Mit tegyek? Hogy kényszerítsem vagy vegyem rá hogy dolgozzon?
A párom nem akar elmenni dolgozni, egyáltalán nem keres melót. Nagyon szűkösen élünk az én fizetésemből hárman.
Nem bírom már sokáig ezt a helyzetet.
Ha van elég ledolgozott ideje, és viszonylag jobb segélyt kap és sokáig jogosult, akkor talán részletfizetéssel el tud végezni egy új szaktanfolyamot (pl hegesztő, vagy vagyonőr) amivel van esélye egy új szakmunka végzésére amivel jobban kereshet...
Vagy kénytelen lesz tovább tanulni felsőbb oktatásban, ha alkalmas rá, meg ha az anyagi részét elő tudja teremteni, és legalább odáig sikerül eljutnia, hogy leérettségizzen és felvegyék egy levelező szakra..
És egyébként meg közöld vele, hogy mostantól te osztod be az ő pénzét is, amíg nem lesz munkahelye!!
Nehogy az legyen, hogy elkezdi kapni a segélyt aztán elkezd belőle zülleni..
Arra a kérdésre hogy mit csinál otthon egész nap,, a válaszom : ül a számítógép előtt és internetezik. Én meg már idegroncs vagyok attól hogy holnap mit eszünk, miből fizetünk rezsit, miből megy a kisfiam iskolába. Azt a legkönnyebb rámondania mindenre hogy látod hogy itt a környéken nincs munka....pedig lenne csak meg se próbálja.
Jól elvan otthon már két éve.
Nem lesz ennek jó vége én is tudom ...és igazatok van abban is hogy elrepül az életem és semmi értelme nem lesz, mert minden napon csak idegeskedek egy ingyenélő miatt, sajnos ki kell mondanom hogy ő az...már idáig jutottam hogy ezt mondom rá....sírok :((((
Az én párom ugyanezt csinálta. Informatikusként Budapesten "nem talált munkát".Végül én néztem utána és egy hónapon belül lett munkája. Igaz, segédmunkásként dolgozik egy építkezésen, de magára vessen, ha talált volna rendes állást, akkor azt csinálhatná.
De már látom, hogy mindig ilyen link alak lesz. Gondolkozom is, hogy el kéne hagyni, szerencsére nekünk még nincs gyerekünk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!