A lányom ma ballagott általánosból ( 15 éves lesz ősszel ). Szeretne elmenni este egy discoba. Nem tudom hogy elengedjem-e. Látom rajta hogy nagyon szeretné, meg mindig azt mondja hogy ez lenne az utolsó amikor még sok osztálytársával együtt lehetne. Félek egy kicsit.. alapvetően nem rossz lány, discoba még nagyon nem is volt, max 1-2-szer de akkor is csak 10-11-ig. Most még az is a baj hogy a disco eleve 10 körül kezdődik. Ti elengednétek? Mit csináljak?
Engedd el, sokáig marna a lelkiismeret, hogy elvetted tőle ezt az élményt! Gonodom sokan ott lesznek az osztályból, tehát nem lesz egyedül, és szerintem abban is benne lenne, hogy elmész - vagy valaki a családból elmegy érete ( nem tudom milyen messze van a disco, kell- buszoznia...).
2010. jún. 19. 17:13
22/33 anonim válasza:
Hát amikor én voltam 8.-os, az kb. 9 éve volt, de akkor még az általános iskolások nem jártak diszkóba, max. az ilyen rosszabb hírű csajok az osztályból. De úgy látom, ma már ez azért máshogy van. Szerintem ha már eddig is engedted olykor este jönni-menni, akkor végülis elengedheted.
2010. jún. 19. 17:17
23/33 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat!
A disco nincs messze, házunktól olyan 20 percre gyalog.
Más szülőkkel is beszéltem, nem szívesen engedik a gyerekeiket, de úgy vannak ők is vele hogy hagy legyenek együtt utoljára.
2010. jún. 19. 17:23
24/33 anonim válasza:
én elengedném, ilyen korban semmiképp sem jó eltiltani semmitől sem, úgyis elmegy ha akar( hazudni fog vagy egyszerűen megszökik). Szerintem fontos hogy jó kapcsolatban legyetek. Engem anyukám mindenhova elengedett, csak kellett mondanom egy időt hogy mikorra érek haza(és persze azt is hogy hová megyek) mindig megvárt mig hazaértem és elmeséltem neki hogy mi volt. Soha nem kiabált, tiltott el dolgoktól és mindent megtudok vele beszélni a mai napig. Szóval szerintem engedd el :) 20/L
2010. jún. 19. 17:26
25/33 anonim válasza:
14 évesek lehet, mást is kitalálhattak volna búcsúbuli gyanánt. :S Beülni pizzázni, elmenni valamelyikükhöz, koncert, mittudomén, menjenek el strandra, stb. akármi jobb a diszkónál! :S De egy 14 éves ezt nem fogja belátni.
Szerintem ha elengeded, ne szabj időhatárt, mert mi van, ha pl. éjfélkor még javában jó a buli? (és tegyük fel, semmi rosszat nem csinál) Ha egyszer elmehet (gondolom, ez az egy alkalom nem azt jelenti, hogy minden hétvégén mehet),akkor hadd menjen rendesen (oké, ne reggelig), és telefonon egyeztetitek, hogy hányra menj érte (ne egyedül gyalogoljon haza).
29/n
2010. jún. 19. 17:32
26/33 anonim válasza:
Engem elengedtek ballagáskor 2-ig. Ilyen ballagási partyknak tényleg az a lényege, hogy együtt legyenek. Engedd el szerintem, de mondd meg neki, hogy mindenképp kísérje haza valaki. Én egyszer 15 évesen egyedül jöttem és megállt mellettem egy kocsi és mondták hogy menjek velük.. Utcán kell a legjobban félteni. Nem lesz semmi baj!:)
2010. jún. 19. 18:02
27/33 anonim válasza:
(előző vagyok) Egyébként úgy is az lesz, hogy majd 2 hét ymulva is akar menni. :D AZ lesz hogy: " de anyaa ballagáskor is elengedtél..:( ". Erre készülj fel!:D
2010. jún. 19. 18:25
28/33 anonim válasza:
Engedd el, de leirnám mire számits... mivel partikat szervezek és föleg fiatalkorúak jönnek ezvan pénz az pénz tölük is nem vagyok büszke rá de kegyetlen ami ottvan, 16 éves lányok részegek cigiznek erkölcstelenek és van amikor az erkölcstelenség pia nélkül is megjelenik a barátomnak olyat mondanak h. leszopná mikor az tőle 7évvel idősebb... Egy este alatt akár több fiúval is létesitenek nemi kapcsolatot és erre büszkék és mesélik. Ezek tudatában dönts
2010. jún. 19. 19:42
29/33 anonim válasza:
Ha bízol benne akkor enged, állíts fel szabályokat, mond el neki az alapvető dolgokat pl: csak akkor igyon ha előtte bontották ki az italt, ne hagyja ott, ha ott hagyja akkor ne igyon már belőle többet stb.
Ha pesten alkotok akkor elég 12.ig, de ha más városba faluba akkor maradhat 1ig is szerintem
2010. jún. 19. 19:55
30/33 anonim válasza:
Majd csak úgy jár, mint Horák Nóri. Ő is "csak" szórakozni ment a faluban.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!