Milyen feltételeknek kellett teljesülnie, hogy gyereket vállaljatok?
A kapcsolatunk jó, nagyon szeretjük egymást. Viszont albérletben lakunk. Nem vet fel minket a pénz, de nagyon szeretnénk gyereket. Egyelőre mindkettőnknek biztos állása van.
Számolgattunk, hogy 8-10 év múlva talán lesz saját lakásunk, hitel nélkül. Viszont a gyerekkel addig nem szeretnénk várni.
Ti miket vettetek figyelembe, mielőtt gyereket vállaltatok?
"Na igen, ennyi erővel mindenki várhatna 40 éves koráig, mire lesz pénz a gyerekre."
Nem kell mindnekinek 15 évet dolgoznia, amíg egy házra telik pénz. ;) Az már a te bajod, hogy nem vagy jó semmire csak a havi 150 000ftos munkára. :P
"Az már a te bajod, hogy nem vagy jó semmire csak a havi 150 000ftos munkára. :P"
Kisvárosban csak ilyen munkalehetőségek vannak. Pesten biztos a tripláját is kereshetném. Remélem te többet keresel, ha már ilyen nagy a szád.:)
Abban én is egyetértek veletek, hogy a saját lakás nem feltétele a gyermekvállalásnak. Viszont a kérdező jó, ha tudja, hogy gyermek mellett sokkal nehezebb félretenni. Kiesik egy fizetés és egy emberrel többet kell eltartani. Sok mindent el lehet előre tervezni, de a baba sok mindent felülírhat. Lehet allergiás (ez ugye napjainkban népbetegség), igényelhet speciális étrendet, lehet érzékeny a bőre és az is lehet, hogy tápszerre lesz szükség mert nem lesz elég teje az anyukának, stb. Simán elképzelhető, hogy sokkal többe fog kerülni a gyermek felnevelése mint azt bárki gondolná. Mielőtt belevágtok, célszerű gyűjteni egy kicsit. Jöhetnek olyan nem várt kiadások, amiket bizony muszáj lesz állni. Én például álmomban nem gondoltam volna, hogy nem tudok szoptatni majd. Most már tudom, hogy ennek bizony genetikai oka van (kivizsgáltattam azóta magam) és nem tudok változtatni ezen, de nem számítottunk rá. A tápszer viszont több tízezer Ft havonta, de mégis muszáj megvenni, mert a gyereknek enni kell adni.
A gyerek melletti spórolásról meg csak annyit írnék, hogy lassan 1,5 éves a fiam, de még mindig elmegy a pénzünk az utolsó fillérig. Pedig aztán volna mit felújítani a lakáson, de a hitelünk a duplájára emelkedett, a gyerek költségei jóval magasabbak a vártnál, így nem tudunk félretenni. Mi sem így terveztük, de ez van.
Szóval azt gondold át kedves kérdező, hogy ha csak a párod keresne, akkor is tudnátok félretenni? Ha igen, akkor menni fog a gyerek mellett is. Ha pedig nem, akkor érdemes lenne elgondolkozni a hitelfelvételen, mivel nem fogtok tudni félretenni gyerek mellett és akkor nem, hogy 10 év múlva, de soha nem lesz saját lakásotok és mindig a másét fogjátok fizetni. Az viszont tény, hogy sokkal többe kerül a saját lakás, mint az albérlet. Mi anno mikor albérletben laktunk (amúgy ugyanebben a lakásban amit megvettünk), havi 70.000 Ft-tal kevesebből kijöttünk még úgy is, hogy fizettük a havi 50.000 Ft-os albérleti díjat. Szóval az albérlet kidobott pénz, de a saját lakásnak ára van.
"Az már a te bajod, hogy nem vagy jó semmire csak a havi 150 000ftos munkára. :P"
Tisztában vagy azzal, hogy egy orvos vagy egy tanár nem keres ennyit? Más meg apuci cégében az érettségijével sokkal többet? Nem e kereset alapján kéne megítélni az enbereket. Idióta.
Számolgattunk már. De nem tudjuk azt belekalkulálni, hogy mindennek az ára megy felfelé.
Az a baj, ha mindig csak arra várunk, hogy anyagilag jók legyünk, akkor nem mostanában lezs baba. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!