Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehetnek ilyenek a...

Hogy lehetnek ilyenek a barátaim? Ha nincs még gyerekem, nem vagyok ember?

Figyelt kérdés
27 éves nő vagyok. A baráti társaságomban 4 embernek van gyerkőce. Folyton beszólogatnak, hogy meddig akarom még ezt a független életemet élni, mikor lesz már gyerekem. Én úgy gondolom, hogy ennyi idősen még nem a családalapításnak kell az első helyen állnia. Van olyan, akinek igen, de nekem nem. Ezek a beszólások még nem voltak olyan súlyosak, de múltkor az egyik barátnőm nővére magával hozta a gyerekeit. Az volt a téma, hogy a legjobb barátnője most, 38 évesen szült és hogy milyen hülye (szó szerint). Erre elkezdte kérdezgetni, hogy én mikor akarok gyereket vállalni, én meg mondtam, hogy 5-6 éven belül még nem és erre ő elkezdte mondani, hogy én is úgy járok, mint az a csaj, meg hogy biztos a bulizás, meg pasizás fontosabb, mint a gyerek. Köpni-nyelni nem tudtam, kulturáltan mondtam neki, hogy szerintem ez az én dolgom, még egyelőre nem szeretnék, fiatalnak érzem magam. Ő elkezdett rikácsolni, én meg felálltam és mondtam, hogy akkor én most hazamegyek. Legszívesebben leordítottam volna, de gondoltam, nem megyek le az ő szintjére. A többiek nem védtek meg vagy szóltak volna az érdekemben. Elegem van belőlük. Én fotós vagyok, a munkatársaimmal és az ottani barátaimmal szívesebben vagyok, mint velük, mert ott legalább nem az én életem a téma és nem a gyerekvállalás a legfőbb elfoglaltságuk. Nagyon kiakadtam rájuk. Én nem teszem szóvá, mikor az akciós babapelusról, meg az újonnan forgalomba kerülő hintőporról beszélnek minden találkozásnál. Én vagyok köztük a hülye, a semmirekellő nő, aki mindig kívülálló lesz, ameddig nem megy bele a gyerektémába. Ez most túlzásnak tűnik, de tényleg így van, nem lehet leírni, milyenek. Ha mesélek nekik arról, hogy milyen jó munkában vagyok épp, milyen témában kell fotósorozatot csinálnom, akkor csak bólogatnak, de lenéznek. Ráadásul most egy ideje nincs pasim, mert a legutóbbi kapcsolatom csúnyán végződött és azt terjesztik rólam, hogy lányokkal kalandozom. Nagyon felhúztam most magam miattuk. Én hogy védekezhetnék a megjegyzéseik ellen? És tényleg lenézendő vagyok, amiért még nem akarok gyereket?
2010. jún. 22. 21:27
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:
0%
Tudsz róla, milyen rohamosan csökken a fogamzóképesség 30 fölött?
2010. jún. 30. 15:20
 42/55 anonim ***** válasza:
81%
És a fogamzóképesség csökkenése miatt szüljönNnem azért mert ő szülni szeretne,te neveled majd fel azt a gyereket akit nem akar az anyja ,csak azér szülné ,mert kényszerből,mert h fogy a fogamzóképessége?gratulálok,az ilyen kényszergyerekenek szép jövöje lesz.
2010. jún. 30. 15:24
 43/55 anonim ***** válasza:
23%
a zilyen gyerekek szoktak kukába dobva lenni,vagy rosszab esetben túl éli a szerencsétlen és kulcsos gyerek lesz aki már hétévesen főz magára vgy éhen hal.A kényszert az emberek gyülölik ezért gyűlölik sokan a kényszerből születt gyermeküket.Mert nem szabadartból születetett.
2010. jún. 30. 15:27
 44/55 anonim ***** válasza:
Ne azért szüljön, csak én akartam eg yharmadikat, és akkor lepődtem meg, hogy most már nem csak úgy megy, hoyg rámnéz a kedves! Csak azért szólok, mert nekem senki nem szólt, pedig különösen érdekel az egészségügy és a gyerekek is! Mégsem találkoztam ezzel az infoval! és bizony, eléggé rossz volt szembesülni vele. Én nem tudtam, hoyg erre értik, hoyg kifut az időből" Azt hittem, ma is úgy van, hoyg ma elhatározzuk, holnap teherbe esem. de nem.
2010. jún. 30. 15:50
 45/55 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos valaki 20 évesen sem tud teherbe esni,akárhogy próbálkozik,valaki még 45 éves korában is tud szülni,ez az emberi szervezettől függ.
2010. jún. 30. 15:53
 46/55 anonim ***** válasza:
Bár 40 éve fölött szülni kissé veszélyes.Megsokszorozódik az esélye hogy betegen születik a pici,vagy túl se éli a szülést,vagy az anyának lesznek komoly szövödményei.Az ideális idő kb 18-39 év,pár évet lehet csúsztatni,de 45 év felett már nagyon necces a dolog végkifejlete.Fiatalon is születhet beteg gyermek de minden évvel nő a kockázat.főleg 40 fölött.
2010. jún. 30. 15:57
 47/55 anonim ***** válasza:
57%
Lehet, hogy a gyerekes "barátaid" meg a te - szülőként szánalmasan jelentéktelennek tűnő - kicsinyes problémáidon vannak felháborodva.
2010. jún. 30. 17:29
 48/55 anonim ***** válasza:
67%
Mitől gondolod hogy a kérdező problémája kicsinyes látatlanba tudod?Te is egy "gyerekes" lehetsz aki nem lát tovább a pelusnál.
2010. jún. 30. 17:44
 49/55 anonim ***** válasza:
100%

Tudod, először én is csak hátba akartalak veregetni, hogy nyugiiii, a te életed, és az élet olyan rövid, és annyi mindent szeretne az ember beleszuszakolni, és mindenkinek magánügye, hogy ezt hogyan és milyen sorrendben oldja meg, vagy hogy sikerül-e neki vagy épp elrontja... arról nem is beszélve, hogy apajelöltet meg aztán végképp nem lehet úgy találni, hogy kimegyek a piacra oszt megveszem a legszebbet és legolcsóbbat, mert holnap ebédre családot kell főzzek.

De nagyon elgondolkodtatott, hogy a válaszolók többsége lényegében kapásból azt írta: "nyugiii, csak irigykednek, mert ők elcseszték az életüket a gyerekkel és nem tudják visszacsinálni".

Szerintem nagyon szomorú, hogy ez van a köztudatban, hogy a gyerekszülés egyenlő az élet elcseszésével, és aki már túl van rajta, az biztos csak próbálja győzködni magát hogy nem is...

Az igazság azt hiszem, az, hogy a legtöbb nő nagyon nehezen tudja elképzelni, hogy egy másik nő nem _vágyik_ babára. Ez legtöbbünkbe igen mélyen van bekódolva. Inkább azt gondolják, hogy valahogy "savanyú a szőlő" alapon lemond róla vagy elhalasztja.

Lehet is ebben valami, de persze természetesen tényleg vannak kivételek.

Én pl. huszonöt éves vagyok, és mindig is az volt az álmom, hogy egy szakajtó gyerekem legyen. Annak ellenére, hogy majdnem olyan menő és szerethető hivatást sikerült találnom, mint a fényképészet :).

De eddig összesen egy olyan emberrel akadtam össze, akivel családot tudtam volna elképzelni, és amikor vége lett a kapcsolatunknak, hogy a dolog jó oldalát nézzem, számba vettem, mi mindent csinálhatok most nagy "szabadságomban"... és szó se róla, elég csábító listát sikerült összehoznom, tíz évet biztos ki tudnék vele tölteni kapásból. Sőt, nagy megdöbbenésemre felfedeztem, hogy akkor sem dőlne össze a világ, ha család nélkül maradnék.

De azért mégiscsak, azt hiszem, savanyú a szőlő kategória vagyok, mert ha holnap csodálatos módon fejemre esne "A Jelölt", valószínűleg dobnám is a listát a kukába.

Viszont sosem érném be egy "nincs jobb, de ez egész tűrhető" kapcsolattal. Nincsenek különleges elvárásaim, csak annyi, hogy kialakítható legyen az illetővel az a bizonyos természetes, őszinte, játszmamentes kapcsolat, hogy erőlködés nélkül jól tudjuk érezni egymással magunkat - ehhez viszont ragaszkodom.

És biztos tökön rúgnám azt, aki azzal jönne nekem, hogy ne legyek olyan válogatós, mert majd akkor "kicsúszok az időből". Inkább csússzak ki.

Aki épp olyan helyzetben van, mint én, az lehet, hogy azt képzeli, hogy a családos barátai csak "feladták az elvárásaikat". Mert hát nyilván ők nem látnak fantáziát egymás partnereiben, szerencsére :DDD

Akik meg ilyen helyzetben _voltak_, aztán mégis megtalálták a párjukat, hajlamosak azt hinni, hogy akik még nem, azok csak azért nem, mert még a savanyú a szőlőnél tartanak ;)

@@@

Az már az empátiának egy fokozata, amikor valaki belátja, hogy a másik is ugyanolyan ember, mint ő, és a sajátjához hasonló vágyakat feltételez róla. De a következő fokozat az, amikor rájön az ember, hogy a másiknak az övétől _eltérő_ vágyai és elképzelései is lehetnek...

Szerintem ott a pont valamelyik nagyon fiatal kisbabás hozzászólónál: hülyeség cikizni vagy akár lesajnálni egymást azért, mert olyan az élete, amilyen, mert van gyereke vagy mert nincs.

2010. jún. 30. 19:37
 50/55 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit "Született feleségek"-es beütése is van a sztorinak,nemcsak Szex és New York..:P de hallod..szerintem menj más társasághoz..akadnak neked jobbak is,nemcsak ezek:|
2010. jún. 30. 19:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!