Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A párom tesojáéknak babájuk...

A párom tesojáéknak babájuk lesz. A párom lesz a keresztapa, keresztanyát viszont nem választottak, hanem majd ha a párom megházasodik ő lesz. (Ők sem házasok) Ez így rendben van?

Figyelt kérdés
2 éve vagyunk együtt, nem azzal van a bajom hogy nem engem választottak keresztanyának, viszont nekem ez nagyon kellemetlen.Hogyan menjek így a keresztelőre? Olyan mintha együtt várnánk hogy legyen felesége a páromnak. Többen is kérdezték hogy mi leszünk-e a keresztszülők, és megalázó számomra elmondani hogy csak a párom, keresztanya nem lesz. Ráadásul jó viszonyban vagyok velük ezért nem értem ezt a döntést hogy keresztanyát nem választottak.

2019. jan. 6. 12:04
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
72%
Nálunk se volt soha olyan, hogy a keresztszülő a rokonnak a párja/felesége. Mindig egy női/férfi rokont választottak, pl nekem apám öccse a keresztapám, az anyám húga pedig a keresztanyám. Az unokaöcséimnek az anyja egyke, így ott az én anyám a keresztanyjuk (egyébként legjobb barátnők). De ugye az apa miatt (aki az apám bátyja) így is van rokonság bőven. "Külsős" nincs bevonva, valószínűleg akkor se lenne, ha elfogynának a női rokonok, ugyanígy csak keresztapjuk lenne. Nekem az a fura, hogy ezen ki vagy akadva.
2019. jan. 6. 13:08
 12/49 anonim ***** válasza:
53%
Logikus!
2019. jan. 6. 13:16
 13/49 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat
2019. jan. 6. 13:19
 14/49 anonim ***** válasza:
57%

" Te csak az aktuális barátnő vagy, lehet hogy egy év múlva eltűnsz."

Teljesen bunkó az ilyen kinyilatkoztatás.

Amúgy meg, a törvényes feleség is eltűnhet egy év házasság után is.

2019. jan. 6. 13:21
 15/49 anonim ***** válasza:
81%

" hiszen elmondták, hogy majd ha megházasodik a párod, "

Mondjuk a gyerek szülei jobb, ha nem jönnek a házasságosdival, ebben az esetben.

2019. jan. 6. 13:23
 16/49 anonim ***** válasza:
85%
Èn már azt sem èrtem, hogy tudják megkeresztelni a gyereket ha ők nem házasok? Hiszen ez alapfeltètele. Szerintem ne foglalkozz velük, nem èrdemes ezen bosszankodni.
2019. jan. 6. 13:32
 17/49 anonim ***** válasza:
96%

Nálunk mondjuk a keresztelőn kellett egy keresztapa meg egy keresztanya. Senkit nem érdekelt, hogy rokonok vagy sem, de kettő van. Ezért keresztszülők.

Ha már ez sem elvárás, akkor tök képmutatás az egész. Az meg a másik fele, hogy attól, hogy a keresztapa megházasodik, nem lesz a párja automatikusan keresztanya, ez nettó baromság. Az a keresztszülő, aki a víz alá tartja és ott a neve az iraton. Enélkül simán "keresztapu felesége".

Szóval annyira gáz az egész helyzet, úgy ahogy van, hogy kár rajta megsértődnöd. Mondjuk én el se mennék, nem a felkérés hiánya miatt, hanem mert nem bírom az ilyen szintű képmutatást. :) (Mondom ezt olyan keresztszülőként, aki nem mélyen vallásos, úgyhogy tudom lazán kezelni a dolgokat...)

2019. jan. 6. 13:42
 18/49 anonim ***** válasza:
89%

Ezen szerintem sem kell megsértődnöd. Egyrészt a legtöbb helyen a katolikusoknál akkor keresztelik meg a gyereket,ha a szülők házasok.

Másrészt hivatalos nyoma van annak,hogy kik a keresztszülők. Ha a párod nincs megnősülve,akkor utólag már nem fogják beírni a majdani feleségét keresztanyának.

Egyébként amikor az én keresztlányomat keresztelték,csak én voltam a keresztanya,de a páromat az elejétől keresztapának hívja. Pedig akkor még nem voltunk összeházasodva.

Amúgy jól gondolkodsz,de ez végülis csak formalitás.

2019. jan. 6. 13:51
 19/49 anonim ***** válasza:
31%
Szerintem ez rendkívül sértő megnyilvánulás volt. Nem az, hogy nem kértek fel, hanem az indoklás. Ezek szerint téged nem tartanak megfelelőnek a kisfiuk számára? Kedves család.
2019. jan. 6. 13:51
 20/49 anonim ***** válasza:
29%
Én itt elköszöntöm volna ezektől,a páromtol is aki nem áll ki mellettem,a gyerek ugymond egy zabi házzasogon kivüli de te ne legyél keresztanya mert csak barátnő vagy? Hányinger..
2019. jan. 6. 13:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!