem szeretnek, pl kínai étel, akkor "tudod mi minden van abban" stb stb. Mindenbe beleszólnak, el szerettem volna költözni, de nem tudják fenntartani a házunkat,ha csak a szüleim laknának, nyilván én is hozzájárulok a kiadásokhoz(jelentősen). Mit tegyek? gyötör a lelkiismeret furdalás, de úgy jövök már haza a munkából, hogy ideges vagyok, mert tudom, hogy megint ez meg ez nem lesz jó nekik.2019. jan. 26. 18:56
1/15 anonim válasza:
Persze. és addig sem tudták fenntartani a házukat amíg nem melóztál....
2/15 anonim válasza:
Ha elköltözöl, akkor a kiadások csökkennek, ök meg majd megoldják a többit.
Értelmesebb lett volna már jóval elöbb elmenni onnnan.
3/15 anonim válasza:
Lépj le, megoldják a szüleid. Nem gyerekek már.
4/15 A kérdező kommentje:
De, pár évvel ezelőtt még igen, de azóta anyukám már csak 4 órában dolgozik, mert sokat betegeskedik.
2019. jan. 26. 19:09
5/15 anonim válasza:
Szerintem is pattanj meg. Megoldják ők, így csak magadat kínzod feleslegesen.
6/15 anonim válasza:
Ha tényleg rászorulnának a segítségedre, akkor nem szekálnának...
7/15 anonim válasza:
Tipikus példa arra amikor a szülő eljatsza hogy ő az úr a házban mivel ott élsz, de más részről fizesd a rezsit mert nincs pénze többre.
Elmagyarázod, hogy ott laksz és békén hagynak vagy pedig elköltozol és megoldják maguk az anyagiakat. Adsz pár hetet próbaidőnek, ha képtelenek felfogni a helyzetet akkor elmész.
8/15 kovpet válasza:
27 évesen nem önzőség kirepülni, hanem az élet rendje. Akkor is, ha nem piszkálnak agyon, pedig a te esetedben ugye...
10/15 anonim válasza:
Ez nagyon egy szerű. Kiveszel magadnak egy kisebb albérletet,és meglátod hogy a szüleid hogy boldogulnak. Legfeljebb támogatod őket anyagilag,ha van rá lehetőséged. Természetesen bizonyos korlátok között. És miután ezt megléped,akkor fog igazán kiderülni,hogy önző vagy,vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!