Hol találhatnék "ugrasztható" segítséget kisgyerekeinkhez Svájcba?
Svájcban élünk, én dolgozom, feleségem a 2 és 5 éves gyerekekkel van otthon főállású anyaként, mivel itt az intézményrendszer részleges hiánya (Mo-val ellentétben) nem teszi lehetővé, hogy (2+ gyerek esetén) az anya dolgozzon. Viszont bekövetkezett az, amire nem gondoltunk: feleségem 2 hónapra kórházba került és így azonnal pótolnom kellett, és mivel nincs ugrasztható rokon, nagyszülő, így hirdetéssel vadásztam gyakorlatilag az első épkézláb vadidegent, akire a a gyerekeket és a háztartást rábíztam (ez egy külön sztori kik jelentkeztek).
A jövőre nézve szeretném magunkat (és több más Svájcban élő magyar kisgyermekes családot, akinek nincs ugrasztható rokona SOS helyzetre) bebiztosítani, egy listával, amire olyan személyeket írnék fel, akik SOS pár napon belül kiutaztathatók lennének. Ideálisan olyan hölgy, aki óvónő, tanítónő végzettségű, és beszél kicsit németül vagy angolul és bármikor ki tud venni 1-2 hónap fizetetlen szabadságot (vagy olyan helyzete van, hogy ezt meg tudja oldani).
Kérdésem, hogy hol, hogyan lenne érdemes keresnem ezt a személyt Mo-n belül? (Jó lenne mondjuk a származási városunk közelében találni, hogy időnként tudjunk vele találkozni akkor is, ha nincs SOS helyzet).
Elképesztően döbbenetes válaszokat írnak 90%-ban. Olvassátok vissza, süt belőlök a rosszindulat, agresszió.
Basszus, egy bajba jutott családról van szó két kisgyerekkel, anya kórházban, nagyszülők nem élnek már, segítséget kérek és (mivel megoldást erre a helyzetre nem könnyű találni, ezért írtam ki a kérdést), csak a kritikát kapom, beleköttök mindenbe: miért nem tud a gyerek németül, miért nem fizetünk milliókat, miért költözünk haza, miért mentünk ki, meg biztos bújtatott hirdetés... őrület.
Egy Magyarországon élő férfi, aki két kisgyerekkel, minden segítség nélkül egyedül marad, ő is segítség helyett csak támadásra számíthatna ezek szerint? Gyerekek menjenek állami gondozásba, vagy mi?Hogy tudna ő is kifizetni ilyen összegeket, mint amiket írtok? Mi történt Magyarországgal, hogy ilyen lelketlen az emberek nagy részének (itteni hozzászóloknak legalábbis) hozzáállása?
Kérdező!
Eszméletlen buta gondolat, amit szeretnél. Értelmes ember elgondolkodna, hogy miért érkeztek iylen válaszok. A Magyarorszagon elo egyedulallo apukanak alap lenne, hogy a kozeleben keres segítséget. A szomszéd utcából, vagy a szomszéd településrol hamarabb talál az ember, mint másik országból. Emellett te azt várod el, hogy valaki az általad választott pillanatban hipphopp a rendelkezesedre álljon, de nyilván csak akkor fizetnél, ha igénybe is venned. Tegyük fel, egy évben 30 nap lenne, amikor szükséged lenne rá. De nem is egymást követő 30 nap, hanem mondjuk 2 nap januárban, 10 márciusban, ebből 3 a hónap elején, három a hónap végén, stb. A maradék időben nem kell ott lennie, de ne is vállaljon munkát mmáshol, mert mi van, ha épp menni kell. Magyaran éljen meg amiből tud, téged ez nem érdekel. Fizetés nélküli szabadságot nem olyan egyszeruh igényelni, érre a te ideadra pl épp nem fog egyetlen munkáltató se igent mondani. Ezen felül te nem csak egy átlag bébiszittert akarsz, hanem egy pedagógust, ergo elvárod, hogy naprakész legyen a magyar oktatásból, tisztában legyen az éppen aktuális tanmenettel. Ez mondjuk lehetetlen, ha nem aktív tanító, ez esetben viszont nem fog tudni ugrani, amikor te azt elképzeled. Magyaran amit te akarsz, az fából vaskarika. Nem v3letlen, hogy nem létezik.
Továbbra is egy aupairrel járnátok jól.
Értem, hogy aupair. Abban egyetértünk, hogy magyarul beszélő legyen? Ekkor a kérdés:
1) Ha beugróra (pl. 2 hetes tanszünetekre negyed évente, vagy előre nem látható, több hetes betegség idejére) keresek magyar aupairt, azt hol keressem? Ez pont a kérdésem.
2) Ha állandóra van aupair, és feleségem majd elmegy dolgozni, hogy megkeresse a fizetését, még ha részmunkaidőben is, de azokon a napokon szintén az aupairre tolódik a rizikó. Ha ő kiesik (beteg lesz, baleset éri, haza kell utaznia azonnal, stb), akkor mi lesz, ki lesz a gyerekekkel? Nyilván feleségem és ő fogja az állását elveszíteni, ami sokkal jobb, mintha csak ketten vagyunk és az ő betegsége miatt én is elveszítem munkám... De örülnék, ha az ő munkahelye se forogna kockán, ezért keresek rá kiszámítható megoldást.
Láttam már hirdetést a svájci magyarok csoportjában egy bébiszittertől, aki eredetileg hosszútávra jött ki, majd a tanszünet leteltével a család egyik napról a másikra kirakta, mivel a család eredetileg is csak a tanszünetre akarta alkalmazni, de ilyen feltételekkel nem talált senkit, így behazudta a hosszú távot. Nekem a gyomrom ezt nem veszi be, helyette magam szivatom az ilyen támadásokkal. Igen, tudom, hogy 0.001% az esélye a szóba jöhető emberek megtalálásának, de ha nem csak sablonokban gondolkoznánk "teljes munkaidőben dolgozó főállású pedagógus, aki év közben még normál szabit se vehet ki...", akkor könnyebb lenne beazonosítani a célcsoportot, vagy a leendő hirdetés módját (mert EZ a kérdés NEM bújtatott hirdetés).
Kérdező !
Beugrora, 2 hétre nem tálalsz aupairt. Erre bébiszitter valo, akit esszerű helyben keresni.
Ha hosszútávra keresel, talán fogsz. Akar magyart is. Ha beteg, akkor beteg, nyilván nem dolgozik. A szerződésben meg van határozva az is, hogy mikor nem dolgozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!