Szülők! Mit tennétek, ha kiderülne a 19 éves lányotokról, hogy terhes? Nevelje fel, vagy abortusz?
A feleségemmel észrevettük, hogy a lányunk furán viselkedik. Tegnap elvitte nőgyógyászhoz. Kiderült, hogy 7 hetes terhes. A lányunk most érettségizett, hétfőn kezd el dolgozni (diákmunka). Nem akarom az abortuszra kényszeríteni, mert annyi rosszat hall az ember, hogy abortusz után könnyen lehet meddő a nő. De azt sem tartom jó ötletnek, hogy megszülje és felnevelje. Egy éve van barátja, de a fiú is éretlen még az apasághoz. Hiába 26 éves.
Anyagilag nem okozna gondot, de nem akarom a lányom jövőjét elrontani egy rossz döntéssel. Ő sem tudja mi lenne a helyes. Sosem volt még abortusza, és nem nevelt még gyereket sem.
Elsősorban az ilyen ügyben jártas szülők válaszát várnám. Köszönöm!
43F
Az unokámat természetesen képes lennék felnevelni, ha úgy hozná a sors, hogy nincs más lehetőség.
Azért nem fogom elüldözni a háztól!
11:39 a problémakezelésed egyszerűen felülmúlhatatlan. Én sose tudnám azt mondani a lányomnak, hogy takarodjon a házamból, ha nem hajlandó elmenni abortuszra. És ez szerintem nem is megoldás.
19 évesen már felnőtt, szülői és hozzáértő tanácsokkal és támogatással tud dönteni.
Én először csak a leányzóval és a barátjával ülnék le beszélgetni. Nagyjából felvázolni a helyzetet, hogy milyen is lesz az élet egy babával, milyen áldozatokat kell hozni, és milyen lesz nélküle, vállalva egy abortuszt, valamint ők mit gondolnak erről.
Főleg a lányodat kellene szerintem felkészíteni minden lehetőségre. Gondolok itt olyanra, hogy benne lehet a pakliban, hogy a srác 2 év múlva 28 évesen lepattan.
Ezeket azért alaposan át kell gondolni, nekik is, de nektek is. Ha ők meghozták a döntésüket, amit elvileg nem szülhet semmiféle kényszer egyik szülői oldalról sem, akkor lehet trécselni a szülőkkel is együtt, édes hatosban.
Én sosem díjaztam, ezt az erőltessük rá az akaratunkat a gyerekünkre módszert, mert általában sosem vezet jóra.
Szülőként az a dolgunk, hogy támogassuk. Mi a legjobbat akarjuk neki. De most éppen nem tudjuk, mi lenne neki a legjobb.
Örülnénk a feleségemmel, ha lenne egy kisbaba a házban. De ha ennek az az ára, hogy a lány álmait tönkre tesszük, akkor inkább ne.
19 évesen az ember akár milyen komolytalan, ha majd legelőször a kezébe veszi a gyerekét, úgyis megkomolyodik a feladathoz... Attól hogy valakinek gyereke lesz nem áll meg az élet, attól még néha lehet bulizni stb.(akkor a nagyszülők is élvezhetik az unoka társaságát:)
Véletlenek nincsenek, ez a baba meg akar születni valami miatt és kész. Valami sorsfeladata van az életben. És ahogy már a többiek is mondták ha a szexhez felnőtt valaki, akkor vállalja az esetleges következményeket. Én nem tudnám elvenni egy "emberke" életét az biztos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!