Hol találhatnék "ugrasztható" segítséget kisgyerekeinkhez Svájcba?
Svájcban élünk, én dolgozom, feleségem a 2 és 5 éves gyerekekkel van otthon főállású anyaként, mivel itt az intézményrendszer részleges hiánya (Mo-val ellentétben) nem teszi lehetővé, hogy (2+ gyerek esetén) az anya dolgozzon. Viszont bekövetkezett az, amire nem gondoltunk: feleségem 2 hónapra kórházba került és így azonnal pótolnom kellett, és mivel nincs ugrasztható rokon, nagyszülő, így hirdetéssel vadásztam gyakorlatilag az első épkézláb vadidegent, akire a a gyerekeket és a háztartást rábíztam (ez egy külön sztori kik jelentkeztek).
A jövőre nézve szeretném magunkat (és több más Svájcban élő magyar kisgyermekes családot, akinek nincs ugrasztható rokona SOS helyzetre) bebiztosítani, egy listával, amire olyan személyeket írnék fel, akik SOS pár napon belül kiutaztathatók lennének. Ideálisan olyan hölgy, aki óvónő, tanítónő végzettségű, és beszél kicsit németül vagy angolul és bármikor ki tud venni 1-2 hónap fizetetlen szabadságot (vagy olyan helyzete van, hogy ezt meg tudja oldani).
Kérdésem, hogy hol, hogyan lenne érdemes keresnem ezt a személyt Mo-n belül? (Jó lenne mondjuk a származási városunk közelében találni, hogy időnként tudjunk vele találkozni akkor is, ha nincs SOS helyzet).
"tudnánk fizetni 400e Ft/havi összeget plusz teljes ellátást+utaztatást"
Rendelkezésre állási díjat is kéne fizetnetek azért, hogy folyamatosan ugrásra kész legyen valaki. Szóval azokra a hónapokra is, amikor konkrétan nincs is rá szükség, viszont amikor folyamatosan úgy áll az életéhez, hogy bármikor utaznia kellhet.
Ez egy OFF lesz, de..
Ott van a lehetőségük a gyerekeidnek egy JÓ jövőre, és te vissza akarod hozni őket ide? Átgondoltad te ezt?
Szia!
Egy kollégám küldte el nekem a kérdésed, mint vicces képet, de ha már olvastam, válaszolok neked.
Tanár vagyok(bár van más végzettségem is), beszélek angolul, németül és franciául. Meg is tudnám tenni, amit kérsz, mert résztulajdonos vagyok egy magániskolában, de az elképzelésed egyenesen nevetséges..
Ha kilépsz az álomvilágból, a valóságban ez úgy működik, hogy fizeted a rendelkezésre állást, mert ugye így nyaralni sem mehet el nyugodtan az adott ember. Keresel egy házvezetőnőt a pedagógus mellé, mert vagy szakembert keresel a gyereked mellé, vagy takarítót. A kettő egyben nem fog menni, ha tényleg szakképzett pedagógust szeretnél. Napi 12 órát természetesen senki sem dolgozhat nálad, ezt is gondold át. A 400.000 aranyos vicc, de tanárként, Magyarországon, heti 40-45 óra munkával keresek nettó 600 felett a saját iskolámban. Azok az emberek, akik megfelelnek az elvásáraidnak, nem fognak ennyiért egész évben alkalmazkodni és első szóra utazni hozzád.
Köszönöm a kérdést, jól szórakoztam :)
"tanárként, Magyarországon, heti 40-45 óra munkával keresek nettó 600 felett"
A szüleim ketten sem keresnek ennyit.
Mi meg gyűjtöttük az osztálypénzt, hogy ajándékot vegyünk a "szegény" tanárnak !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!