Szülők! Mit tennétek, ha kiderülne a 19 éves lányotokról, hogy terhes? Nevelje fel, vagy abortusz?
A feleségemmel észrevettük, hogy a lányunk furán viselkedik. Tegnap elvitte nőgyógyászhoz. Kiderült, hogy 7 hetes terhes. A lányunk most érettségizett, hétfőn kezd el dolgozni (diákmunka). Nem akarom az abortuszra kényszeríteni, mert annyi rosszat hall az ember, hogy abortusz után könnyen lehet meddő a nő. De azt sem tartom jó ötletnek, hogy megszülje és felnevelje. Egy éve van barátja, de a fiú is éretlen még az apasághoz. Hiába 26 éves.
Anyagilag nem okozna gondot, de nem akarom a lányom jövőjét elrontani egy rossz döntéssel. Ő sem tudja mi lenne a helyes. Sosem volt még abortusza, és nem nevelt még gyereket sem.
Elsősorban az ilyen ügyben jártas szülők válaszát várnám. Köszönöm!
43F

12:06 minden épelméjű ember így gondolkozik ahogy te, még az 1810-es ember is.
a fiatalság a legdrágább kincs! nem kell elherdálni egy korai gyerekvállalással.

képzelheted kérdező, 9 éves ikreim vannak, és teljes háztartást tudják vezetni.
használják a mosógépet, tudnak gázon főzni, húst sütnek olajban, takarítanak, mosogatnak, elmennek postára feladni a csekkeket, vásárolnak a szupermarketben...
akkor szerinted ők akkor felnőtt emberek, pedig csak háztartást vezetnek?
szerintem csak neveltetés kérdése az egész.

Nem az önállóság nálam az hogy külön lakik és a többi. Főzni nem nagy szám...
Egyszer hallottam hogy egy pár éves gyerek valahogy egyedül marad és chilit vagy valami ilyesmit evett egy hétig míg megtalálták. Nagyon jól volt, nem lett semmi baja akkor most ő is önálló? Nem hinném.

Úristen 11:55
Kezdjük ott ,hogy nem arról van szó,hogy a lány elment dizsibe és felcsinálták,tehát van párja,ÉRTED?Miért néznék lotyónak?Nem arról van szó,hogy 5 ember közül nem tudja eldönteni ki az apa...Te hol élsz?43 éves ember már vén?
Kérdező!
Ha rám valaki 43 évesen azt írná,hogy öreg vagyok meg vén,hát tuti elküldeném...
"akkor szerinted ők akkor felnőtt emberek, pedig csak háztartást vezetnek?"
Én nem azt írtam, hogy felnőtt, hanem önálló. De ha nem tudsz olvasni, nem fogok veled kötekedni.

Kedves kérdező!
Én 20 évesen szültem, és nem bántam meg! Igaz, amikor kiderült, hogy van ez a baba, megrémültem és tanácstalanná váltam. De összekaptam magam, és a kisfiam mellett döntöttem. Tanulok továbbra is, és a párommal együtt vagyunk, holott akkor a mi kapcsolatunk sem volt valami stabil. A családjaink segítenek, de nagyjából magunk boldogulunk, külön is élünk. Vázold fel a lányodnak, miben fog megváltozni az élete, ill. én kicsit utánajárnék annak is, mi történik az abortusz során. Nem rontotta el az életét. Nem mondom, nehezebb lesz neki, mint a kortársainak, de ott lesz neki a babája, és az sokat fog számítani.
ma 12:24
Akinek gyereke van az nem kaphat diplomát? Nem lehet többé szerelmes? Nem mehet férjhez?
Az a fontos, hogy a lányomnak mi a legjobb. Nem az, hogy én mit látok helyesnek vagy mit nem.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!