Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A párom tesojáéknak babájuk...

A párom tesojáéknak babájuk lesz. A párom lesz a keresztapa, keresztanyát viszont nem választottak, hanem majd ha a párom megházasodik ő lesz. (Ők sem házasok) Ez így rendben van?

Figyelt kérdés
2 éve vagyunk együtt, nem azzal van a bajom hogy nem engem választottak keresztanyának, viszont nekem ez nagyon kellemetlen.Hogyan menjek így a keresztelőre? Olyan mintha együtt várnánk hogy legyen felesége a páromnak. Többen is kérdezték hogy mi leszünk-e a keresztszülők, és megalázó számomra elmondani hogy csak a párom, keresztanya nem lesz. Ráadásul jó viszonyban vagyok velük ezért nem értem ezt a döntést hogy keresztanyát nem választottak.

2019. jan. 6. 12:04
1 2 3 4 5
 31/49 A kérdező kommentje:
Egy-két kommentelő azért újra elolvashatná hogy mit is írtam mert a szövegértéssel vannak bajok. Nem az a bajom hogy nem én leszek a keresztanya, hanem az hogy nem választottak egyáltalán keresztanyát csak keresztapát. Keresztanya akkor lesz ha a párom megházasodik. Nos ha engem vesz egyszer el pl 5 év múlva sem fogom azt érezni hogy ő a keresztgyerekem és a gyereknek is majd csak egy keresztapja lesz ez tudatosul benne, ha pedig nem engem vesz el hanem lesz neki más, akkor ő meg egy idegen gyereket kap a házassághoz keresztgyereknek. Örültem volna pl ha a rokonságból kiválasztanak valakit neki. De így hogy házassághoz kötötték ez nekem kellemetlen és rosszul esik
2019. jan. 6. 16:09
 32/49 anonim ***** válasza:
29%

Itt úgy látszik, most a nagyonhülyék vannak ,mert a normálisak lettek lepontozva, pl. 30-as is, aki leírta az igazságot.

Csatolmányról annyit, hogy két év után házasodtunk, most nyáron:)

2019. jan. 6. 16:09
 33/49 anonim ***** válasza:
46%

Kérdező, én teljesen megértelek.

Amúgy meg, nem kell majd püntyörgetned a gyereket, Neked is egy gonddal kevesebb. Miért, ha nem tartozol a családhoz, akkor majd elvárásaik se legyenek.

2019. jan. 6. 16:11
 34/49 anonim ***** válasza:
40%

Lehet annyira még se jo ez a viszony,és a kapcsolatomon is elgondolkodnék ahol két év után is csere darab vagyok,ott esküvő után se lesz jobb főleg ha a pasi is ennek kezel előttük. A keresztanyu kérdés mellékes..

36N

2019. jan. 6. 16:17
 35/49 anonim válasza:
61%

Nem olvastam végig a kommenteket, de gondolj bele. Mi lesz ha szakítotok? A keresztszülőséget (főleg, ha komolyan gondolják) akkor egy életre választják. A szülők után a keresztszülőnek illene lenni a 2. "szülőnek". Nagyon sok helyen csak egy keresztszülője van az embernek.

Persze megértem, hogy rosszul esik, de ez nem ellened szól.

2019. jan. 6. 17:01
 36/49 anonim ***** válasza:
82%

Én is megértelek teljesen, de többen írták, hogy ez kabaré csak. Mivel vadházasságban élnek, a keresztelő is csak egy vicc szerintem.

Keresztanya pedig akkor lesz valaki, ha karjában tartva keresztelteti a gyereket, házasság által senki nem lesz keresztanya. Szóval elég kattant egy felfogás ez a rokonok részéről, de ők tudják... Te meg próbáld ezen túltenni magad. Megértem, hogy rosszul esik, de nem hiszem, hogy ezek valami IQ bajnok szülők ilyen felfogással.

2019. jan. 6. 17:11
 37/49 anonim ***** válasza:
100%

Annyira nem számít kit hívnak keresztszülőnek, meg kit nem... Nem ezen múlik, hogy viszonyulsz egy gyerekhez... ha csak azért akarnál a gyerekkel foglalkozni, mert te vagy a keresztanyja, az már régen rossz

Nekem is vannak keresztszüleim (nem vagyok megkeresztelve, névadóm volt, de mégis őket hívjuk keresztszülőnek) - apám húga és a férje... aztán pár éve elváltak, mert "keresztapám" agyba-főbe csalta a feleségét, költötte az összes pénzt, és még sorolhatnám... nem hogy nem tekintek rá keresztapámként, de emberként sem...

Ha te részt akarsz venni a gyerek életében, akkor vegyél, ha nem, akkor nem, de ne azért tedd/ne tedd, mert te vagy/nem vagy a keresztanyja.

2019. jan. 6. 19:11
 38/49 anonim ***** válasza:
87%

Ez így teljesen rendben van.

Mi 6 éve voltunk együtt, mikor a páromat a barátja keresztapának kérte fel, senkiben fel sem merült, hogy én legyek a keresztanya (nem is vállaltam volna)

(Mellékesen 1 év múlva szakítottunk is 😃)

2019. jan. 6. 19:12
 39/49 anonim ***** válasza:
65%

Nálunk is úgy van,hogy nem a párom nem keresztapja a keresztlányomnak (pedig már jócskán együtt voltunk mikor megszületett) hanem az anya testvére. És nem volt sértődés senki részéről.

Oké nálatok azért más,mert nincs keresztanya egyáltalán,de nem is baj.Kicsit azért előre kell nekik gondolkozniuk.Mi van ha szétmentek pár év múlva? Akkor ott marad a gyerek keresztanya nélkül,mert biztos vagyok abban,hogy onnantól leveszed majd a kezed róla.Helyesen teszik ha megvárják,míg felesége lesz/vagy leszel. Igaz akkor is van kockázat,de kevesebb.

2019. jan. 6. 22:24
 40/49 anonim ***** válasza:
0%
#38 Bocsi az offért, de ilyen szmájlit hogy lehet betenni?
2019. jan. 7. 01:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!