Anyukám után 1/9 részben adósságot is örököltem. A kábel-tv nem lett lemondva- elutasítottak, mivel nincs hagyatéki végzésem, addig nem mondhatom le a szolgáltatást. Ki kell-e fizetnem a tartozást, amit anyu-halála után- nem vett igénybe?
Tudtommal adósság, csak az örökség mértékéig örökölhető.
Hadd levelezzenek.
Azért kicsit másképp is kinézhet a dolog..
Az, hogy kinek a nevén van az előfizetés, az egy dolog, attól hogy meghalt, nem nézheti, attól még a szolgáltató szolgáltat, és bárki nézheti, ebből a szempontból jogos a követelés.
Az, hogy csak a bizonyított örököstől fogadják el a lemondást valahol érthető.
Jog szerint az örökösön behajtható.. (ha nem utasítja kompletten az örökséget).
Azért megnézném nyernél-e (a tapasztalaton kivül) bármit is, egy behajtócég beperlésével?
Halotti anyakönyv nekem elég volt az egyik helyen az átíráshoz /UPC/ (azonos lakcímen élek és közeli hozzátartozó vagyok), a másik helyen meg a lemondáshoz. (először büntetést akartak számlázni a hűségidő alatti felmondásért, de megreklamálva elnézést kértek, és nem hajtották be ezt a pénzt) /T-Home/.
A hagyaték az több hónapig is elhúzódhat. (ha nincs semmi extraság, akkor is 3 hónapba telik minimum - tapasztalat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!