Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apukám 4 hónapja meghalt....

Apukám 4 hónapja meghalt. Anyukám szépen rendben tartja a sirt, de a nagynéném (Apukám nővére) mindig elronditja. Mondhatom neki, hogy ne szóljon bele?

Figyelt kérdés
Anyukám tényleg szépen rendben tartja a sirt. Hetente többször is kimegy. Szép, friss virág van rajta mindig és nincs túlzsúfolva. Erre jön a nagynéném és olyanokat csinál, ami szerintem izléstelen. Pl. a virágot nem csokorban teszi a vázába, hanem szálanként bedugja a földbe. De nem gyökeres virág, hanem vágott. Vagy pl. muslátlit rak a vázába. Ez nem oda való. Lehet kiültetni, de nem lehet a vázába rakni. Amikor meg szóltunk neki azt mondta, hogy van joga hozzá, mert a testvéri kötelék erősebb a háztastársinál. Persze, amikor el kellett temetni Apukámat, nem kérdezte meg, hogy van-e pénzünk és segitsen-e valamit a nagy testvári kötelékével. Anyukám nem szól, de tudom, hogy rosszul esik neki. Szóllhatok én a nagynénémnek, hogy vegyen vissza magából és ha majd meghal a saját férje, ott rendezkedjen és itt fogadja el, hogy mi ilyen egyszerűen akarjuk és ne zsúfolja tele izléstelenül a sirt?
2008. okt. 31. 23:44
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Az en EDESANYAM ket eve halt meg,ma voltam NALA a temetoben,vittem NEKI viragot amit elhelyeztem a vazaban es beszelgettem vele gondolatban.Nem erdekelt az hogy a noverem piros viragot vitt NEKI pedig O a sargat szerette,nem erdekelt az hogy apukam nem seperte le a sirt,az sem erdekelt hogy valaki furcsan kidiszitette a sirt lila viragokkal,az erdekelt hogy gondolatban megkoszonjem NEKI hogy eletet adott nekem es egy picit sirtam azert amiert mar nem tudom megpuszilni a puha,joszagu arcat.Erre gondolj te is...
2008. nov. 2. 00:55
 12/15 A kérdező kommentje:

Ok. Persze. De akkor miért megy titokban? Egyik reggel jöttem haza, mert éjszakás voltam és láttam, h megy a temetőbe. Ő meg azt hitte, hogy nem vettem észre és elbújt egy bokor mögött. Normális?

Meg nem kérdezte meg, hogy miből fogjuk kifizetni a temetést. Pedig anyukám rokkantnyugdijából és az én fizetésemből nem volt egyszerű.De szerencsére nem kellett senkitől kölcsön kérni. Öcsém még nem dolgozik, iskolába jár. Nekem is halasztani kellett az egyetemen, amit munka mellett csinálok, mert nem volt pénzünk a következő tandijra.

A közjegyzői dij, 180ezer Ft, amit megintcsak nem tudunk fizetni és kértük, hogy halasszák el a tárgyalást. De nem kérdeztem meg, hogy segitsen-e. Pedig jól menő üzlete van és a napi bevétele több, mint 180ezer Ft.

Apukám két évig volt rákos. Nem jött meglátogatni őt otthon, csak ha a kórházba volt. Azóta is soha nem kérdezte meg, hogy segitsenek-e. Pedig a férje otthon van, éppen ráérne mondjuk segiteni fát vágni vagy valami. De semmi.

Csak a sir körül jön rendezgetni és ezt is titokban teszi, mintha szégyelné magát.

Beszélni nem lehet vele, mert akkor jön a testvéri kötelékével és azzal, hogy neki több joga van a temetőbe menni, mert neki az öccse volt, nekünk meg 'csak' apuka és férj.

Szerintem meg ne csináljon ott semmit. Vigyen virágot a vázába, de a vázát már ne rakja odébb és ne ültesse tele a sirt mindenféle izléstelen virággal.

2008. nov. 3. 14:26
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
A nagybatyjam mindig eldobja azt a viragot amit mi viszunk a nagymamam sirjara mivel nem volt megelegedve az orokseg elosztasan,neki nincs gyereke,megis annyi kellett volna mint amennyi nekunk,a ket unokajanak jart.Mit csinaljunk vele?Menjunk a nagynenem sirjahoz es dobjuk el mi is a viragokat rola?Erdemes egy ven hulyevel harcolni?Es pedig egyedul van,rajtunk kivul nincs senkije es megsem all szoba velunk pedig nem csinaltunk semmi rosszat neki.De nem lehet ertelmesen megbeszelni vele semmit,ugyhogy mi visszuk a viragot a sirra,masnap o eldobja,de a Joisten megbunteti amilyert ilyen szemet alak.
2008. nov. 3. 21:57
 14/15 anonim válasza:
69%
Szerintem szólhatsz nyugodtan, hogy ne rendezze át a sírt.
2008. dec. 7. 14:52
 15/15 anonim ***** válasza:
önző,buta,és anyagias vagy.
2010. júl. 5. 17:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!