Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A párom tesojáéknak babájuk...

A párom tesojáéknak babájuk lesz. A párom lesz a keresztapa, keresztanyát viszont nem választottak, hanem majd ha a párom megházasodik ő lesz. (Ők sem házasok) Ez így rendben van?

Figyelt kérdés
2 éve vagyunk együtt, nem azzal van a bajom hogy nem engem választottak keresztanyának, viszont nekem ez nagyon kellemetlen.Hogyan menjek így a keresztelőre? Olyan mintha együtt várnánk hogy legyen felesége a páromnak. Többen is kérdezték hogy mi leszünk-e a keresztszülők, és megalázó számomra elmondani hogy csak a párom, keresztanya nem lesz. Ráadásul jó viszonyban vagyok velük ezért nem értem ezt a döntést hogy keresztanyát nem választottak.

2019. jan. 6. 12:04
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
88%
Ha szeretnél részt venni a gyerek életében, akkor enélkül is lehetsz számára fontos és fordítva, keresztszülőként is el lehet tűnni. A lényeg, hogy a vele járó törődést megkapja a gyerek. A házastárs szöveg meg baromság. A keresztszüleim házasok voltak, és a keresztelőm után nem sokkal elváltak, a nő lelépett. Keresztapám újra nősült és a második feleségét hittem a keresztanyámnak, vele szoros kapcsolatom volt egyetemig (utána elköltöztem, messze lakunk). Egy régi fotóról derült ki számomra, hogy nem is ő az igazi, de jobban szeretett, mint az az ismeretlen nő a képen. Sógorék véleménye nem fog változni, de ne edd magad ezen, inkább a gyakorlatban légy jelen.
2019. jan. 6. 14:01
 22/49 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat! :)
2019. jan. 6. 14:03
 23/49 anonim ***** válasza:
85%
Utolsónak igaza van. Nem az a lényeg,h ott állsz majd,vagy nem. Hanem a gyakorlatban jelen lenni és megfelelően példát mutatni a gyereknek.
2019. jan. 6. 14:04
 24/49 anonim ***** válasza:
23%
Párod mit szólt a 'kedves' rokonaihoz?
2019. jan. 6. 14:29
 25/49 anonim ***** válasza:
70%
Teljesen mindegy, hogy miért döntöttek így, egyedül az ő döntésük. Nem kell senkinek megindokolniuk. Szerintem az a normális, ha olyat választ az ember keresztszülőnek, akivel szoros a kapcsolata. Akár testvért, akár barátot. De véletlenül sem egy aktuális csatolmányt. Az hogy ennyire meg vagy sértődve, csak azt igazolja, hogy jól döntöttek. Ha egy ilyen, gyakorlatilag semmi jelentőséggel nem bíró dolgon ennyire besértődsz, akkor mi lenne, ha tényleg valami fontosról lenne szó? Az meg bocs, de nem indok a részedről, hogy hát jó a viszony. Nekem is jó a viszonyom a szomszéd nénivel, a főnökömmel, meg a kedvenc boltomban az eladó csajjal is, aztán mégse fordult meg soha a fejemben, hogy bármelyiket is felkérjem keresztanyának. Nekik is biztos van más nő rokonuk/ismerősük, akivel jó a viszony, akkor most ők is sértődjenek meg?
2019. jan. 6. 14:38
 26/49 anonim ***** válasza:
46%

"Szerintem ez rendkívül sértő megnyilvánulás volt. Nem az, hogy nem kértek fel, hanem az indoklás. Ezek szerint téged nem tartanak megfelelőnek a kisfiuk számára? Kedves család."

Igen. Az meg, hogy a szülők csak összeálltak, nem számít. Szerintem először a saját házuk táján kellene kezdeni a söprögetést. Elég idióta indok, hogy majd ha meg lesz házasodva valakivel a keresztapa.

2019. jan. 6. 14:55
 27/49 anonim ***** válasza:
59%

Tényleg nem tudom, hogy egy-két pitsa hol él, mit meg nem engednek maguknak... Bátyámnak volt egy ilyen csaja. Ő egyszer nővérem esküvője kapcsán verte ki a hisztit, mert én voltam a koszorúslány, nem ő. Pedig hát ők már több, mint egy éve jártak. Húha! Engem utált emiatt is, meg amúgy is, de mégis szinte tüzet okádott, mikor merészeltem a barátomat meghívni a szalagavatómra helyette. Hála istennek bosszúból nem jött el a ballagásomra, de bátyámat nem tudta rávenni, hogy ő se jöjjön. Tiszta szánalom volt az egész csaj.

Na őt juttattad eszembe. =D

2019. jan. 6. 14:58
 28/49 anonim ***** válasza:
41%

" De véletlenül sem egy aktuális csatolmányt. "

Ez tök jó. Akkor a szülők is aktuális csatolmányai egymásnak, ugye? Mert még arra sem tudták venni a fáradságot, hogy törvényes házasságban csináljanak gyereket. De azért keresztelni, azt kell.

2019. jan. 6. 14:58
 29/49 anonim ***** válasza:
38%

Nekem ebben az egészben az nem tetszik, hogy olyan hatalmi harcok és játszmázások ezek.Lényegében arról szól, hogy hú, én most olyan helyzetben vagyok, hogy én dönthetek, és akkor most majd frankón megmutatom.

Nem tudom, mit szólnának a gyerek ritka értelmes szülei, ha innentől a kérdező szarna a kölykükre. Mert neki meg pl. erről van joga dönteni, úgy, ahogy szeretné.

2019. jan. 6. 15:01
 30/49 anonim ***** válasza:
36%
Aktuális csatolmány? Két éves kapcsolat! A szülők meg vadházasságban élnek, az persze rendben van.
2019. jan. 6. 15:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!