Szülők! Mit tennétek, ha kiderülne a 19 éves lányotokról, hogy terhes? Nevelje fel, vagy abortusz?
A feleségemmel észrevettük, hogy a lányunk furán viselkedik. Tegnap elvitte nőgyógyászhoz. Kiderült, hogy 7 hetes terhes. A lányunk most érettségizett, hétfőn kezd el dolgozni (diákmunka). Nem akarom az abortuszra kényszeríteni, mert annyi rosszat hall az ember, hogy abortusz után könnyen lehet meddő a nő. De azt sem tartom jó ötletnek, hogy megszülje és felnevelje. Egy éve van barátja, de a fiú is éretlen még az apasághoz. Hiába 26 éves.
Anyagilag nem okozna gondot, de nem akarom a lányom jövőjét elrontani egy rossz döntéssel. Ő sem tudja mi lenne a helyes. Sosem volt még abortusza, és nem nevelt még gyereket sem.
Elsősorban az ilyen ügyben jártas szülők válaszát várnám. Köszönöm!
43F
11:48 vagyok.
Nem óhajtok vitába szállni veled, csak egy kis hozzáfűznivaló: Egyrészt 19 évesen már nem gyerek. Másrészt nem azt írtam, hogy legyen az a megoldás, hogy na lányom majd szólj mit döntöttél, hanem alapuljon ez az egész egy kölcsönön kommunikáción.
Nem ismerjük se a fiút, se a lányt, így ne vegyük már készpénznek, hogy szerencsétlen srác lelép. Benne van ugyan a pakliban, de az is lehet, hogy semmi ilyesmi nem fog történni.
Elárulnád miért tartaná mindenki ezt a lányt egy lotyónak?
Értelmezésemben lotyó az, aki anyagi szolgáltatás fejében lefekszik bárkivel. Azért lotyó, mert teherbe esett? Bocs,én kérek elnézést.
Ráadásul szerintem most az a lány jobban meg van ijedve, mint a saját szülei, úgyhogy talán nem most kéne elkezdeni a szülői bekeményítést.
Ha van rá anyagi keret, én azt javaslom, h tartsa meg.
Ti is örülnétek neki, akkor meg pláne.
A lányotok jövőjét nem teszi tönkre, lesz egy gyermeke, és ti mindenben segítitek. El tud menni főiskolára, lesz aki vigyázzon rá, úgy gondolom, h a kicsinek nagyon jó dolga lesz nálatok!
Az apa, az más kérdés, lehet, h nagyon gyorsan eltűnik az életükből, de lehet, h mindkét fiatal ettől lesz felnőtt.
Én 28 évesen szültem, de mikor terhes lettem (tervezett baba volt a férjemmel), én is kétségbe estem, h mi lesz majd, ha nem tudok bulizni, pedig már pár éve nem jártam:)
A lányod nem csak, h alig felnőtt, másállapotban is van, ezt is vedd bele, a hormonok már dolgoznak rendesen, pánikolhat úgy gondolom.
Úgy olvastam, h nagyon értelmes szülők vagytok, és csak a jót akarjátok a lányotoknak, akarjátok ezt az unokának is.:)
Nehéz döntés.Én még csak 24 éves vagyok.De én fiatalon házasodtam 19 évesen aztán 21 et épp hogy betöltöttem megszületett a kisfiam.Tavaly augusztusba elváltam.Kisfiamat részben egyedül nevelem.(Lett egy új párkapcsolatom)Én sose számíthattam a szüleimre ,sajnos.Apuék elváltak,Édesapám 2 éve meghalt.Anyukám egy másik dimenzióba él,az utcán nem hajlandó köszönni stb..
DE nem bántam meg a fiamat!!!Azt megbántam hogy férjhez mentem ,ezt ti se erőltessétek vagy ne engedjétek ha ők nem akarják!Párom apja ként neveli a fiamat,pedig csak 25 éves.Ő is bulizós,berúgós fiatal volt.Szülei nem is hittek benne hogy megváltozik valaha is(18 éves kora óta vidékre járt dolgozni(hetelt),felújította a szülei házát,nem link volt csak gyerek)de megváltozott.Most vettünk egy házat,neveljük a fiamat.Sajnos gyes után még nem kaptam munkát így csak az ő fizuja van meg az én "segélyem"de tudom hogy sose hagyna el.
Bocsika hogy ezt elmeséltem csak nem feltétlen,hogy valaki gyerekes az nem lesz jó szülő.Remélem jól fognak fogtok dönteni.És irigykedek a lányodra ,hogy ilyen remek apukája van!!!!!
24/N
En is teherbe estem 19 evesen es abrtuszra mentem - johet a lepontozas...
Sosem bantam meg, a szuleim is burkoltan ugyan, de elmondtak,h ez lenne a legokosabb dontes es igazuk volt. Ott alltam suli utan, egy atlagos anyagi korulmenyekkel rendekezo csaladdal, nulla tapasztalattal es szomjaztam az eletre - mint minden fiatal a gimi utan. Most olyan munkam van, amit sosem tudtam volna megtartani egy gyerek mellett, beutaztam a fel vilagot es megismertem rengeteg embert -mondanom sem kell,h a fiu,akitol volt, mar reg nincs a kornyekemen se.
Nemreg kerult szoba a dolog otthon, anyukam mondta,h sajnalja a dolgot, de nagyon buszkek arra,amit elertem az eletben.
En mindig arrol almodtam,h valaki megkeri a kezem, lesz eskuvo, utazgatunk, eljuk a fiatal hazasok eletet es csaladot alapitunk, nem pedig az,h leanyanyakent gyereket nevelek, mikozben a barataim elik az almom.
Relatív, hogy kinek mi az önálló. Nincs saját lakása, nem ő tartja el magát.
Akkor nem önálló? Tud főzni, háztartást vezetni. Ha itthon hagynánk egy hétre, jól elboldogulna. Akkor mégis önálló?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!