Miért van, hogy egyes kismamák ennyire féltékenyek és utálatosak?
Arra gondolok, hogyha van egy kismama és a családban, baráti körben, ismeretségi körben valaki más is állapotos lesz, akkor elég sokan (nem mindenki, természetesen) rögtön teszik a megjegyzéseket, hogy biztos "irigységből vállalt gyereket", "biztos azért, mert nekem is jön a gyerek...", stb.
Nem értem, hogy miért kell így utálatoskodni? Mitől van ez? Hormonok? Vagy egyszerűen félti a kismama a kitüntetett szerepét?
Bevallom, amiatt kérdezem, mert mi szeretnénk babát. De a sógornőm várandós és nem akarom, hogy menjen a hátunk mögött az ilyen gonosz vagdalkozás. Bár ő nem ilyen, de a terhesség pozitív és negatív értelemben is csodákra képes. Nem akarom, hogy megromoljon az egyébként jó kapcsolatunk.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
És még egyszer hozzáteszem, biztos, ami biztos, hogy a kérdés nem általánosítás, tehát nem mondom, hogy minden kismama ilyen, de elég sokan így viselkednek és ez elkeserítő. Remélem a Tisztelt Kismama Válaszolók megértik, hogy nem rájuk, hanem a rosszabb indulatúakra irányul kérdésem. Köszönöm!
Minden nő ismeri a testét és tisztában van annak szükségleteivel. Én az utolsó másfél hónapot kértem szabira, mert nem hiszem, hogy akkor már jól esne dolgozni (most se nagyon esik jól, de kell a pénz.)
Én is a felét kapom a mostani fizumnak ha majd nem dolgozom, a férjem sem keres többet nettó száznál. De hogy a mekiben szülni... hát.. tulajdonképpen nem is kellett volna kórházba menned, berakod a gyereket a szekrénykébe, és mehetsz is vissza kérdezni hogy "miben segíthetek?":)
Hacsak nem koraszülött volt és hamarabb jött, mert akkor elnézést kérek.
Tudod, ha nem adod meg magadnak meg a testednek te a tiszteletet, senki más nem fogja megadni.
Ha pedig az utolsó percig dolgozol mint az állat (tudom milyen a meki bár én eddig még megúsztam, hogy azt kelljen választanom) senki sem fogja neked elismerni vagy megköszönni, max. ha valami gond lesz, még jól le is tol az orvos.
Én évek óta egy Herbáriában dolgozom (természetgyógyász vagyok, de itt tulajdonképpen csak egy eladó) ami nem olyan strapás ha a létrázást meg a dobozok pakolását leszámítjuk. Szeretem csinálni. (Csak a vevők nem és nem akarják megérteni, hogy lelassultam kissé, egyáltalán nincsenek rám tekintettel, de ez van. Gondolom rád sem voltak a mekiben.)
Mégsem dolgozom végig, mert egyszerűen nem tartom egészségesnek (persze hogy volt aki a tarlóról ment szülni de ő azt is szokta meg. Mi valószínűleg belehalnánk egy hónap kapálásba a tűző napon naponta tíz órákat.Én tuti.Pedig nagy a kertünk...)
Szóval szerintem egy anya feladata kiharcolni magának az előnyöket is, mert mint a mellékellt ábra mutatja, senki nem fogja felajánlani önszántából.
Ha nem kéred az ülőhelyet ami jól esne, az pont olyan, mintha lemondanál a gyesről vagy az egyéb anyagi juttatásokról, mert ugyan már, egy kismamának bírnia kell anélkül is.
Szerintem így is kibírunk egy csomó mindent, és ha már nem túl előzékenyek a népek, akkor igenis elkérem ami nekem jár, kapjam a köveket érte.
Végig lehet szenvedni egy utat, de ha lehetne kényelmesebben is, akkor miért ne? Ki büntet érte?
Már bocs hogy osztom itt az észt, nem vagyok okosabb senkinél, csupán ez a véleményem.
És miért fáj az neked, ha túlzásba visszük?
Ki-ki annyit kap az élettől, amennyiről úgy gondolja, hogy neki jár.
Különben is, a kamaszok hisztiznek, a nyugdíjasok nyavalyognak, a középkorúak depressziósak.
Hadd ne takargassam már ha nekem is van valami bajom.
Pont azt írtam, hogy nem vagyok áldozat:)))
ugyanis elveszem ami nekem jár, légyen az ülőhely például.
NEM akarok megélni még egy vetélést, és ezért simán felrúgok bárkit a buszról, így már világos?
Értetek jött már mentő? Öntötte el a ruhátokat a vér?... feküdtetek kórházi ágyon sírva? basszus, hogy ragozzam? Nem magyarul beszélek?
Nem érdekel, aki nem terhes, és az se akinek problémamentes terhessége van, vigyorogjon egész nap, álljon tótágast a buszon, de én ha fáradt vagyok, leülök!
Mi nem világos?
Ezt a gyereket úgy akarom megszülni, hogy él.
Szerintem túlzás, hogy egy kismamának több járna, mint más embernek. Mindjárt írom is miért! A várandósság a világ egyik legtermészetesebb és legszebb dolga. Állapot, nem betegség. Nem tudhatod, hogy akitől éppen a helyet követeled, nem várandós-e. Hiszen nem nagy pocakkal indul a terhesség. Persze, illik felkínálni az ülőhelyet, előreengedni a pénztárnál, de nem kötelező. Más azon a buszon ugyanúgy kifizeti a jegyet, joga van ülni. Nem tudhatod, hogy milyen egészségügyi problémája van. Nekem pl. gerincproblémáim vannak, nagyon sokat fáj emiatt a hátam, max. 10 percet tudok úgy állni, hogy ne kezdjen el fájni a hátam. Izületi gyulladásom is elég sokszor szokott lenni, nem tudok kapaszkodni, nem tudom olyankor a csuklómat mozgatni. Ennek ellenére makkegészségesnek látszom, viszont nem tudnék 20-25 percet végigállni biztonságosan egy buszon, mert ami a legfontosabb, nem tudok erősen kapaszkodni. Egy kanyarban nem tudom magam megtartani, (néha egy ajtót sem tudok kinyitni, ha annyira elharapódzik a betegségem) tehát hiába állítanál fel, kedves válaszoló, valószínűleg előbb esnék rád az úton, mint hogy valaki fellökjön Téged.
Csak amiatt, mert nem minden arany, ami fénylik. :)
Ebben igazad van, de te szedhetsz rá gyógyszert, és nem egy másik élet (vagy egészség) múlik rajta, bármi bajod is van. Akkor ne add át a helyet, közöld hogy beteg vagy, és szólok másnak, hogy álljon fel.
Egyébként mindenkinek ezért van szája, hogy megmondja ha valami baja van. Nekem sincs a homlokomra írva, hogy veszélyeztetett terhes vagyok (sajnos nem azok táborába tartozom, akinél minden rendben van, de már csak pár hónapot kell kibírnom) ezért kérem el az ülőhelyet fennhangon, hamár senki sem adja át magától. (Azért ilyen meglehetősen ritkán van, szerencsére.)
Habár már láttam olyat is, hogy valaki nagy csomaggal szállt fel a buszra (távolságival járok dolgozni) és felállt valaki, hogy átadja a helyét. Én miért érdemelnék kevesebbet, csak mert a csomag a bőröm alatt van?... :)
Egyébként kezd a dolog meddő vitába torkollni....
Amíg nem voltam terhes, átadtam e helyet a kismamáknak, és lesegítettem a buszról az öreglányokat (lassan már ők se számítanak ilyesmire, hiába van bot meg járókeret, a jámborabbakat szintúgy felborítják. Nem a frissnyugdíjasra gondolok aki szalad a busz után,és több rúzs van rajta mint egy kamaszlányon, hanem az igazán öreg falusi nénikre.) Egyszerűen jólesett a hálájuk.
Egyébként ha ebből a hozzáállásból indulunk ki, nyilván a barátnőm is csak szimulált terhesen, amikor hat hétig kórházban volt, mert kitágult a méhszája. Nem volt ráírva hogy valami baja van, mégis folyton nyavalygott szegény, hogy baja lesz a kicsinek. Ilyenek ezek a kismamák:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!