Apukám 4 hónapja meghalt. Anyukám szépen rendben tartja a sirt, de a nagynéném (Apukám nővére) mindig elronditja. Mondhatom neki, hogy ne szóljon bele?
Ok. Persze. De akkor miért megy titokban? Egyik reggel jöttem haza, mert éjszakás voltam és láttam, h megy a temetőbe. Ő meg azt hitte, hogy nem vettem észre és elbújt egy bokor mögött. Normális?
Meg nem kérdezte meg, hogy miből fogjuk kifizetni a temetést. Pedig anyukám rokkantnyugdijából és az én fizetésemből nem volt egyszerű.De szerencsére nem kellett senkitől kölcsön kérni. Öcsém még nem dolgozik, iskolába jár. Nekem is halasztani kellett az egyetemen, amit munka mellett csinálok, mert nem volt pénzünk a következő tandijra.
A közjegyzői dij, 180ezer Ft, amit megintcsak nem tudunk fizetni és kértük, hogy halasszák el a tárgyalást. De nem kérdeztem meg, hogy segitsen-e. Pedig jól menő üzlete van és a napi bevétele több, mint 180ezer Ft.
Apukám két évig volt rákos. Nem jött meglátogatni őt otthon, csak ha a kórházba volt. Azóta is soha nem kérdezte meg, hogy segitsenek-e. Pedig a férje otthon van, éppen ráérne mondjuk segiteni fát vágni vagy valami. De semmi.
Csak a sir körül jön rendezgetni és ezt is titokban teszi, mintha szégyelné magát.
Beszélni nem lehet vele, mert akkor jön a testvéri kötelékével és azzal, hogy neki több joga van a temetőbe menni, mert neki az öccse volt, nekünk meg 'csak' apuka és férj.
Szerintem meg ne csináljon ott semmit. Vigyen virágot a vázába, de a vázát már ne rakja odébb és ne ültesse tele a sirt mindenféle izléstelen virággal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!