Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehetnek ilyenek a...

Hogy lehetnek ilyenek a barátaim? Ha nincs még gyerekem, nem vagyok ember?

Figyelt kérdés
27 éves nő vagyok. A baráti társaságomban 4 embernek van gyerkőce. Folyton beszólogatnak, hogy meddig akarom még ezt a független életemet élni, mikor lesz már gyerekem. Én úgy gondolom, hogy ennyi idősen még nem a családalapításnak kell az első helyen állnia. Van olyan, akinek igen, de nekem nem. Ezek a beszólások még nem voltak olyan súlyosak, de múltkor az egyik barátnőm nővére magával hozta a gyerekeit. Az volt a téma, hogy a legjobb barátnője most, 38 évesen szült és hogy milyen hülye (szó szerint). Erre elkezdte kérdezgetni, hogy én mikor akarok gyereket vállalni, én meg mondtam, hogy 5-6 éven belül még nem és erre ő elkezdte mondani, hogy én is úgy járok, mint az a csaj, meg hogy biztos a bulizás, meg pasizás fontosabb, mint a gyerek. Köpni-nyelni nem tudtam, kulturáltan mondtam neki, hogy szerintem ez az én dolgom, még egyelőre nem szeretnék, fiatalnak érzem magam. Ő elkezdett rikácsolni, én meg felálltam és mondtam, hogy akkor én most hazamegyek. Legszívesebben leordítottam volna, de gondoltam, nem megyek le az ő szintjére. A többiek nem védtek meg vagy szóltak volna az érdekemben. Elegem van belőlük. Én fotós vagyok, a munkatársaimmal és az ottani barátaimmal szívesebben vagyok, mint velük, mert ott legalább nem az én életem a téma és nem a gyerekvállalás a legfőbb elfoglaltságuk. Nagyon kiakadtam rájuk. Én nem teszem szóvá, mikor az akciós babapelusról, meg az újonnan forgalomba kerülő hintőporról beszélnek minden találkozásnál. Én vagyok köztük a hülye, a semmirekellő nő, aki mindig kívülálló lesz, ameddig nem megy bele a gyerektémába. Ez most túlzásnak tűnik, de tényleg így van, nem lehet leírni, milyenek. Ha mesélek nekik arról, hogy milyen jó munkában vagyok épp, milyen témában kell fotósorozatot csinálnom, akkor csak bólogatnak, de lenéznek. Ráadásul most egy ideje nincs pasim, mert a legutóbbi kapcsolatom csúnyán végződött és azt terjesztik rólam, hogy lányokkal kalandozom. Nagyon felhúztam most magam miattuk. Én hogy védekezhetnék a megjegyzéseik ellen? És tényleg lenézendő vagyok, amiért még nem akarok gyereket?
2010. jún. 22. 21:27
1 2 3 4 5 6
 51/55 anonim ***** válasza:
100%

... A leírás alapján nagyon szimpatikus vagy! Én úgy érzem, Te sokkal hamarabb lennél a barátom, mint a "barátnőid",mert Te vagy a hiteles ember, nem ők. Nem azért,mert van vagy nincs gyereked, hanem azért, mert a hiteles ember nem keres abban önigazolást,hogy mindenkire ráakarja kényszeríteni a maga életmódját.

29 éves vagyok, nincs még gyerekem, nekem is van hivatásom, amit szeretek, és néha nekem is becsúszik egy-egy buli (nem kokózás,meg össze-vissza k.úrogatás, nulla százalékoskám...). Nekem is van gyerekes barátnőm, és egyáltalán nem olyan, mint a te köröd! OK mesél a gyerekről, de beszélünk mindenről, mint rég, ugyanaz az ember maradt alapvetően. És eszébe nem jut engem cseszegetni!!! És tök jó dolognak tartja a hivatásomat! Szóval attól, hogy valaki anya lesz,nem feltétlenül válik ilyen undokká! Hanyagold ezeket a "barátokat" :S

2010. jún. 30. 19:59
 52/55 anonim ***** válasza:
43%
Ne hallgas rájuk ez a te dolgod gondolj arra hogy mikor te nyugott anyagi körülmények közé szülsz akkora ök 2-3 gyerekes elvált emberek lesznek.
2010. jún. 30. 19:59
 53/55 anonim ***** válasza:
47%

Ja és még annyit, hogy a "barátaid" IRIGYEK. Nem bírják elnézni a függetlenségedet, a szabadságodat,a boldogságodat. Talán mert nekik a társadalmi elvárások voltak fontosabbak,és csalódtak pl. párjuk nem segít. Aki valóban boldog a gyerekével, az örül neki és kész,max. azt mondja el a másiknak, hogy micsoda öröm ez SZÁMÁRA. Az,aki megszól, amiért ne szültél még, csalódott, és "szenvedjél csak te is"-alapon cseszeget. Hidd el.

19.59

2010. jún. 30. 20:02
 54/55 anonim ***** válasza:
20.02= az első 19.59 (29/n) :)
2010. jún. 30. 20:03
 55/55 anonim ***** válasza:
Velem a munkahelyen éreztetik, még az az ember is, aki a barátomnak vallja magát. Mondjuk én őt nem vallom a barátomnak, csak egy álszent, hazudozós embernek, aki nyalizik a főnöknek és csak pénzes férfiakkal áll össze, még annak ellenére is, hogy férje van és gyereke. Tessék, az én véleményem is megvan.
2010. jún. 30. 20:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!