Miért van, hogy egyes kismamák ennyire féltékenyek és utálatosak?
Arra gondolok, hogyha van egy kismama és a családban, baráti körben, ismeretségi körben valaki más is állapotos lesz, akkor elég sokan (nem mindenki, természetesen) rögtön teszik a megjegyzéseket, hogy biztos "irigységből vállalt gyereket", "biztos azért, mert nekem is jön a gyerek...", stb.
Nem értem, hogy miért kell így utálatoskodni? Mitől van ez? Hormonok? Vagy egyszerűen félti a kismama a kitüntetett szerepét?
Bevallom, amiatt kérdezem, mert mi szeretnénk babát. De a sógornőm várandós és nem akarom, hogy menjen a hátunk mögött az ilyen gonosz vagdalkozás. Bár ő nem ilyen, de a terhesség pozitív és negatív értelemben is csodákra képes. Nem akarom, hogy megromoljon az egyébként jó kapcsolatunk.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
És még egyszer hozzáteszem, biztos, ami biztos, hogy a kérdés nem általánosítás, tehát nem mondom, hogy minden kismama ilyen, de elég sokan így viselkednek és ez elkeserítő. Remélem a Tisztelt Kismama Válaszolók megértik, hogy nem rájuk, hanem a rosszabb indulatúakra irányul kérdésem. Köszönöm!
én hallottam már olyan családot ahol kiderült, h lesz unoka, aztán két hét múlva h lesz másik és a másodiknak már nem örültek annyira, tehát lehet jogos a félelem, h nem lesz annyira kitüntett figyelemben, de azért áskálódni szerintem nem jogos.....a szeretet nem fogy el, ahol jut egynek ott jut többnek is, inkább inteligencia kérdése jól kezelni a helyzetet....
nem hiszem h figyelembe kéne vennetek, h már van egy gyerek a családban, ha jó a kapcsolat nem fog megromlani emiatt, lehet úgy is kezelni a kérdést, h legalább lesz kivel a játszótérre tolni a gyereket.......
hogy a kérdésre is válaszoljak, sok a rossz indulatú ember és ezekből kerülnek ki kismamák is.....de h ez kinek jó?
Van már kedvenc gyerek a családban (pont az említett sógornő elsőszülött gyermeke), így erre a posztra nem pályázunk! :)
Részemről nem verseny a dolog, csak annyi rosszat hallani, meg látni, hogy elbizonytalanodik az ember.
De köszönöm a bátorító szavakat! :)
1. ha nem érdekel mások véleménye, vállalj babát és sz*d le az utálatosakat!
2. ha érdekel a véleményük, akkor kezd el mondogatni, hogy "de jó nektek, hogy már összejött a baba, mi is nagyon szeretnénk"- és legyél nagyon lelkes. Persze lehet, hogy így is utálatosak lesznek, de ne foglalkozz velük.
részedről nem verseny, nem is kell annak lennie. a nők rivalizációjának része talán ez. hiszen anyaként teljesedik ki egy nő. és van aki irigy a másikra, hogy nem csak ő lehet várandós. ez elég buta hozzáállás.
megfelelő intelligencia kell hozzá, hogy ez ne így legyen. ami nálad, kérdésedből ítélve, abszolút megvan.
a furkálódókkal meg ne foglalkozz
Hát én kismamaságom alatt nemigen vettem észre, hogy "sztár" volnék. Egy kezemen meg tudom számolni hányszor engedték át a helyet nekem (nagy hassal is!), volt hogy egy kisboltba elémállt egy pasi, mert neki fontos vásárolni valója volt, mit sem törődve velem. Ennyi az off
A másik. Kit érdekel ki mit mondd, hogy miért esik vki teherbe?? Az a lényeg, hogy akarja az anya a babát, mert ez a legfontosabb. Lehet 17 meg 38 évesen is szülni, ha a gyerek iránti vágy miatt teszi. Az idő úgyis igazolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!