Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hol találhatnék "ugrasztható"...

Hol találhatnék "ugrasztható" segítséget kisgyerekeinkhez Svájcba?

Figyelt kérdés

Svájcban élünk, én dolgozom, feleségem a 2 és 5 éves gyerekekkel van otthon főállású anyaként, mivel itt az intézményrendszer részleges hiánya (Mo-val ellentétben) nem teszi lehetővé, hogy (2+ gyerek esetén) az anya dolgozzon. Viszont bekövetkezett az, amire nem gondoltunk: feleségem 2 hónapra kórházba került és így azonnal pótolnom kellett, és mivel nincs ugrasztható rokon, nagyszülő, így hirdetéssel vadásztam gyakorlatilag az első épkézláb vadidegent, akire a a gyerekeket és a háztartást rábíztam (ez egy külön sztori kik jelentkeztek).

A jövőre nézve szeretném magunkat (és több más Svájcban élő magyar kisgyermekes családot, akinek nincs ugrasztható rokona SOS helyzetre) bebiztosítani, egy listával, amire olyan személyeket írnék fel, akik SOS pár napon belül kiutaztathatók lennének. Ideálisan olyan hölgy, aki óvónő, tanítónő végzettségű, és beszél kicsit németül vagy angolul és bármikor ki tud venni 1-2 hónap fizetetlen szabadságot (vagy olyan helyzete van, hogy ezt meg tudja oldani).

Kérdésem, hogy hol, hogyan lenne érdemes keresnem ezt a személyt Mo-n belül? (Jó lenne mondjuk a származási városunk közelében találni, hogy időnként tudjunk vele találkozni akkor is, ha nincs SOS helyzet).

2018. okt. 31. 15:20
1 2 3 4 5 6 7
 31/66 A kérdező kommentje:

Elképesztően döbbenetes válaszokat írnak 90%-ban. Olvassátok vissza, süt belőlök a rosszindulat, agresszió.

Basszus, egy bajba jutott családról van szó két kisgyerekkel, anya kórházban, nagyszülők nem élnek már, segítséget kérek és (mivel megoldást erre a helyzetre nem könnyű találni, ezért írtam ki a kérdést), csak a kritikát kapom, beleköttök mindenbe: miért nem tud a gyerek németül, miért nem fizetünk milliókat, miért költözünk haza, miért mentünk ki, meg biztos bújtatott hirdetés... őrület.

Egy Magyarországon élő férfi, aki két kisgyerekkel, minden segítség nélkül egyedül marad, ő is segítség helyett csak támadásra számíthatna ezek szerint? Gyerekek menjenek állami gondozásba, vagy mi?Hogy tudna ő is kifizetni ilyen összegeket, mint amiket írtok? Mi történt Magyarországgal, hogy ilyen lelketlen az emberek nagy részének (itteni hozzászóloknak legalábbis) hozzáállása?

2018. nov. 1. 08:52
 32/66 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Eszméletlen buta gondolat, amit szeretnél. Értelmes ember elgondolkodna, hogy miért érkeztek iylen válaszok. A Magyarorszagon elo egyedulallo apukanak alap lenne, hogy a kozeleben keres segítséget. A szomszéd utcából, vagy a szomszéd településrol hamarabb talál az ember, mint másik országból. Emellett te azt várod el, hogy valaki az általad választott pillanatban hipphopp a rendelkezesedre álljon, de nyilván csak akkor fizetnél, ha igénybe is venned. Tegyük fel, egy évben 30 nap lenne, amikor szükséged lenne rá. De nem is egymást követő 30 nap, hanem mondjuk 2 nap januárban, 10 márciusban, ebből 3 a hónap elején, három a hónap végén, stb. A maradék időben nem kell ott lennie, de ne is vállaljon munkát mmáshol, mert mi van, ha épp menni kell. Magyaran éljen meg amiből tud, téged ez nem érdekel. Fizetés nélküli szabadságot nem olyan egyszeruh igényelni, érre a te ideadra pl épp nem fog egyetlen munkáltató se igent mondani. Ezen felül te nem csak egy átlag bébiszittert akarsz, hanem egy pedagógust, ergo elvárod, hogy naprakész legyen a magyar oktatásból, tisztában legyen az éppen aktuális tanmenettel. Ez mondjuk lehetetlen, ha nem aktív tanító, ez esetben viszont nem fog tudni ugrani, amikor te azt elképzeled. Magyaran amit te akarsz, az fából vaskarika. Nem v3letlen, hogy nem létezik.

Továbbra is egy aupairrel járnátok jól.

2018. nov. 1. 09:03
 33/66 anonim ***** válasza:
89%
Én tudnékegy megoldást. Párom épp munkanélküli, igaz férfi. Ha kifizetés a kiutazás, hazautazás költséget és valóban fizetsz 400e t egy hónapra, kiutazik. Így legalább míg anyuka kórházban van tud vigyázni a gyerekekre. Te tudsz dolgozni. A gyerekekre magyar ember vigyáz, tud velük magyarul olvasni, beszélgetni, számolni. Igaz, nem tanító vagy óvónő, de normális csaladapa. Én is kimennek, én most végzem a sulit. De az a baj, hogy mivel csak átmeneti időről van szó nem mondok csak azért fel, mert nem tudhatom mikor lesz rám szükség meg, a számlákat meg fizetni kell minden hónapban. Valamint gyerek is van nekem is. Neked azonban apukaval lenne megoldásod, nekünk pénzünk. Te kapnál jó segítséget míg anyuka kórházba van. Így ezzel egy rész megoldodna. A későbbiek nem tudok mit mondani, de én is úgy gondolom hogy ugrasztani max olyat tudsz aki kint diák, kint él és atugrik. Vagy Mo.rolszinten olyat aki munkanélküli és épp jól jön neki a lehetőség, vagy diák és lesz zsebpénz, netán gyakorlata. A főállású anya nem fog menni mert itt vannak a saját gyerekei. A dolgozó nem megy mert annyi szabit az életbe nem kap, pláne hogy kiszámíthatatlan időpontokban és kiszámíthatatlan időtartamra. De még ha kiszamithato is nincs annyi db szabja. Az idős lehet már idős, vagy van unoka akire vigyáznia kell. Aki jomodubb és otthon van nőként és a gyerekek is már nagyobbak nem feltétlenül fog kimenni mert nem feltétlenül van szüksége több pénzre. Max meg olyan megoldást tudok elkepzelni amit én írtam, vagy esetleg olyan magyar családot aki ki szeretne költözni Svájcba és ha segítesz nekik akkor cserébe vigyáz a gyerkoceidre. Ezek jutottak most eszembe!
2018. nov. 1. 09:15
 34/66 A kérdező kommentje:

Értem, hogy aupair. Abban egyetértünk, hogy magyarul beszélő legyen? Ekkor a kérdés:

1) Ha beugróra (pl. 2 hetes tanszünetekre negyed évente, vagy előre nem látható, több hetes betegség idejére) keresek magyar aupairt, azt hol keressem? Ez pont a kérdésem.

2) Ha állandóra van aupair, és feleségem majd elmegy dolgozni, hogy megkeresse a fizetését, még ha részmunkaidőben is, de azokon a napokon szintén az aupairre tolódik a rizikó. Ha ő kiesik (beteg lesz, baleset éri, haza kell utaznia azonnal, stb), akkor mi lesz, ki lesz a gyerekekkel? Nyilván feleségem és ő fogja az állását elveszíteni, ami sokkal jobb, mintha csak ketten vagyunk és az ő betegsége miatt én is elveszítem munkám... De örülnék, ha az ő munkahelye se forogna kockán, ezért keresek rá kiszámítható megoldást.

Láttam már hirdetést a svájci magyarok csoportjában egy bébiszittertől, aki eredetileg hosszútávra jött ki, majd a tanszünet leteltével a család egyik napról a másikra kirakta, mivel a család eredetileg is csak a tanszünetre akarta alkalmazni, de ilyen feltételekkel nem talált senkit, így behazudta a hosszú távot. Nekem a gyomrom ezt nem veszi be, helyette magam szivatom az ilyen támadásokkal. Igen, tudom, hogy 0.001% az esélye a szóba jöhető emberek megtalálásának, de ha nem csak sablonokban gondolkoznánk "teljes munkaidőben dolgozó főállású pedagógus, aki év közben még normál szabit se vehet ki...", akkor könnyebb lenne beazonosítani a célcsoportot, vagy a leendő hirdetés módját (mert EZ a kérdés NEM bújtatott hirdetés).

2018. nov. 1. 09:18
 35/66 anonim ***** válasza:
95%
Kérdező. Nem az a baj, hogy nincs a vàlaszadókban empàtia, hanem az, hogy benned nincsen. Ti bajba jutottatok, ez oké. És ezzel kapcsolatban együttérez mindenki. De ez nem ok arra, hogy te csicskâztatni akarj màst. Tudod beléd is kéne, hogy szoruljon némi empàtia, azzal kapcsolatban, akit alkalmazni akarsz. Te kikötöd, hogy ilyen olyan legyen, téged idézlek "azonnal ugrasztható" mint valami csicska vagy inas, de rendelkezésre állási idöt fösvény vagy fizetni. Az téged sem érdekel, hogy pl a maradék 10 hónapban a 12böl miböl él az alkalmazottad, ha van munkája, ott hogy magyarázza meg, hogy hirtelen eltünik 2 hónapra, ha kimegy hozzád és menet közben ezért itthon kirúgják, akkor utána mi lesz vele. A lényeg te vagy, meg a te problémád, a többieken simán átgázolnál. Téged csak a te érdekeid érdekelnek, miért csodálkozol, ha azt, aki meg munkát keres, a sajátjai érdeklik? Lehet, hogy a pedagógusnak akire vâgysz pl van unokája, akit segîtenie kell, vagy gyereke, de az mindegy neked 2 hónapnyi segîtség kell HA kell, a többit meg oldja meg maga, téged nem érdekel. Te tipikus magyar vagy, mindegy hova költözöl. Pisiért kakiért kizsigerelnél mást, utána menjen Isten hîrével, ahova akar. Tudod, a kulturált országokban, ahova költöztél, a normális külföldiek megfizetnek egy babaysittert EGÉSZ évben és mikor baj van, mint most nálatok, extra pénzért megkérik hogy maradjon tovább. Nem tudom te mit szólnál,ha holnap azt mondanák a munkahelyeden, hogy akkor többet nem kell jönni, majd szólnak, ha kellesz 1-2 hónapra, de ha épp nem kellesz nem szólnak. Ja hogy neked gyereked van, meg beteg feleséged az öket nem érdekli.... Ugye, ha a fagyi visszanyalna, egyböl nem lenne olyan szupervonzó az általad kînált lehetöség...
2018. nov. 1. 09:24
 36/66 anonim ***** válasza:
83%
33-as vagyok. Ezt csak úgy tudod megvalósítási, ha rendelkezésre állást fizetsz. Akkor nem kell itthon dolgoznia, mert megvan a havi bére úgymond, és ha menni kell tud menni. Persze a jegyet akkor állod mindig oda vissza. Vagy olyan jó rendelkezésre állást fizetsz hogy tudja finanszírozni az utakat. Alapitsatok egy megfelelő szervezetet Svájcba és úgy tudtok alkalmazni ilyen emberkét/emberkeket aki/k akar több családnál is tudnak lenni alkalomadtán. De akár finanszirozhatnatok az ottlakasat, meg a fizujat és akkor kikoltozik és több családhoz is tud menni segíteni, mikor hol ki beteg vagy valami esemény ami miatt kell a gyerekekre vigyázni. Ennyi ötletem van még! Majd írd meg ide mire jutottál, engem nagyon érdekel és szem másokat is. Amúgy ezzel munkahelyet tudnál teremteni ott egy családnak az elinduláshoz, vagy egy-két embernek hogy ki tudjon innen költözni Svájcba.
2018. nov. 1. 09:34
 37/66 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is az nem tetszik a kérdésedben, hogy pont leszarod, hogy az alkalmazott gyerekfelügyelő is dolgozó ember és nem fog kényed-kedved szerint utazgatni, mert van másik munkája is és nem teheti meg. Mi legyünk empatikusak veled, de beléd egy csepp sem szorult? Gondolkozz már el kicsit magadon...Most akkor vagy alkalmazd állandó jelleggel(au pair, egyébként ők nem szoktak 400 ezer forintot keresni Svájcban, én 200-at kaptam anno egy hónapra heti 20 óra munkáért), vagy pedig hívj ki egy babysittert, amikor épp szükség van rá. De hogy konkrétan Magyarországról menjen ki és még pedagógus is legyen és ugorjon, amikor neked épp kell..hát haver, ha ennyi elvárásod van, akkor ahhoz jobban meg kell fizetned, mint amit itt ajánlasz. De ne legyél már ilyen szerencsétlen, más is megoldja au pairrel az ilyesmit, csináld te is azt.
2018. nov. 1. 10:01
 38/66 anonim ***** válasza:
87%
#35 Teljesen igazad van, a kérdező egy igazi önző gyökér, fizetni nem akarja/tudja az alkalmazottat, de azt elvárja, hogy legyen magas végzettségű és bármikor ugraszthassa. Fuj, ez tipikus magyar senki, aki kimegy külföldre és azt hiszi, ő szarta a spanyol viaszt.
2018. nov. 1. 10:06
 39/66 anonim ***** válasza:
88%
Nekem ez a kérdés döbbenetes, hogy Te ezt komolyan gondoltad.
2018. nov. 1. 10:37
 40/66 anonim ***** válasza:
94%

Kérdező !

Beugrora, 2 hétre nem tálalsz aupairt. Erre bébiszitter valo, akit esszerű helyben keresni.

Ha hosszútávra keresel, talán fogsz. Akar magyart is. Ha beteg, akkor beteg, nyilván nem dolgozik. A szerződésben meg van határozva az is, hogy mikor nem dolgozik.

2018. nov. 1. 10:45
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!