Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van, hogy egyes kismamák...

Miért van, hogy egyes kismamák ennyire féltékenyek és utálatosak?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogyha van egy kismama és a családban, baráti körben, ismeretségi körben valaki más is állapotos lesz, akkor elég sokan (nem mindenki, természetesen) rögtön teszik a megjegyzéseket, hogy biztos "irigységből vállalt gyereket", "biztos azért, mert nekem is jön a gyerek...", stb.

Nem értem, hogy miért kell így utálatoskodni? Mitől van ez? Hormonok? Vagy egyszerűen félti a kismama a kitüntetett szerepét?

Bevallom, amiatt kérdezem, mert mi szeretnénk babát. De a sógornőm várandós és nem akarom, hogy menjen a hátunk mögött az ilyen gonosz vagdalkozás. Bár ő nem ilyen, de a terhesség pozitív és negatív értelemben is csodákra képes. Nem akarom, hogy megromoljon az egyébként jó kapcsolatunk.

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

És még egyszer hozzáteszem, biztos, ami biztos, hogy a kérdés nem általánosítás, tehát nem mondom, hogy minden kismama ilyen, de elég sokan így viselkednek és ez elkeserítő. Remélem a Tisztelt Kismama Válaszolók megértik, hogy nem rájuk, hanem a rosszabb indulatúakra irányul kérdésem. Köszönöm!

2010. jún. 15. 12:15
1 2 3 4 5 6
 1/54 anonim ***** válasza:
100%
Ha én is babát szeretnék lesz.rnám ki mit gondol:)
2010. jún. 15. 12:20
 2/54 anonim ***** válasza:
84%
Szia. Ha babát szeretnél, Isten ments, hogy más miatt ne vállald. Senkinek semmi köze hozzá, hogy te mikor szeretnél szülni. Nem hiszem, hogy a sógornődet ez zavarná, ha meg igen, akkor meg is érdemelné, hogy te is akkor legyél terhes, mint ő. De nem hiszem, hogy zavarná, sőt nagyon jó is lenne, mert akkor együtt nevelgethetnétek a gyerekeket, akik kb. egy korúak lennének, sok mindent meg tudnátok beszélni a gyermekneveléssel kapcsolatban, és a gyerkőcödnek is jó lenne, ha lenne egy kb. vele egykorú másik gyerkőc a családban, akivel tudna játszani. Szia
2010. jún. 15. 12:25
 3/54 anonim ***** válasza:
68%
A kismamaság a nőt felemeli egy olyan polcra, amiről nem szívesen mond le senki sem:) Értsd: mindenki vele foglalkozik, tapintatosak, elnézőek az emberek, átadják a helyüket a buszon, villamoson, melegséggel és jóindulattal vannak feléjük, sőt tulajdonképpen ők a "sztárok" a családban. Puszta emberi tulajdonság, hogy ezt a pozíciót nem szeretik elveszíteni...
 4/54 anonim ***** válasza:
92%

én hallottam már olyan családot ahol kiderült, h lesz unoka, aztán két hét múlva h lesz másik és a másodiknak már nem örültek annyira, tehát lehet jogos a félelem, h nem lesz annyira kitüntett figyelemben, de azért áskálódni szerintem nem jogos.....a szeretet nem fogy el, ahol jut egynek ott jut többnek is, inkább inteligencia kérdése jól kezelni a helyzetet....

nem hiszem h figyelembe kéne vennetek, h már van egy gyerek a családban, ha jó a kapcsolat nem fog megromlani emiatt, lehet úgy is kezelni a kérdést, h legalább lesz kivel a játszótérre tolni a gyereket.......

hogy a kérdésre is válaszoljak, sok a rossz indulatú ember és ezekből kerülnek ki kismamák is.....de h ez kinek jó?

5/54 A kérdező kommentje:
Itt igazából nem arról van szó, hogy ki mit gondol, hanem hogy ki mit tesz. Mert amíg a gondolatok szintjén megmarad, engem is tökéletesen hidegen hagy. De miután már a fülembe jutna hasonló, igencsak kellemetlenül érezném magam, attól függetlenül, hogy nem jogos. Számomra fontos, hogy kiegyensúlyozott, békés családba érkezzen majd a babánk. Ha már sajnos nekem a tágabb család nem kifejezetten örült, nem akarom, hogy ezt az érzést megismerje majd a gyermekünk.
2010. jún. 15. 12:26
 6/54 A kérdező kommentje:

Van már kedvenc gyerek a családban (pont az említett sógornő elsőszülött gyermeke), így erre a posztra nem pályázunk! :)

Részemről nem verseny a dolog, csak annyi rosszat hallani, meg látni, hogy elbizonytalanodik az ember.

De köszönöm a bátorító szavakat! :)

2010. jún. 15. 12:29
 7/54 anonim ***** válasza:
100%

1. ha nem érdekel mások véleménye, vállalj babát és sz*d le az utálatosakat!

2. ha érdekel a véleményük, akkor kezd el mondogatni, hogy "de jó nektek, hogy már összejött a baba, mi is nagyon szeretnénk"- és legyél nagyon lelkes. Persze lehet, hogy így is utálatosak lesznek, de ne foglalkozz velük.

2010. jún. 15. 12:30
 8/54 anonim ***** válasza:
100%

részedről nem verseny, nem is kell annak lennie. a nők rivalizációjának része talán ez. hiszen anyaként teljesedik ki egy nő. és van aki irigy a másikra, hogy nem csak ő lehet várandós. ez elég buta hozzáállás.

megfelelő intelligencia kell hozzá, hogy ez ne így legyen. ami nálad, kérdésedből ítélve, abszolút megvan.

a furkálódókkal meg ne foglalkozz

2010. jún. 15. 12:32
 9/54 anonim ***** válasza:
100%

Hát én kismamaságom alatt nemigen vettem észre, hogy "sztár" volnék. Egy kezemen meg tudom számolni hányszor engedték át a helyet nekem (nagy hassal is!), volt hogy egy kisboltba elémállt egy pasi, mert neki fontos vásárolni valója volt, mit sem törődve velem. Ennyi az off

A másik. Kit érdekel ki mit mondd, hogy miért esik vki teherbe?? Az a lényeg, hogy akarja az anya a babát, mert ez a legfontosabb. Lehet 17 meg 38 évesen is szülni, ha a gyerek iránti vágy miatt teszi. Az idő úgyis igazolja.

2010. jún. 15. 12:33
 10/54 anonim ***** válasza:
100%
szerintem, ha a 2. verziót választja, akkor az amúgy is undokok, csak élvezkedni fognak. de a normálisaknak viszont nagyon jólesik majd :) az a lényeg, hogy a megfelelő embernek mondd
2010. jún. 15. 12:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!