Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van, hogy egyes kismamák...

Miért van, hogy egyes kismamák ennyire féltékenyek és utálatosak?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogyha van egy kismama és a családban, baráti körben, ismeretségi körben valaki más is állapotos lesz, akkor elég sokan (nem mindenki, természetesen) rögtön teszik a megjegyzéseket, hogy biztos "irigységből vállalt gyereket", "biztos azért, mert nekem is jön a gyerek...", stb.

Nem értem, hogy miért kell így utálatoskodni? Mitől van ez? Hormonok? Vagy egyszerűen félti a kismama a kitüntetett szerepét?

Bevallom, amiatt kérdezem, mert mi szeretnénk babát. De a sógornőm várandós és nem akarom, hogy menjen a hátunk mögött az ilyen gonosz vagdalkozás. Bár ő nem ilyen, de a terhesség pozitív és negatív értelemben is csodákra képes. Nem akarom, hogy megromoljon az egyébként jó kapcsolatunk.

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

És még egyszer hozzáteszem, biztos, ami biztos, hogy a kérdés nem általánosítás, tehát nem mondom, hogy minden kismama ilyen, de elég sokan így viselkednek és ez elkeserítő. Remélem a Tisztelt Kismama Válaszolók megértik, hogy nem rájuk, hanem a rosszabb indulatúakra irányul kérdésem. Köszönöm!

2010. jún. 15. 12:15
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
100%
OFF Lehet fújolni, de nap mint nap járok bkv-val (metró, busz és troli is), rengeteg kismamát láttam, de olyan soha(!) nem volt, hogy állnia kellett volna tíz másodpercnél többet. Ja de, csak akkor nem fogadta el a helyet vagy nem látszott rajta (husis volt), igaz akkor is kicsapta a balhét a buta tyúk, hogy milyen szemét az átlag magyar. Oh, és már adtam át a helyemet kismamának vélt dagi nőnek, hát azt a kínos szitut nem kívánom senkinek sem... -.- De ez már más tészta=D /OFF
2010. jún. 15. 13:45
 22/54 anonim ***** válasza:
100%

igen, azt mondják, hogy inkább hagyj állva tíz kismamát, minthogy egy kövér nőre azt hidd, hogy terhes:)))

Egyébként meg van olyan hülye nő, aki brahiból lesz terhes, vagy mert unatkozik, ismertem ilyet!

És mégegyszer mondom, a kismamáknak trillió nyűgjük van, aki nem volt még terhes az nem tudja.(Ez akkor is érvényes, ha régóta vágytak már babára és úgy sikerült.) Valahogy ezt elfelejtik reklámozni, hogy FÁJDALMAS dolog terhesnek lenni, pluszban megterhelő (ha nem is azt a 35 fokot vesszük alapul, ami most van.)

Ezek után nem szabad csodálkozni azon, hogy egy kismama extra figyelmet kíván.Legalább időnként. A terhesség egy nagy munka, nem csak hintaszékben való ringatózás babaholmit kötögetve, miközben srégen besüt a nap a tolóablakon.

Nekem alapvetően azt is nehéz elfogadnom, hogy csökkent munkaképességű lettem, mert veszélyeztetett terhes vagyok (ment már el baba), a létrán szédülök, lehajolni fáj, futni nem tudok a busz után, rengeteget aludnék, és a kerti munka is egyre inkább a férjemre hárul (meghúztam a méhszalagokat a legutóbbi kapáláskor, és nagy a kert. Csak próbálkoztam, hátha megy még.)

Szóval miután az embernek kezd ormótlan lenni a teste, nem tud annyit teljesíteni mint megszokta, és fogalma sincs, mi vár rá egy gyerekkel mert mégiscsak egyedül lesz vele (az esetek nagyobb százalékában), bizony jólesik egy kis udvariasság, neadj isten kényeztetés..

Nem kekeckedni akartam, csak próbálom megmagyarázni, miért esik jól ha egyedül rá hárul a figyelem.

2010. jún. 15. 15:24
 23/54 anonim ***** válasza:
100%
Igeeeeen, de több milliárd nő túlélte már mindenfajta FELESLEGES cirkuszolás nélkül. Többször is:)
2010. jún. 15. 15:34
 24/54 anonim ***** válasza:
70%
15:34 te férfi vagy?
2010. jún. 15. 15:35
 25/54 anonim ***** válasza:
100%

Csak nagyjából végigolvasva válaszolnék:

Van aki sajnos csak azért lesz terhes, hogy másnak nehogy jó legyen, ilyen a húgom! Nyolc osztályra, munkahely nélkül, és ész nélkül szül egy gyereket egy olyan fazonnak, aki egy gyerekét már elhagyta és szarik a fejére. Mindezek mellett anyukám pénzeli őket! Felháborító és szomorú is egyben.

Csak hogy az OFF-oláshoz csatlakozzam egy csepp sztorival: 2008 júliusa vagy augusztusa lehetett, látható nagypocakkal 7-8 hónapos terhesen vártam a buszra. Felszállok, nincs egy darab hely sem, sokan nem voltak, így állóhely az volt dögivel. Sajnos a kánikulában rosszul lettem, elájultam, összeestem. A buszos pedig megállt a következő megállóban, és az épp leszálló utasok levezettek a buszról leültettek a padra, és mondták, hogy várjam meg a következőt az biztos klímás busz lesz :D :D

Mondanom sem kell, ott azért kicsit dühös lettem, hogy ha nem akarnak leszállni ott emberek, lehet senki sem tud megfogni az összeesés pillanatában. És annyit még hozzátennék, hogy én soha nem kuncsorogtam helyért a Bkv-n, mert van lábam tudok állni. De ettől függetlenül, jól esett ha átadták a helyet és éltem a lehetőségekkel. :)

ON

2010. jún. 15. 15:36
 26/54 anonim ***** válasza:
100%
Nő.
2010. jún. 15. 15:40
 27/54 anonim ***** válasza:
100%

Hogyne, túlélni elég sok mindent lehet, de itt arról beszéltünk, hogy mi az, ami JÓL ESIK.

Ráadásul amilyen hormonális állapotban vagyok én is, a múltkor majdnem elbőgtem magam amikor észtrevette valaki felszálláskor hogy terhes vagyok és előreengedett. Olyan de olyan jólesett. Hát ez van:)

2010. jún. 15. 15:58
 28/54 anonim ***** válasza:
85%
nő? akkor vagy nem szültél még, vagy már rég volt
2010. jún. 15. 16:15
 29/54 anonim ***** válasza:
100%
Valóban nem szültem. Csak sok terhességet végig asszisztáltam már, és egy-két kivétellel mindenki kibírta zokszó nélkül. Most a "kibírta" ige abszolút pozitívan értendő. Itt meg túl sok az egy válaszra jutó atrocitás szegény kismamikák ellen:)
2010. jún. 15. 16:27
 30/54 A kérdező kommentje:

Az biztos, hogy sok helyen több figyelmesség kéne a kismamák irányába. Volt rá precedens, hogy a barátnőm nagy pocakos volt már és kellett venni nekik mikrót és porszívót, mivel még nem volt az egyik, a másik meg nem volt már jó. A férfiak pofátlanul végig nézték, hogy egyedüli nőként rohanok fel az első emeletre a mikróért, majd a porszívóért, hiszen a barátnőmet nem engedtem pakolászni, inkább nyissa ki az autót vagy akármi, de ezt nem vártam el tőle várandósan.

Abban biztos van valami, hogy nem egy leányálom a terhesség. Van jó és kevésbé jó oldala, bár ezt személyesen még nem tudom, csak könyvekből és persze, vannak kismama ismerősök/rokonok, akik mesélnek/meséltek.

Biztos van ezernyi bajuk szegény kismamáknak, de néha ők is lehetnek toleránsabbak. Velem is volt olyan, hogy csak utólag vettem észre, hogy kismama áll mögöttem a sorban, emiatt nem engedtem előre. Ha szól, biztos előre engedem. Ahogy olykor a nyugodtabb, barátságosabb időseket is. Aki erőszakoskodik, az ki tudja várni a sorát.

2010. jún. 15. 17:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!