Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van, hogy egyes kismamák...

Miért van, hogy egyes kismamák ennyire féltékenyek és utálatosak?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogyha van egy kismama és a családban, baráti körben, ismeretségi körben valaki más is állapotos lesz, akkor elég sokan (nem mindenki, természetesen) rögtön teszik a megjegyzéseket, hogy biztos "irigységből vállalt gyereket", "biztos azért, mert nekem is jön a gyerek...", stb.

Nem értem, hogy miért kell így utálatoskodni? Mitől van ez? Hormonok? Vagy egyszerűen félti a kismama a kitüntetett szerepét?

Bevallom, amiatt kérdezem, mert mi szeretnénk babát. De a sógornőm várandós és nem akarom, hogy menjen a hátunk mögött az ilyen gonosz vagdalkozás. Bár ő nem ilyen, de a terhesség pozitív és negatív értelemben is csodákra képes. Nem akarom, hogy megromoljon az egyébként jó kapcsolatunk.

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

És még egyszer hozzáteszem, biztos, ami biztos, hogy a kérdés nem általánosítás, tehát nem mondom, hogy minden kismama ilyen, de elég sokan így viselkednek és ez elkeserítő. Remélem a Tisztelt Kismama Válaszolók megértik, hogy nem rájuk, hanem a rosszabb indulatúakra irányul kérdésem. Köszönöm!

2010. jún. 15. 12:15
1 2 3 4 5 6
 51/54 A kérdező kommentje:

Nem, a gerincproblémáimra nem szedhetek gyógyszert. Nincs olyan gyógyszer, ami ezt a fájdalmat tudná orvosolni. Mivel nem reumatikus eredetű, hanem a csigolyáim helytelenül vannak terhelve, nyomják azt, amit nem kéne. Képzelheted, hogy mikor 14 évesen közölték velem, hogy emiatt fáj a hátam és csak műtéti úton gyógyítható. Viszont mivel életet nem veszélyeztet, nem vagyok emiatt munkaképtelen (csak bizonyos munkaköröktől vagyok eltiltva), nem műtik, csak ha fizetem. :P

Egyébként élő példa a mai eset, mikor egy babát cipelő anyukát magam elé engedtem, a múltkor egy idősebb bácsit és még sorolhatnám. De ezt nem lehet követelni. Egyébként pedig, képzelheted, hogy milyen megjegyzéseket kapnék a buszon, ha te megkérnél, hogy adjam át a helyem, én meg azt mondnám, bocsi, beteg vagyok.

2010. jún. 24. 15:53
 52/54 anonim ***** válasza:

A válasz megírásának időpontja: ma 09:24-nak

Azért kinyílt méhszájjal a barátnőd nem utazott buszon, éppen kórházban volt mint írtad, mert veszélyeztetett volt.

Idézem magam: "Senkinek sincs azzal baja, ha veszélyeztetett vagy és helyet kérsz a buszon.A baj akkor van, amikor egészséges kismamák nyavalyognak, hogy jaj a baba miatt neki ülni kell. Nyafognak és visszaélnek a várandóssággal. Akinek nem inge ne vegye magára." Senki sem vonta kétségbe azt, hogy vannak veszélyeztetett kismamák, s hogy azok kérjenek, kérhetnek helyet a buszon. Három várandósságom volt, mindhármat buszozva hordtam, volt hogy veszélyeztetett voltam. Egyszer korai fájások miatt. A cukorbetegséget bár hivatalosan veszélyeztetett a cukros mama, én mégsem tekintettem annak magam. Megtettem a szükséges óvintézkedéseket. A veszélyes erős fájásos időben pedig kerültem a tömegközlekedés. Ámbár amikor erős fájásaim voltak, feküdnöm kellett néhány hétig és nem is mehettem sehova. Mert választhattam betartom szedem mellette a tablettát, vagy kórház. Bár az infúzió réme azért ott lebegett. A pocak pedig viszonylag sokat bír. Bár nem direkt, de két babámnál is sikerült alaposan hasra esnem. Egyikkel a zöldségesnél egy ládában botlottam meg és totál ráestem hassal egy másik fa ládára, másik babámmal már bőven közép idő után pakolásztam a szekrény tetején amikor megbillentem a székkel és lerepültem róla hassal a kemény széklábra. Semmi bajunk nem lett. Persze ha van ülőhely akkor az egészséges mami is üljön le, mert kényelmesebb. Ez tény:) Ám ha semmilyen baja nincs akkor nem fog belehalni ha áll a buszon. Mondom ezt három gyerek után, összesen 27 hónapnyi várandóssággal a hátam mögött. Sok egészséges(!!!) nyafogós kismamát láttam. Ez egyébként tényleg meddő vita, mert nem nyitott minden fél és a sorokból van aki csak azt olvassa ami neki (nem) tetszik. Még egyszer: Akinek nem inge ne vegye magára.

2010. jún. 24. 18:17
 53/54 anonim ***** válasza:

Öööö...és honnan tudja a kedves utazóközönség a buszon, hogy egészséges vagyok-e vagy sem? :) Írjam a homlokomra?...az,hogy terhes vagyok, legalább látszik.

És sokszor, az állapotomnál fogva, hamarabb el is fáradok, mint mondjuk egy egészséges huszonéves férfi - vagy nő. Ugyanis, mint írtam, dolgozom, tizenkét órában.

A terhes nő fáradékonyabb, mint tudjuk, és ha az ember fáradt, szívesen leülne.

Ezt majd a kedves kérdező is megtudja, ha egyszer terhes lesz.

De addig is azon izgul, hogy a sógornője - aki egyébként, mint tudjuk, neeem olyan - majd jól irigy lesz rá, és teszi a megjegyzéseket, majd, ha sikerül teherbe esnie, ugye, egyszer.

És azt is írtam, hogy az egészséges kismamák nem érdekelnek, utazzanak tótágasban a buszon, és harapják el a vasszöget,jó, de ne szóljanak a más dolgába,biztos van otthon nekik elég.. habár nem biztos, ha ráérnek azon kismamákat szapulni, akik ülőhelyet kérnek.

Kezdtek ám igazán fárasztóak lenni...

2010. jún. 26. 17:18
 54/54 anonim ***** válasza:
Nem szapult itt senki kismamákat. Te mit olvastál?
2010. jún. 27. 18:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!