Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehetnek ilyenek a...

Hogy lehetnek ilyenek a barátaim? Ha nincs még gyerekem, nem vagyok ember?

Figyelt kérdés
27 éves nő vagyok. A baráti társaságomban 4 embernek van gyerkőce. Folyton beszólogatnak, hogy meddig akarom még ezt a független életemet élni, mikor lesz már gyerekem. Én úgy gondolom, hogy ennyi idősen még nem a családalapításnak kell az első helyen állnia. Van olyan, akinek igen, de nekem nem. Ezek a beszólások még nem voltak olyan súlyosak, de múltkor az egyik barátnőm nővére magával hozta a gyerekeit. Az volt a téma, hogy a legjobb barátnője most, 38 évesen szült és hogy milyen hülye (szó szerint). Erre elkezdte kérdezgetni, hogy én mikor akarok gyereket vállalni, én meg mondtam, hogy 5-6 éven belül még nem és erre ő elkezdte mondani, hogy én is úgy járok, mint az a csaj, meg hogy biztos a bulizás, meg pasizás fontosabb, mint a gyerek. Köpni-nyelni nem tudtam, kulturáltan mondtam neki, hogy szerintem ez az én dolgom, még egyelőre nem szeretnék, fiatalnak érzem magam. Ő elkezdett rikácsolni, én meg felálltam és mondtam, hogy akkor én most hazamegyek. Legszívesebben leordítottam volna, de gondoltam, nem megyek le az ő szintjére. A többiek nem védtek meg vagy szóltak volna az érdekemben. Elegem van belőlük. Én fotós vagyok, a munkatársaimmal és az ottani barátaimmal szívesebben vagyok, mint velük, mert ott legalább nem az én életem a téma és nem a gyerekvállalás a legfőbb elfoglaltságuk. Nagyon kiakadtam rájuk. Én nem teszem szóvá, mikor az akciós babapelusról, meg az újonnan forgalomba kerülő hintőporról beszélnek minden találkozásnál. Én vagyok köztük a hülye, a semmirekellő nő, aki mindig kívülálló lesz, ameddig nem megy bele a gyerektémába. Ez most túlzásnak tűnik, de tényleg így van, nem lehet leírni, milyenek. Ha mesélek nekik arról, hogy milyen jó munkában vagyok épp, milyen témában kell fotósorozatot csinálnom, akkor csak bólogatnak, de lenéznek. Ráadásul most egy ideje nincs pasim, mert a legutóbbi kapcsolatom csúnyán végződött és azt terjesztik rólam, hogy lányokkal kalandozom. Nagyon felhúztam most magam miattuk. Én hogy védekezhetnék a megjegyzéseik ellen? És tényleg lenézendő vagyok, amiért még nem akarok gyereket?
2010. jún. 22. 21:27
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
100%

nekem van egy barátom, akinek az a mániája, hogy ha neki valami megtetszik, elkezd vele foglalkozni, akkor mindig azzal jön, hogy mindenkinek azt kellene csinálnia, milyen hülye vagyok, miért nem csinálom, stb.

Egy idő után rájöttem, hogy nem kell komolyan venni. Két évente megváltoztatja, hogy mi a mániája, és rászáll mindenkire... szerintem a társasági szerepre van igénye. hogy legyen társasága, ahol ő lehet az ász, és kinézheti azt, aki nem a társaság tagja. a társaságot pedig közös téma alapján hozza össze... szerintem ennyi.

a megoldás, hogy nem kell vele foglalkozni. :D

Talán meríthetsz Te is ebből a tapasztalatból...

2010. jún. 23. 00:48
 32/55 anonim ***** válasza:
100%

előzőhöz még annyit, hogy verbálisan sokkal durvábbnak tűnik az egész, amit előad, mint amilyen vonzata van/lesz igazából gyakorlatilag. egyszerűen csak opportunista, és azzal próbálja elérni, hogy az legyen, amit ő akar, hogy verbálisan manipulál... de nem kell bedőlni neki.

ha meg tényleg így gondolják a barátaid, te meg nem, és ettől ők már nem tartanak barátnak, akkor meg ez van, talán neked is jobb, nem? meg kell gondolni...

de ha fontos a barátság, akkor ha elmondtad, hogy ez zavar, megértették, utána valószínűleg nem fogják abbahagyni, de nem kell törődni vele, csak újra és újra elmondod...

2010. jún. 23. 00:51
 33/55 anonim ***** válasza:
100%

Ó, én 23vagyok, második babás anyuka. Nekem azt hajtogatják, hogy minek szültem már az elsőt, most a másodikat addig "titkoljuk" amíg nem látszik.

Van biztos munkahelyem, ahová visszavárnak, mellette befejezem a főiskolát(pontosabban amíg állambácsin élek, addig főiskola, így csak kétfelé kell szakadnom)

Utána, ennél a cégnél legalábbis, bőven lesz időm a pénzesebb posztig eljutni, esetleg jobb helyre dobbantani. És ezt az ismeretségemben, a családomban is tudják.

Éltem annyit, az én habitusomnak megfelelően, hogy megállapodjak, és nem bánom. Mégis minden alkalommal az életem a központi téma, mennyire egy elb életem van, a gyereke(im) miatt. Én azokkal a "barátokkal" "társasággal" megszakítottam a kapcsolatot, nem vágyok ilyen kedves beszélgetésekre. És félre ne érts, nem csak a kicsi körül forog a világ, persze mint minden anya, én is szivesen mesélek a törpéről. De ha nem gyerekes barátnőmmel találkozok eszemben sincs froclizni, na neked mikor jön.

Nálunk az a hülye, és lenézendő, aki hiába iskolázott, jólszituált stb, aki 20as évei elején bevállalja, hogy családot alapít, kicsit nehezebben utánna épít karriert(vagy éppen belebukik, de ezt gyerek nélkül is meglehet élni). Az emberek ilyen hülyék, sose tudsz megfelelően dönteni. Ha korán vállalsz gyereket, akkor azért írnak le, ha még 30vagy és nincs egy kosárral, akkor azért.

A gyerek nem kismacska amit elajándékozunk, ha meguntuk, és ha nem vagy rá kész, akkor hiába szülnél most, felkiáltanál, minek is. Az a társaság, amiben vagy nagyon befordult, "ősanyás" lett, vagy esetleg rossz módon akarják felhívni a figyelmed arra, Ők megbánták a kései gyermekvállalást.

A saját életedet éld, az, hogy mikor lesz gyereked, neked kell tudni, a többi asszonyságra pedig ne hallgas. Mindennek eljön az ideje.

Kitartást, jó kattingatást, és egyszer majd úgyis a seggedre csap a kisördög, és te is anya leszel(kitudja, lehet álmaid hercege holnap kopogtat, és neki már holnap szülnél, mint a mesékben:))

2010. jún. 23. 08:59
 34/55 anonim ***** válasza:
39%
őszinte választ fogok neked írni:ezek csak irigyek rád az éeketedre,hogy nekik szaros pelenkát kell cserélniük,te pedig élhtetsz fotózhatsz,irigyellek érte ,bulizhatsz,azt akráják h te is elrontsd az életed egy gyerekell,gyereket akkor kell szülni ha te úgy érzed,különben a gyerekednek is szar lesz.Amugy utálom azt h egy nő csak akkor nő ha tenyészkanca lesz,pénzért szociális jutatásért én is lebabáznék... irigyek a szabadságodra...
2010. jún. 23. 16:46
 35/55 anonim ***** válasza:
74%

Múltkor találkoztam egy idősebb ismerősömmel, akinek már van 2 gyereke. 4 éves kapcsolatom van és az volt az első kérdése, hogy mikor jön a baba??? Nagy szemekkel pislogva néztem rá, hisz én még csak 20 vagyok, 2 év sulim hátra van, barátom is most talált egy komolynak ígérkező munkát, nulla alapja van az életemnek...

Tisztelet a kivételnek, de én még nem találkoztam normális szülővel. Biztos, hogy vannak, de elbújtak.

Ne keresd ezeknek a "barátoknak" a társaságát, nem érdemlik meg! (ui: imádok fotózni :)) )

2010. jún. 23. 18:33
 36/55 anonim ***** válasza:
100%

szerintem nem ártana különbséget tenni egy 21 éves fiú és egy 27 éves nő gondolkodása között. én 25 éves nő vagyok a párom 34. 2 éve és 4 hónapja voltunk együtt, mikor megszületett a kisfiunk. persze, hogy egy 20-21 éves fiú ha összejön valakivel nem ugrik egyből fejest az ilyen dolgokba, lévén a legtöbb férfi harmind felett nősül, lesz apa stb. de amikor két érett felnőtt ember találkozik, akkor nem feltétlenül várnak 5 évet a gyerekvállalással.

ami az irigységet illeti én nem értek egyet. ha nincs gyereked azt gondolják irigyelnek téged. ha van gyerked és a másiknak nincs akkor meg azért irigyel téged. ne haragudjatok szerintem ez a butaság. nekem tök jó volt az életem akkor is, mikor még nem szültem, most hogy anya vagyok most is ugyanolyan tök jó. miért kellene irigyelnie bárkinek bárkit is? persze lehet, de felesleges. anyának lennei nagyon jó dolog, mint ahogy az is nagyon jó, ha az embernek olyan munkája van, amit imád csinálni. tény és való a kettő teljesen más, ezért szerintem felesleges is összehasonlítani.

ami viszont tényleg nem szép dolog,m hogy szekálnak, mert nincs gyereked. vannak ilyen emberek. onnantól kezdve, hogy szülővé válnak mindenkitől azt kérdezik, hogy más mikor szül? ha (érthető okokból) téged ez zavar és a munkatársaiddal, egyéb barátaiddal jobban érzed magad, akkor szerintem egyértelmű a helyzet kikkel töltsd a szabadidődet. :)

2010. jún. 30. 12:33
 37/55 anonim ***** válasza:
100%

Ha továbbra is szekálnak megjegyezheted: "én nem érem be akármilyen apával."De ha totál feldühítenek:

"Az ilyen szülőgyáraktól van túlnépesedés akik máshoz nem értenek!" (de ennél többet nem álnak veled szóba) Irritállnak az olyan emberek akik kinézik a másikat pedig elvileg barátok.

Tudod az ember halálig piszkálják az ilyen hülyeségekkel:

Mikor van gyerek?

Mikor lessz a második? Egy gyerek nem gyerek!

Ha fiad van kell lány is ám! (vagy fordítva s tökmindegy mennyi fiad van, lehet öt is)

Természetesen is szűljél mert úgy igazi ha belehalsz szinte a fájdalomba! (de kiabálni akkor se szabad :P)

Szopik még?

Miért nem adsz mást is neki, biztos éhezik!

Van gyerekem 21 évesen s fontosabb a barátnőm mintsem halálba szekáljam! Ha babázni akar úgyis hozzám jön kiélni magád s ennek én csak örülök mert így boldog.:)

2010. jún. 30. 14:23
 38/55 anonim ***** válasza:
63%

És te ez még bartának nevezed? Azt irtad vannak más barátaid is, akkor meg ezeket hagyd a francba. Az élet nem pelenkákból áll, és ha az bántja őket h te még jársz bulizni, akkor had irigykedjenek, ők már ugysem tehetik meg.

Szerintem én se fogok elöbb szülni, így is 24 leszek mire kézhez kapom a diplomámat és vannak terveim, amik megvalósitásra várnak. Szeretnék lakást, saját tőkét, mert lehet h másnak bejön h eltartják mert szült, nekem nem pálya.

2010. jún. 30. 14:51
 39/55 anonim ***** válasza:
100%

Egy nőnek joga van a teste feletti rendelkezéshez, amibe senkinek sincs beleszólása.Felesleges itt vitatkozni, mert ha a Kérdező nem érzi késznek magát, csak a gyereknek lesz rossz és ez ezért pont nem önzőség. Meg kire gondolna ha nem magára hiszen "egyedül" van. önző akkor lenne ha szülne aztán elhagyná mert pl megijed.

Ennyi erővel a "barátaidat" is le lehetne nézni mert másból sem álla z élet mint hintőporból meg pelusból.

Amúgy elárulok egy titkot. A gyereknek nem lesz szar ha 35+ születik, mert lesz anyja és idősen is szeretni fogja. Ennyi nem oltja ki a szeretet.

2010. jún. 30. 15:05
 40/55 anonim ***** válasza:
100%
Barátkozz mással! Most az életetek más irányt vett, maradjon a barátságotok a múlt édes emléke!
2010. jún. 30. 15:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!