Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nektek is van olyan családtago...

Nektek is van olyan családtagotok, akinek egyáltalán nincs érzéke a lakberendezéshez?

Figyelt kérdés

Sajnos édesapámnak egyáltalán nincs.

Az egy dolog,hogy valakinek mi tetszik,mi az ízlése.

Pl van,aki a modern bútorokat kedveli,mások az antikot.

De sajnos ő nem igazán látja,hogy hogyan kellene berendezni egy szobát.

A színharmónia abszolút nem érdekli.Mindenféle színű tárgyat berakna egy szobába.

25ezer kép a falra,véletlenül sincs,szimmetria benne,vagy alak szerint,egy magasságba,hanem több szintben össze-vissza randon felk-urja a képeket a falra.

2018. okt. 26. 22:53
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
0%
Nem vagy autista?
2018. okt. 27. 13:34
 42/50 anonim ***** válasza:
47%
Annyira látszik a kommentekből ez a tipikus posztkommunista mentalitás. AKi bármi jobbra törekszik, mint ami nekünk van, azt ki kell gúnyolni, meg kell kérdőjelezni a nemi identitását, ha nem illik bele a fejünkbe kövesedett kategóriákba, és persze elő lehet rángatni a jó öreg "csak a nyavalyás gazdagoknak telik jó ízlésre, mi nem tehetünk róla" kártyát. Én megértelek, kérdező, ha lesz saját lakásom, én is egységes stílusban szeretném berendezni (mármint az egyes helyiségeket, mert hálószobában a marokkói stílus tetszik, de nappaliban a shabby chic), és a színharmónia is fontos lesz.
2018. okt. 27. 14:07
 43/50 anonim ***** válasza:
60%

Itt csak az a baj, hogy ez nem akkora baj, és mégis ezen nyafog.

Tanultam színelméletet, használnom kell mindennap a színeket, és a gyakorlat azt mutatja, a legtöbb ember a "harmónia" meg "összeillő színek" alatt a színkörön egymás mellett lévő színeket hívja, pedig bárhogy lehet harmóniát létrehozni.

Lehet persze egymás mellett lévő színekkel, mint lila a kékkel, vagy kék a zölddel, citrom a naranccsal.

Lehet világosítani, sötétíteni. Pl. piros, és hozzá raksz sötétebbet, borvörös irányba, és világosabbat, korall felé.

Lehet color-blocking is a primer színekkel, piros, sárga, kék. Szekunder színekkel, lila, narancs, zöld. És mehetsz egyre jobban hátra, minél több színt hozzáadva a körön.

Komplementer színekkel is lehet játszani, lila-citrom, narancs-kék, piros-zöld.

Lehet csak pasztell vagy csak neon színeket tolni, vagy ezeket felcserélni. Millió verzió van, nemcsak egy.

Aztán magadtól is felfedezhetsz színpárokat, amik jól néznek ki, nekem pl. a málna - tintakék párosítás nagyon tetszik.

Nálam a nappaliban az volt a cél, hogy legyen színes, de ne mint egy rajzfilm. A fala lime zöld, ehhez van egy sötét szőnyegem lila, tengerészkék, királykék, és farmerkék szálakkal. Ütik egymást, mert a fal vidám, a szőnyeg komolyabb, és mégis jól néznek ki. A függönyeim bordóak, ez a legkomolyabb szín, és emellett lehet megőrülni. A fabútorok közepesen sötét és fekete fából vannak, a kiegészítők, vázák, gyertyatartók, párnák mind hot pink és türkiz színűek.

De eddig pl. egy bordó kanapém volt faszínű dohányzó asztallal, ezt lecseréltem szürke kanapéra szürke asztallal, Tiffany kék terítővel és díszpárnákkal.

Erre sokan azt mondanák, hogy nincs harmónia, mert NEKIK nem harmonikus... ez van. Én sem sírok itthon napi szintem, hogy a rokonságban milyen tipikus semmi színek vannak. Nálam pl. nincs fehér fal egyik szobában sem.

2018. okt. 27. 14:47
 44/50 A kérdező kommentje:

Ha albérletben élsz,az teljesen más,mert ha vándorolni kell,nem vehetsz folyton passzoló bútorokat.

Bár van,albérlet,ahol beköltözésnél kifested,amilyenre szeretnéd.

Ez attól is függ nyilván mennyi ideig szeretnél lakni ott.

Persze,én sem vagyok tökéletes,lehet hibát találni mindenben,és sem mérem ki mm-re,a dolgokat.

Egy saját lakásban viszont szerintem,ha az ember már költ rá,akkor legyen esztétikus.

Ma vett apám szőnyeget a falhoz,szerencsére azt nem rontotta el,mert mondtam neki,hogy bordó szőnyeget vegyen,ne pirosat.

2018. okt. 27. 14:47
 45/50 A kérdező kommentje:

Másrészt,ha felújítunk valamit,akkor azt hosszú távra tervezzük.

Azért is választottuk a tapétázást,mert az tartósabb,így nem 5 évre szól,tehát nem mindegy mit fogunk nézni még X ideig.

2018. okt. 27. 14:49
 46/50 anonim ***** válasza:
34%
Kié a saját lakás,te vetted? Majd veszel előbb sajátot ott rendezkedhetsz otthon max a szobád van..
2018. okt. 27. 15:23
 47/50 anonim ***** válasza:

ma 14:07

Magyarázd már meg ebben az esetben mit jelent a jobb? Mintha azt kérdeznéd, hogy a csoki vagy a vanilia a jobb, ha valakinek az egiky tetszik, akkor a fene fenét eszik is számára az lesz a jobb.

2018. okt. 27. 16:46
 48/50 anonim ***** válasza:
28%
Ha az én fiam lennél mehetnél az utcára, ott rendezkedjél meg írd ki az életünket internetre...
2018. okt. 27. 20:24
 49/50 A kérdező kommentje:

Sajnos nem csak ezekben nyilvánul meg a kaotikusság,hanem a tárgyak kiválogatásában is.

Van olyan polc,ahol az arab hatású lámpás,a távol-keleti váza és a bajor söröskorsó van egy mellett.

Teljesen különböző kultúrák egy szobában,egy polcon,egymás mellett:D

2018. okt. 28. 02:08
 50/50 anonim ***** válasza:
54%

Na és mondd már el akkor mégis mi van? Szerintem jelentsd fel a szüleidet, hogy merészelték egy helyre tenni őket, micsoda egy kegyetlen dolgot tettek!

Mondjuk belegondolva nehéz eldönteni, hogy csak trollkodsz, vagy tényleg komolyan gondolod mindezt, bár remélhetőleg csak trollkodsz, mert ha komolyan gondolod akkor vannak bajok. :D

2018. okt. 28. 02:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!