Mit kérnél ballagásodra egy szegényebb családtagodtól?
Megkérdezték, hogy mit szeretnék, de nem tudtam/akartam semmit se mondani, mert megbàntani sem akarom őket, hogy ne vegyenek semmit, de ötletem se volt mi az ami hasznos és olcsó is...
19/L
Süssenek sütit: pogácsát, linzert, ilyesmit. Nektek nagy segítség, hogy nem kell vele dolgozni, nekik nem nagy kiadás.
Vagy ha kertes házban laknak, ti pedig nem, engedjék meg, hogy ott tartsátok.
Mondj egy olcsó dolgot, amire tényleg vágysz, és tedd hozzá,hogy ezt úgysem kértem/kapom semmitől (és ezen van a lényeg!)
Ha azt mondod,hogy semmit, akkor lehet eléd nyomnak egy borítékot vagy akár egy drágább ajándékot, mert semmi konkrétat nem mondtál.
Viszont ha kifejezed nekik egy vágyadat (ami "véletlenül" éppen olcsó), akkor valószínű teljesítik.
Legyen az egy 9 szálas rózsacsokor,mert te pont azt szereted, vagy egy gravírozott tollat, az sem nagy tétel. Te tudod.
Neki is kínos, ha nem kérsz semmit, mert szegény.
Inkább mondj olyan konkrét dolgot, ami belefér a keretbe. Vicces bögre, divatos bizsu, egy szép kendő, gravírozott kulcstartó, vagy valami hasonló. Esetleg olyat, ami nem drága, viszont csinálni kell: virágot bonbonnal a közepén, vagy bonbon csokor, vagy ha nincs kézügyessége, akkor megkéred, fotózzon vagy videózzon.
Szerintem ballagásra nem kell nagy ajándék alapból.
Esetleg csoki, egy olcsóbb könyv, virág, valami bizsu..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!