Mit csináljak a fiammal? Hogy akadályozzam meg ezt a kapcsolatot?
A fiam nem rég töltötte be a 16.életévét.Összejött egy nála idősebb lánnyal.A lány olyan 3,talán 4 évvel lehet idősebb nála.Nem a városunkban lakik.De állítólag nem is olyan messze.A fiam még szűz,de félek hogy ezzel a lánnyal elveszíti.Én ezt még nagyon korainak tartom.Hogy akadályozzam meg hogy ha már járnak,legalább ne feküdjenek le?!
45/N
Megakadályozni szerintem sem tudja, viszont lehet, hogy félni sem kell. Lehet, hogy egy tipikus tini szerelem, ami pár hét alatt elmúlik, és ha jól van nevelve a fia, akkor nem ugrik az ágyba pár nap múlva.
A másik dolog pedig az, amit előttem már írtak, hogy beszélni kell vele, felvilágosítani, megkérni, hogy védekezzen stb.
Ha pedig ezzel a lánnyal nem fekszik le, valószínű, hogy a közeljövőben rá fog találni "arra" a lányra, hiszen manapság már ez menő és divat... bár az sem kizárt, hogy szerelemből fog történni, amiről pedig butaság lenne lebeszélni.
Azt kellene megértened kedves kérdező,hogy ezt a dolgot nem te döntöd el!
Kifejezheted nem tetszésedet,de azzal csak ártasz!Ha jót akarsz magadnak,a kapcsolatotoknak,akkor nem állsz az útjába,hanem segítesz neki,hogy legalább ne kerüljön bajba pl. egy nem tervezett terhesség miatt!
Azoknak az éveknek vége,amikor minden vele kapcsolatos dolgot te döntöttél el.Hova járjon oviba,ki legyen az óvónéni,mit egyen ebédre,mit vegyen fel stb.
2 év és a törvény elött is felnött lesz! Engedd,hogy önállósodjon és ő dönthessen a saját dolgairól!
Szerinted hány évesen lenne ideális? Különben is egy fiúról van szó, és neki a 16 pont ideális. Nekem rengeteg ismerősöm 13-14 évesen veszítette el....na aaaz a korai! Persze értem, hogy neked ő még a pici fiad, hidd el: még csak most jön a neheze! Igaza van mindenkinek itt: ha tiltod, annál inkább csinálni fogja. Vegyél neki óvszert, beszélj vele, és hidd el, te leszel neki a világ legjobb fej anyukája, és utána mindig bizalommal fog fordulni hozzád minden gondjával! Ez most egy vízválasztó. Inkább veszítse el szerinted korán, de utána cserébe tisztában leszel nagyjából a magánéletéről. Persze mindenről soha nem fogsz tudni most már, de ez így természetes, viszont a legtöbb anyuka annyit sem tud a gyerekéről, mint te most, és soha nem is fognak tudni róluk semmit...ugye te nem akarod ezt elveszíteni??
Erőt és kitartást kívánok! :)
Én nem értem, miért baj az, hogy a lány idősebb. Attól félsz, hogy teherbe akarja ejtetni magát, és így megfogni a fiacskádat? Hadd mondjam el, hogy ha egy nő van annyira szabad gondolkodású, hogy nem érdekli a párja életkora, akkor annak valószínűleg nem olyan konzervatív céljai (és módszerei) vannak, hogy minél hamarabb apává tenni valakit. Mert akkor - gondolj már bele! - nem egy tanuló fiút választana erre a célra, hanem idősebb férfit,akinek már van egzisztenciája. Valószínűleg a fiú személyes tulajdonságai ragadták meg a lányt,és csak járnak, mintha egyidősek lennének, tehát semmi plusz veszélyt nem jelent a fiadra nézve egy vele egykorú lányhoz képest. Igen, előbb-utóbb le fognak feküdni, de attól, hogy 20 éves a lány, nem jelenti azt, hogy mindjárt ma. Ez egyéntől függ, van aki 20 felett is szeret várni, hogy ismerjék meg jobban egymást. (és sajnos 14-15 éves is van, aki meg elsőre hanyatt dől)
Ismerem a helyzetet,nekem is volt régebben is fiatalabb barátom, és anyuka dettó ugyanilyen volt.
29 éves vagyok, a mostani barátom 21 (fél éve tart,és hosszútávra tervezzük), és az ő anyukája meg teljesen normális velem.
Mint látod egyhangúlag mindenki a tiltás ellen és a felvilágosítás mellett van.
Ha félted a fiadat,akkor inkább biztosítsd arról,hogyha bármi gond van,ossza meg veled,mellete állsz.Különben tényleg csak elvadítod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!