Szemétség tőlem, hogy el zavartam a férjem?
Egy kissé hosszú, de remélem valaki segít.
Össze jöttünk, össze házasodtunk, majd kiköltöztünk külföldre és egyedül maradtunk minden örömünkkel és gondunkkal. A férjem megkezdett dugiba inni, volt hogy totál részegre itta magát, persze még úgyis tagadta, vagy max 1 sört ismert be ami nyilvánvalóan a sokszorosa volt a legurított adagnak. Próbáltam a szüleivel beszélni, hogy hassanak rá hátha jobb belátásra bírják. Persze avégén én lettem a rossz mert mint kiderült az apja egy agresszív állat, az anyja meg saját magába szerelmes és csak a látszatnak él, egy igazi színész (mint ahogy apukám nevezi). Nagyon sokat veszekedünk a piálás miatt. Folyton reszketve jövök haza a munkából mert arra gondolok hogy ivott e vagy sem. Nem mondanám agresszívnak, inkább én vagyok az, képes lennék kikaparni a szemét ha meglátom hogy ivott. És persze mosom a fejét aztán el pattan nála is valami és össze törik valami... egy - két ajtó üveg, tányér, pohár, szekrény stb. Próbáltam már vissza fogottan is magyarázni vagy egyáltalán nem figyelni rá, de előbb utóbb cirkusz van a végén. És bele fáradtam.
Kb 2 hete ultimátumot adtam neki vagy abba hagyja és segítséget keres vagy vége. Két hétig se bírta. Ma kiakadtam és el zavartam. Nem tudom hova ment vagy mit csinál de mondtam hogy vissza se jöjjön. Már elegem van abból hogy minden maradék energiám arra pazaroljam, hogy észhez térítsem. Most akkor ez szemétség tőlem?
Munka után csinálja. 5 re itthon van. Én van hogy 8 után érek haza. Semmi felelősség nincs rajta, ha valamit meg is kell csinálni rám hárítja. Néha rá szedem hogy segítsen legalább a kukát ki vinni és a cuccát össze pakolni, de ennyi. De azt mondja, csak azért csinálja hogy ne "pofázzak".
Én is unnám az ő életvitelét. A munkán kívül semmi hobbi, barát vagy cél. Vagyis célnak annyi, hogy pénzt gyűjteni, abban is én vagyok a hibás ha nem annyit teszünk le amennyit ő kigondol, mert szar a fizum (én fizetek minden számlát, kaját stb, nem csoda hogy nem tudom én is le tenni mint ő) Miért iszik? Kérdeztem, nem is egyszer. A válasz:mert olyan jól be tompít. Tudom hogy nem szabadna de mindig azt gondolom egyből nem lesz probléma, ha már egyet megittam a többi magától jön "így lesz belőle akár 8 is egy es
Ha olyan happy dolog lett volna veled együtt élni, akkor nyilván nem kezd el dugiban inni... Inkább azt kellene átgondolnod, hogy milyen voltál még jóval azelőtt mielőtt elkezdett inni, és milyenné váltál? Mi hiányzott neki, vagy ha esetleg más (mondjuk munkahelyi stressz, akármi) indikálta, akkor miért nem voltál ott, mért nem éreztél együtt vele, mért nem segítetté neki....?
Azt azért ne próbáld bemagyarázni, hogy te tökéletes voltál és a kapcsolatotok is az volt, és te nem tehetsz arról, hogy ez így alakult.
Mi volt tehát az, ami miatt inkább csendben magában az alkoholba vonult...?
Az, hogy most kiteszed, nem ez a fő kérdés. Persze szemétség, de ettől nem fog megoldódni semmi, csak felkavartál valamit, és most mosod kezeid...
"De azt mondja, csak azért csinálja hogy ne "pofázzak"."
"A válasz:mert olyan jól be tompít. "
Látod magad is leírod, tiszta sor...
Pocsék dolog veled együtt élni. Régen valószínű nem ilyen voltál. Vagy csak eleinte játszottad a kedveset.
A srác meg valószínűleg nem egy határozott típus. Ha az lenne, akkor az első pohár alkohol helyett inkább szakított volna veled, és nem magát őrölné.... De gyenge, és talán bízott valamiben. De hiába, csak nem vagy olyan, mint amilyennek szeretne (amilyen talán egyszer voltál), és jobban érzi magát ha tompa...
23
A függő mindig saját maga dönt. Olyan NINCS, hogy alkoholista lett, mert a felesége blabla ...
Plusz, HA olvastál volna, látnád, hogy az illető már a házasság ELŐTT is alkesz volt. Szóval, kevésbé tűnnél hülyének, ha nem írsz ide semmit.
25
Szánalmas vagy :))))))))))))
Leírta, hogy megismerkedésük ELŐTT is zugivó alkesz volt már. Szóval, égesd magad tovább ...
Mikor találkoztunk mindig kocsival volt, így nem ihatott, gondolom miután haza ért tőlem akkor vágta magát tacsra. Volt hogy társaságban ivott, dehát akkor én is meg mindenki más így nem tulajdonitottam neki nagy figyelmet. Mint írtam a szülei tanárok, gondoltam rendes család...Gondoltam.
Miután össze cuccoltunk, akkor figyeltem fel rá hogy gyakran kerül, ha közeledtem elhesegetett, nem engedte hogy megpuszijam, elvonul magának, be feküdt a fürdő kádba közbe fimetnézve és magára zárta az ajtót, hát mondom oké, mindenkinek kell magánszféra aztán szépen lassan kezdtek élő bukkanni az üres üvegek, fogyni az ital ami volt otthon. Aztán már nem szégyellte magát totálra vágni, azzal magyarázta hogy utálja a munkáját, meg keveset keres. Majd kiderült hogy a szüleivel rossz a kapcsolata, az apja folyton szekálja. Próbáltam én a lelkére hatni, beszélni a fejével hogy ne törődjön vele. Aztán az apja békén hagyta talált mást ami miatt iszik... Szóval
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!