Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehetnek ilyenek a...

Hogy lehetnek ilyenek a barátaim? Ha nincs még gyerekem, nem vagyok ember?

Figyelt kérdés
27 éves nő vagyok. A baráti társaságomban 4 embernek van gyerkőce. Folyton beszólogatnak, hogy meddig akarom még ezt a független életemet élni, mikor lesz már gyerekem. Én úgy gondolom, hogy ennyi idősen még nem a családalapításnak kell az első helyen állnia. Van olyan, akinek igen, de nekem nem. Ezek a beszólások még nem voltak olyan súlyosak, de múltkor az egyik barátnőm nővére magával hozta a gyerekeit. Az volt a téma, hogy a legjobb barátnője most, 38 évesen szült és hogy milyen hülye (szó szerint). Erre elkezdte kérdezgetni, hogy én mikor akarok gyereket vállalni, én meg mondtam, hogy 5-6 éven belül még nem és erre ő elkezdte mondani, hogy én is úgy járok, mint az a csaj, meg hogy biztos a bulizás, meg pasizás fontosabb, mint a gyerek. Köpni-nyelni nem tudtam, kulturáltan mondtam neki, hogy szerintem ez az én dolgom, még egyelőre nem szeretnék, fiatalnak érzem magam. Ő elkezdett rikácsolni, én meg felálltam és mondtam, hogy akkor én most hazamegyek. Legszívesebben leordítottam volna, de gondoltam, nem megyek le az ő szintjére. A többiek nem védtek meg vagy szóltak volna az érdekemben. Elegem van belőlük. Én fotós vagyok, a munkatársaimmal és az ottani barátaimmal szívesebben vagyok, mint velük, mert ott legalább nem az én életem a téma és nem a gyerekvállalás a legfőbb elfoglaltságuk. Nagyon kiakadtam rájuk. Én nem teszem szóvá, mikor az akciós babapelusról, meg az újonnan forgalomba kerülő hintőporról beszélnek minden találkozásnál. Én vagyok köztük a hülye, a semmirekellő nő, aki mindig kívülálló lesz, ameddig nem megy bele a gyerektémába. Ez most túlzásnak tűnik, de tényleg így van, nem lehet leírni, milyenek. Ha mesélek nekik arról, hogy milyen jó munkában vagyok épp, milyen témában kell fotósorozatot csinálnom, akkor csak bólogatnak, de lenéznek. Ráadásul most egy ideje nincs pasim, mert a legutóbbi kapcsolatom csúnyán végződött és azt terjesztik rólam, hogy lányokkal kalandozom. Nagyon felhúztam most magam miattuk. Én hogy védekezhetnék a megjegyzéseik ellen? És tényleg lenézendő vagyok, amiért még nem akarok gyereket?
2010. jún. 22. 21:27
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
100%
Te meg tanulj meg helyesen írni, mielőtt hülyeségeket beszélsz.
2010. jún. 22. 21:45
 12/55 anonim ***** válasza:
100%
Hopp, ezt mármint a 21:41-esnek írtam....
2010. jún. 22. 21:47
 13/55 A kérdező kommentje:
21:41, Te ezt most komolyan gondoltad? A megfogalmazásod kicsit vicces.
2010. jún. 22. 21:47
 14/55 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam végig a válaszokat, de a kérdésedre röviden a válasz:

gondolom a "barátaid" sem biztosak magukban, hogy jól döntöttek mikor a húszas éveik elején vállalták a gyereket, de ez már nekik mindegy, nem lehet visszacsinálni.Szerintem aki boldog, elégedett anyuka, akárhány évesen is, az nem piszkálna ilyennel.Lehet csak féltékenyek arra, hogy neked bármikor lehet gyereked, ők már viszont soha nem lesznek függetlenek.

2010. jún. 22. 21:48
 15/55 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem irigykednek :) Nem olvastam ela többi választ, de gondolom kb ugyanezt írták :)

Szerintem ezek a nők nem a barátaid. Én most leszek 27, a kislányom meg most volt 1 éves. Tőlem nem morzsolódtak le a gyermektelen barátnőim, és erre büszke vagyok, mert sokan esnek anna a hibába, hogy beszűkülnek és elüldözik a gyermekteleneket. Igaz, hogy a közös programjaink most még kicsit korlátozottak, de teázni, kicsit vásárolgatni, fagyizni már régóta elmegyünk babával együtt is akár. Nyilván elregélem én is a pelenkatémáimat, de nem unásig, és meghallgatom a többieket is.

egyébként nagyon nehéz nekem hogy ne felejtsek el társalogni felnőtt módra, nem tudom mások hogy vannak ezzel. De igyekszem :)

Ja és nekem eszemben sincs lenézni a gyermekteleneket, szerintem mindenki akkor szüljön amikor érzi az időt, legyen az akár 40 évesen. Van olyan barátnőm, akinek pasija sincs, idősebb is nálam. Nem kárálok, nem nézem le. Inkább szerencsésnek tartom magam, hogy én már megtaláltam a társam, és szurkolok, hogy neki is sikerüljön. Ettől barát a barát.

2010. jún. 22. 21:50
 16/55 anonim ***** válasza:
100%
Azert nem minden gyerekes nonek ennyi az elete, marmint nem lehet mindenkit ambiciotlannak, beszukultnek vagy sikertelennek belyegezni csak azert, mert szult. En par honapja szultem, most vagyok 27, de ugy erzem, hogy fiatalon lettem anya. Ezt nem ugy ertem, hogy elhamarkodtam es banom, hanem hogy meg igazabol raertem volna, csak a veletlen kozbeszolt (hal' istennek). Hiaba par honapos viszont a babam, engem is kiver a viz azoktol az anyukaktol, akiknek mas temajuk sincs, mint a gyerek. Szoval abszolut megertelek, borzaszto idegesito lehet. Szerintem probald kerulni ezt a tarsasagot, jo nagy taplok, hogy ilyesmivel piszkalnak, mivel egyreszt a gyerekvallalas mindenkinek a maganugye, masreszt meg gondolom te sem beszelted belejuk annak idejen a gyereket, nem folytal bele. Manapsag, mikor annyira kinyilt a vilag mar a legtobb no kesobb vallal gyereket es nincs is ezzel baj. Raersz majd akkor babasokkal bandazni, ha te is egy leszel kozuluk.
2010. jún. 22. 21:54
 17/55 A kérdező kommentje:
Köszönöm, azért a válaszok megnyugtatnak. Már lenyugodtam, meg próbálok nem ezen agyalni, de nem tudom, hogy mit kéne mondanom vagy tennem ahhoz, hogy végérvényesen leszálljanak rólam. Lépjek ki hirtelen a "bandából"? Az egyik barátomat, aki szintén gyerektelen és nőtlen, azzal piszkálják, hogy meleg. Őt szeretem, vele nem akarok összeveszni. Meg úgy alapjáraton senkivel sem, csak szeretném, ha némi tiszteletet mutatnának felém és nem az állandó lenézést, meg cinizmust.
2010. jún. 22. 21:55
 18/55 anonim ***** válasza:
83%

" A válasz írója 59%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 21:41 "

Boldogok a lelki szegények, mert övéké a mennyeknek országa. Te nagyon boldog lehetsz, kösd föl magad. VAgy legalább sterilizáltass, nem kéne szaporodnod.

2010. jún. 22. 21:57
 19/55 anonim ***** válasza:
100%
Én is 27évesen szültem és néha azt érzem várhattam volna még , bár imádom a kislányomat aki 2éves , de sokszor vágyok szórakozni és nekem is meg maradtak a barátnőim és nem csak babáról beszélgetünk. Szerintem irigyek .
2010. jún. 22. 21:59
 20/55 anonim ***** válasza:
100%
Mi lenne, ha athivnal mindenkit vacsorara/ebedre/vagy csak ugy, leultetned oket es elmondanad, mennyire bantoak a megjegyzeseik? Csak normalisan es nyugodt hangnemben. Ha ezek utan sem veszik a lapot, akkor lezarnam a baratsagot a piszkalodokkal.
2010. jún. 22. 22:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!