Mit tegyek ha nem kedvelnek a párom kamasz gyerekei?
A páromnak van egy 14 éves lánya és egy 17 éves fia.
A páromat 1 éve ismerem, az előző párja, aki a gyerekek anyukája meghalt 4 ève.
Én nem túrtam szét a családot, nem is akartam pofátlan lenni. Nem is akarok anyjuk helyett anyjuk lenni, meg is mondtam nekik, hogy nem pályázok erre a szerepre, de ahogy lehet szeretném segíteni őket. Viszont ha állandóan a bajt látják bennem, meg a rosszat mégis hogy legyek velük jóban?
Szeretem a páromat, vele akarok maradni, neki is segíteni, de a gyerekek nem fogadnak el, holott én-tudtommal-semmi rosszat nem tettem ellenük. Ti mit tennétek? Próbáljak valahogy dűlőre jutni velük? Ha igen, hogyan?
Vagy hagyjam a fenébe, csak 1 boszorka vagyok nekik??
50-essel egyetértek.
Véleményük lehet, de az apjuk életére kiható alapvető dolgokban már k...vára ne ők döntsenek azért.
Egyik ismerősöm hozzáment egy özvegy pasihoz, neki akkor 13 és 14 éves gyerekei voltak (akkor már az anyjuk 6 éve meghalt).Az igaz, hogy az elején bírták a kolleganőmet (amíg csak hétvégi odajárkálás volt), de amikor rá két évre az apjuk feleségül vette, akkor már beindult az utálkozás irányába. (Régóta munkatársak vagyunk, sok mindent elmesél, lényegében 20 éve együtt dolgozunk már.)
Szóval a lényeg, hogy még huszon-akárhány évesen is nagyon utálatosak, szemetek voltak vele. Tehát ez a kor előrehaladtával sem lett jobb. (Na és persze otthon laktak, eszük ágában sem volt elköltözni, nehogy már az apjuknak és a csajnak jobb legyen. Nekik az anyagi alapja meg lett volna, mármint az elköltözésnek, de azért sem.) Rengeteg veszekedés is volt köztük a férjével, lényegében CSAK a férj gyerekei miatt voltak a viták mindig. Azért nem lépett ki, mert lett egy közös fiuk is, és akkor már odakötötte az is, a közös családi vállalkozás is.
Közben a kölykök leváltak már (nagy nehezen), mindkettő házas, gyerekeik vannak. És most megy a nagy csodálkozás, hogy mostohamami miért nem boldog nagyiskodik, miért nem járkál össze velük, miért nincsenek együtt karácsonyozások. Értitek, mintha mi sem történt volna.
Kérdező, gondold át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!