Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehetnek ilyenek a...

Hogy lehetnek ilyenek a barátaim? Ha nincs még gyerekem, nem vagyok ember?

Figyelt kérdés
27 éves nő vagyok. A baráti társaságomban 4 embernek van gyerkőce. Folyton beszólogatnak, hogy meddig akarom még ezt a független életemet élni, mikor lesz már gyerekem. Én úgy gondolom, hogy ennyi idősen még nem a családalapításnak kell az első helyen állnia. Van olyan, akinek igen, de nekem nem. Ezek a beszólások még nem voltak olyan súlyosak, de múltkor az egyik barátnőm nővére magával hozta a gyerekeit. Az volt a téma, hogy a legjobb barátnője most, 38 évesen szült és hogy milyen hülye (szó szerint). Erre elkezdte kérdezgetni, hogy én mikor akarok gyereket vállalni, én meg mondtam, hogy 5-6 éven belül még nem és erre ő elkezdte mondani, hogy én is úgy járok, mint az a csaj, meg hogy biztos a bulizás, meg pasizás fontosabb, mint a gyerek. Köpni-nyelni nem tudtam, kulturáltan mondtam neki, hogy szerintem ez az én dolgom, még egyelőre nem szeretnék, fiatalnak érzem magam. Ő elkezdett rikácsolni, én meg felálltam és mondtam, hogy akkor én most hazamegyek. Legszívesebben leordítottam volna, de gondoltam, nem megyek le az ő szintjére. A többiek nem védtek meg vagy szóltak volna az érdekemben. Elegem van belőlük. Én fotós vagyok, a munkatársaimmal és az ottani barátaimmal szívesebben vagyok, mint velük, mert ott legalább nem az én életem a téma és nem a gyerekvállalás a legfőbb elfoglaltságuk. Nagyon kiakadtam rájuk. Én nem teszem szóvá, mikor az akciós babapelusról, meg az újonnan forgalomba kerülő hintőporról beszélnek minden találkozásnál. Én vagyok köztük a hülye, a semmirekellő nő, aki mindig kívülálló lesz, ameddig nem megy bele a gyerektémába. Ez most túlzásnak tűnik, de tényleg így van, nem lehet leírni, milyenek. Ha mesélek nekik arról, hogy milyen jó munkában vagyok épp, milyen témában kell fotósorozatot csinálnom, akkor csak bólogatnak, de lenéznek. Ráadásul most egy ideje nincs pasim, mert a legutóbbi kapcsolatom csúnyán végződött és azt terjesztik rólam, hogy lányokkal kalandozom. Nagyon felhúztam most magam miattuk. Én hogy védekezhetnék a megjegyzéseik ellen? És tényleg lenézendő vagyok, amiért még nem akarok gyereket?
2010. jún. 22. 21:27
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
0%
21:57 nem hozzád beszéltem jah s attol ne legyen nagy arcod ,hogy a googleböl ki copy-paste-zted az idézeted ,legalább egy idézöjelt nyomathattál volna vagy tán te találtad ki?nem hinném...nem értem ha valaki a kérdezö ellen mond ,vagyis nem ért eggyet vele az már egyböl köcsög...kérdezö ,miért tetted fel a kérdést ha csak a te szavaidat akarod viszahallani más szöveg kontextusba...
2010. jún. 22. 22:14
 22/55 anonim ***** válasza:
100%

21:41 Ugyan, miért lenne rossz annak az 1 éves gyereknek, akinek az "annya" 40 éves?? Sokkal rosszabb, ha ilyen buta, bunkó anyja van, mint te. A te gyereked biztos, hogy szégyellni fogja magát miattad, ha így nyilvánulsz meg a barátai előtt, mint ahogy itt is tetted a kommentedben!

Valószínűleg te meg egy besavanyodott boszorkány vagy!

A kérdezőnek: a 27 éveddel BŐVEN ráérsz még a gyermekszülésen gondolkodni, élj, bulizz, úgyis érezni fogod, ha eljött az ideje annak, hogy megállapodj!

2010. jún. 22. 22:18
 23/55 anonim ***** válasza:
100%
Gondolj bele kerdezo, hogy aki ilyeneket mond neked az se nem jo akarod, se nem baratod. Keress olyan embereket, akik igazi baratok, akik ugy fogadnak el, ahogy vagy. En 22 evesen szultem, de en senkire sem kenyszeritenem ra a sajat eletvitelemet, mert mindenki mas, mindenkinek mas a jo. Van, akinek nincs is kapcsolata meg akkor. Ez is csak egy tema, amin lehet elcelodni, hogy addig se a sajat hibaikkal kelljen foglalkozni. Mindenki akkor szuljon, mikor akar ES amikor stabil kapcsolatban van. Eleve hova szuljel, ha egyedulallo vagy? 27 eves nem oreg. Ilyen baromsagot! Ez tomeny eloitelet, rosszindulat...csak azert, mert o maskepp el, mint te, nem biztos, hogy neked is az lenne a jo ut. Erdekes mod azt lehet eszrevenni, hogy azok ilyen eloiteletesek meg azok beszelnek mindenkinek a gyerekeikrol uton-utfelen, akik nagyon kiveteles anyanak tartjak magukat, a tobbieket meg lenezik. Na, az ilyennel nem kell szoba allni...sosem valtoznak meg. Vannak normalis nok, anyak is, nem ilyen butakkal kell foglalkozni. Az is mutatja az ertelmi szintjuket, ha csak a pelenkarol, hintoporrol tudnak beszelni...nem lehetnek tul szofisztikaltak. En is anya vagyok es megsem ez a tema, ha elmegyek valahova.
2010. jún. 22. 22:18
 24/55 anonim ***** válasza:
100%
Ja, es nehogy mar te egyed magad ezen. Ok meg majd magukban orulnek annak, ha latjak, hogy jol megbantottak. Mindenkit leszolnak az ilyenek. Nekem volt, aki mondta, hogy miert nem szulok, mert en csaszaros voltam es mondtak, hogy az nem szules, nincs benne semmi megerolteto. Ilyen honnan tudja, hogy neki a kovetkezo nem lesz caaszar? Na latod, hogy mindenkinek beszolnak! Ha szulnel, akkor is talalnanak vmi kifogasolni valot.
2010. jún. 22. 22:21
 25/55 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem saját döntésből, de törvényszerűen megromlott a barátságom a legjobb barátnőmmel, mert egy beszűkült anya lett belőle. Én toleráltam volna a végtelenségig, hogy csak a gyerekei a téma, hiszen abban élt, és tényleg ízig-vérig anya, de mikor kioktatott róla, hogy nekem is így kéne csinálnom, és nem kéne annyit a kutyáimmal törődni, mert azokat megmérgezhetik, míg bezzeg ha gyereket szülnék, milyen boldog lennék...Csak hát én sose akartam olyan lenni, mint ő, aki menhelyre dugta a kutyáját a gyereke miatt, és föl se fogja, hogy nem az az életcélom, mint neki, hogy szüljek mindenáron. Mert neki ez volt a lényeg, szült egy link tróger állatnak, akinek amúgy büdös a munka, így a szülők tartják el az egész családot, ja és a férje belekeveredett valami sikkasztásba, így nagy adóssága van, és ehhez az alakhoz ment hozzá és szült neki kettőt, most meg állandóan sír a szája, és én még ezt is hallgatnám, de hogy állandóan beleszólt abba, hogy nekem hogyan kéne csinálnom, hát azt egy idő után nagyon meguntam és felvilágosítottam róla, hogy minden gyerek egy elkényeztetett kis majom és én jobban szeretem a kutyákat:) Na, azóta nem beszélünk...
2010. jún. 22. 23:05
 26/55 anonim ***** válasza:
35%

Először is, ha komolyan gondolják, akkor nem a barátaid. Csak azt tudom tanácsolni, amit valaki előttem. Ülj le velük és mondd meg, hogy le lehet szállni rólad, ha nem hagyják abba, akkor keress olyan személyeket, akik ember számba vesznek. Viszont. Most 27 éves vagy, de még a nyoma se látszik apajelöltnek. Ha nem is világrengető, de szerintem ez probléma. Mert gondolj bele. Megszülöd 35+ a gyereked, felneveled. Eddig semmi gond. De te is szeretnél majd unokákat. És, ha nem vagy különlegesen szerencsés és nem lesz nagyon hosszú életed, akkor borzasztóan kevés időt fogsz együtt tölteni az unoká(i)ddal. Ez neki és neked/nekik is rossz. Az utolsó nagyszülőm 16 éves koromban halt meg és bár néha az agyamra mentek a rigolyáikkal, de Isten a tanúm, hogy rettentően hiányoznak.

21/F

2010. jún. 22. 23:15
 27/55 anonim ***** válasza:
78%

Kedves 21/f előttem szóló!

Én 28/L hozzászóló vagyok, és épp most szakítottam 3 év után. Apajelöltnek nyoma sem, de mért gondolod hogy 35+ kell gyereket szülnöm? Ha holnap találkozom az igazival, 30 éves koromra boldog anya lehetek.

Ha meg a nagyszülőknek kell gyereket szülni, rég rossz. Olyan szülők is vannak, akik 25 évesen szülők, és a gyerekük már 10 évesen sem ünnepelhet a nagyszülőkkel, mert azok már elmentek.

Mindennek meg van az ideje, és mindenkinek kell hogy legyen szerencséje arra, hogy megtalálja a párját. Ha 22 évesen, ha 28 évesen, vagy ha 35 évesen is..akkor szüljön gyereket, ha úgy érzi eljött az ideje.

2010. jún. 22. 23:36
 28/55 anonim ***** válasza:
38%

Kedves 28/F!

Ha te ilyen "gyors" vagy, hogy két évvel a megismerés után, már szülsz, akkor tényleg még van időd. De nem ez az átlag. Bocsáss meg, hogy ezt írom, de normális esetben min. 2 év együttélés után jön az esküvő és csak utána a baba projekt. Saját magam tudom például felhozni. 3,5 éve vagyunk együtt, még idén szándékomban áll megkérni a kezét, jövő nyáron esküvő és csak utána jön majd a baba.

És még valami. Nem azt mondtam, hogy a saját szüleinek szül unokákat, hanem, hogy ha neki lesznek unokái, akkor ő fog kevés időt velük tölteni, ha túl későn szül.

Ha valakinek szúrná a szemét, akkor bocsi az OFFolásért!

2010. jún. 23. 00:08
 29/55 anonim ***** válasza:
48%

Basszus, elírtam...

Az előző levelet természetesen 28/L-nek szántam...

21/F

2010. jún. 23. 00:09
 30/55 anonim ***** válasza:
100%
Az apajelöltet nem akkor találja meg az ember, amikorra betervezi!
2010. jún. 23. 00:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!