Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit kérnél ballagásodra egy...

Mit kérnél ballagásodra egy szegényebb családtagodtól?

Figyelt kérdés

Megkérdezték, hogy mit szeretnék, de nem tudtam/akartam semmit se mondani, mert megbàntani sem akarom őket, hogy ne vegyenek semmit, de ötletem se volt mi az ami hasznos és olcsó is...

19/L

2018. ápr. 30. 09:57
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
71%

Én héliumos lufit kértem.

Aki a kedvedben akar járni, az valami extrát vesz, hogy a legtöbbet hozza ki belőle, de ha csak egy sima lufit adnak, már az is valami.

Mindenképp kérj olcsó dolgot, nagyon ciki, ha nem kérsz, mert csórók, hiába is van benned jószándék. Ha csak a jelenlétüket kéred udvarias vagy, ha olcsó dolgot, akkor tapintatos. Az utóbbi fontosabb szerintem.

Amiket kérhetsz:lufi, virág, csoki, füzet az egyetemhez, tollak az egyetemhez, szövegkiemelőkészlet, postit jelölő cetlik. Ezekre szükséged lesz, vagy más is kap és nem feltűnően az olcsóságra mennek.

2018. ápr. 30. 11:11
 12/26 anonim ***** válasza:
89%
Könyvet, határidő naplót, könyvutalványt, virágot.
2018. ápr. 30. 11:13
 13/26 anonim ***** válasza:
70%
Ha már megkérdezték (mondjuk nálunk sem volt szokás listát benyújtani), de írom, mivel megkérdezték (!), nézzél ki egy olcsóbb ezüstgyűrűt pl., és azt mondod, hogy régóta erre vágytál, ennek nagyon örülnél. Ők meg annak örülnek, hogy "megúszták" nagyobb kiadás nélkül és mégis örömet okoznak az ajándékkal. Orexben, hasonló helyeken 1-2 ezerért lehet már kapni ennyiért is. Így nem érzik, hogy szegények, de mégis meg tudnak ajándékozni. Néha megbocsájtható a kegyes hazugság. Ebben az esetben szerintem igen.
2018. ápr. 30. 11:24
 14/26 anonim ***** válasza:
79%
Sok fényképet és utánna azokból albumot.
2018. ápr. 30. 11:34
 15/26 anonim ***** válasza:
58%
Én sütit kérnék és/vagy egy cserepes virágot (pl. orchidea).
2018. ápr. 30. 12:46
 16/26 anonim ***** válasza:
66%

Én egy szép, több részből álló képkeretet kértem a szerényebb körülmények között élő rokontól, és ballagáson minden rokon családdal készítettem közös képet, ezeket raktam bele, mint egy "családfát". Fent van az ágyam felett, én imádom, mindig eszembe jutnak mikor ránézek.

ilyesmi az enyém:

[link]

2018. ápr. 30. 12:57
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Nasicsomagot kérjél. 😀
2018. ápr. 30. 14:56
 18/26 anonim ***** válasza:
60%

Sokaknak az olcsó is 2-3 ezer vagy 5 ezer forintos tétel ami egy SZEGÉNY embernek sok.

A nagy ajándék mi is válaszolók? Opel Corsa, tengerparti nyaralás, Omega óra?

Eldobom az agyam.,,

Képeslap jó kívánságokkal, egy szál virág.

Egy orchidea meg a Lildben is 2000 ezer virá boltban 5-6 vagy akár 12 ezer is megvan.

2018. ápr. 30. 15:08
 19/26 anonim ***** válasza:
52%

18: 1700 az orchidea a tescoban. Nem kell a legdrágább helyen megvenni.

1000-2000 forintba az se rokkan bele, aki nagyon szegény. Ilyen értékben is lehet ajándékot venni. Akinek ez is nagy tétel, az meg valószínű ott se lesz, mert nem tud odautazni, nincs pénze egy buszjegyre se.

Azért egy olcsó apróság és az autó között van még pár fokozat.

2018. ápr. 30. 15:17
 20/26 anonim ***** válasza:
37%
Középiskolai ballagásra miért kell ajándék? Mit díjaz ilyenkor az ajándékozó? Hogy kijárta a középiskolát a ballagó? Szerintem ez nem olyan teljesítmény (a tankötelezettség nem is beszélek) amit honorálni kellene. Egy kitűnő érettségi, egy diplomaosztó, sikeres felvételi egy nehéz egyetemi szakra sokkal inkább dijazando. De akkor sem kérnék semmit olyan személytől akinek nincs.
2018. ápr. 30. 15:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!