Anyukám után 1/9 részben adósságot is örököltem. A kábel-tv nem lett lemondva- elutasítottak, mivel nincs hagyatéki végzésem, addig nem mondhatom le a szolgáltatást. Ki kell-e fizetnem a tartozást, amit anyu-halála után- nem vett igénybe?
Figyelt kérdés
Azóta egy behajtó cég zaklat, hogy fizessem ki (2.5! év múlva volt a hagyatéki) tartozást, mivel én vagyok az örökös.Folyamatosan számláztak. Minden iratot megküldtem nekik, amiből látható mikor hunyt el anyu és mikor volt a hagyatéki.Kérvényt is írtam nekik,legalább méltányosságból engedjék el a tartozást.2011. júl. 30. 14:05
12/15 anonim válasza:
mivel adósságot is lehet örökölni ezért nekik "igazuk" van.
13/15 anonim válasza:
Hm.. A behajtó ha tudja, hogy Te vagy örökös, akkor azt is tudja, hogy 1/9-ed részben, azaz csak a díjhátralék 1/9-ed részét követelheti...
14/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Kiegészíteném.Igen,2.5 év múlva zárták le a hagyatékit!A lakásban nem lakott addig senki-bizonyíthatóan.Próbáltam a szolgáltatónál lemondani,de hagyatéki végzés nem volt még akkor,tehát nem engedték.A végzés kézhez kapását követő nap minden iratot megküldtem a behajtóknak,de el sem olvasták.Mindig azt mondják telefonba,hogy én vagyok a lánya,nekem kell fizetni.Ezt szajkózták akkor is,amikor még az sem volt biztos,hogy örökös leszek-e egyáltalán.A levelemre nem is válaszolnak.
2011. aug. 4. 06:43
15/15 A kérdező kommentje:
Nem volt fogyasztás a lakásban.A hagyatéki ilyen sokáig húzódott,elképesztő,de elfelejtették!!-még meg is mondták,aztán átkerült az ügy egy másik jegyzőhöz.A halottit beküldtem a behajtó cégnek,nem érdekli őket.Valamint hiába próbáltam a szolgáltatást lemondani,nem engedték.Itt írta valaki,hogy ő eltudta intézni.Hát,nem tudom.Mázli vagy szabály,de jó neki.Öten vagyunk örökösök.A többieket fel sem keresték,pedig mindenki elérhetősége a hagyatéki végzésen szerepel.Az idő pedig ketyeg.Engem pedig szó szerint hetente felhívnak,olykor már szám nélkül.Hát cseréljek telefonszámot?!
2011. aug. 4. 06:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!