Szülők! Mit tennétek, ha kiderülne a 19 éves lányotokról, hogy terhes? Nevelje fel, vagy abortusz?
A feleségemmel észrevettük, hogy a lányunk furán viselkedik. Tegnap elvitte nőgyógyászhoz. Kiderült, hogy 7 hetes terhes. A lányunk most érettségizett, hétfőn kezd el dolgozni (diákmunka). Nem akarom az abortuszra kényszeríteni, mert annyi rosszat hall az ember, hogy abortusz után könnyen lehet meddő a nő. De azt sem tartom jó ötletnek, hogy megszülje és felnevelje. Egy éve van barátja, de a fiú is éretlen még az apasághoz. Hiába 26 éves.
Anyagilag nem okozna gondot, de nem akarom a lányom jövőjét elrontani egy rossz döntéssel. Ő sem tudja mi lenne a helyes. Sosem volt még abortusza, és nem nevelt még gyereket sem.
Elsősorban az ilyen ügyben jártas szülők válaszát várnám. Köszönöm!
43F
Lehet, hogy butaság amit most írok de esetleg az örökbeadásra nem gondoltatok? Tudom, hogy azt nagyon nehéz lenne megemészteni és vannak akik miután megszülték képtelenek megválni tőle. E mellett azonban ott van az a rentgeteg nő akinek minden vágya egy kisbaba.
Hát nagyon nehéz helyzet.
Beszéljétek meg és segítsétek a lányotokat, amennyire csak tudjátok.
Velem az anyukám elvetette 18 évesen. Nem bántam meg.
Viszont már 33 vagyok és volt egy vetélésem és egy méhenkívüli terhességem.
Állítólag nem szabad az elsőt elvetetni.
Mondjuk anyunak meg volt 3 abortusza előttem, és utána lettem én 38 éves korában.
Nem vagyok szülő (még), viszont abban a helyzetben vagyok, amiben a lányod. Én is 19 éves vagyok és most végeztem a sulival. A párom 28 éves, 2 éve vagyunk együtt. Mikor megtudtam, hogy terhes vagyok, köztünk is hatalmas dilemma volt, hogy bevállaljuk e vagy sem. Többek között azért mert a párom egy nagy gyerek. Mérlegeltük mind a 2 oldalt, mégis úgy döntöttünk, hogy bevállaljuk. Egy cseppet sem bántuk meg és hiába nem volt kész a párom a babára, teljesen megkomolyodott és felelősségteljesebb lett.
Lehet, hogy most nem gondoljátok érettnek a fiút sem a lányotokat, de nem biztos, hogy ez így is van. Nem a ti posztotok helyettük dönteni, de látom nem is akartok. Ritka az ilyen szülő :)
Természetes, hogy nem tudja mi a helyes döntés. Nem egy egyéjszakás kalandba érkezne a gyerek, illetve akármilyen éretlen azt akkor is tudja, hogy ez egy élet és az övé. Beszéljetek át velük mindent, mondjátok hogy ti segítetek de nem nevelhetitek helyettük a gyereket!
Bulizni 1-2 havonta el tud majd járni, ha igényli, bár nem hiszem hogy ha megtartja akkor is fontosabbnak fogja tartani a bulit.
Továbbtanulni is tud ( ha akar és fontosnak gondolja) levelezőn vagy távoktatásban. Én is így fogok tenni.
Ha esetleg van valami kérdésed vagy a lányodnak, írhattok nyugodtan, tudok mesélni.
Sok sikert és a lehető leghelyesebb döntést!
29 hetes kismama
Kedves Apuka!
Ez egy nagyon nehéz helyzet így. Szerintem tudassátok a lányotokkal, hogy neki kell választania, hiszen az ő élete a tét. Akárhogy is dönt, mellette álltok, ha az abortuszt választja, segítitek feldolgozni, ha pedig megtartja, segítetek felnevelni. Írjátok össze a pozitív és negatív dolgokat is egy papírra, minden "apróságot". Az első mosolyt, az első szót, az öleléseket, azt, hogy egy gyermek feltétel nélkül, őszintén szeret, hogy milyen aranyosak, mikor beszélni kezdenek, mikor az első anyák napján előadnak valamit, de azt is, hogy nem alszik, ha nő a foga, nincs más vigasza, ha beteg, csak a szülő, sír, ha fáj a hasa, hisztizik, néha direkt táncol az ember idegein.
Egy gyerek óriási felelősség, onnantól az ő érdeke a legfontosabb örökre! Nincs buli, ha nem vigyáz senki a kicsire, hiába jön épp aznap a kedvenc énekese, nincs nyári kiruccanás, csak a kicsivel, a barátai valószínűleg lassacskán eltűnnek, mert őket nem a baba körüli dolgok érdeklik. Ha éjjel nagylány, bizony akkor is fel kell kelni reggel, éjjel, bármikor. Segíteni kell neki a tanulásban, akkor is, ha aznap 12 órát dolgozott, éjjel nem aludt, és hulla fáradt.
Az örömöket nem részleteztem, azt hiszem, azt senkinek nem kell:) Nem hiába mondják, hogy anyának lenni a legszebb feladat az életben.
Attól, hogy fiatal, még lehet belőle nagyon jó szülő.
A férjemmel a kisfiunk születése óta ketten neveljük őt. Nem kértünk benne sok segítséget a nagyszülőktől, mert el akartuk kerülni, hogy ők neveljék, vagy csak épp akarják.
Remélem jó döntést hoztok.
Minden elismerésem, hogy ilyen jó szülei vagytok a lánynak!
Én is várom a privit, ha gondoljátok.
18/L
Ha már megszüli a babát,ne adjátok örökbe.szerintem nincs rosszabb annál,mint hogy abban a tudatban éljetek,hogy van valahol egy baba és mi eldobtuk magunktól.Ez sokkal rosszabb az abortusznál.már írtam pár kommentet,de ennyiből kiválogatni :)
Szóval én tuti nem tartanám meg,az sem túl jó,ha a nagyszülők nevelik az unokát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!