Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mai ingatlan és albérlet árak...

Mai ingatlan és albérlet árak mellett az egyik fél 2 gyerekkel hova tud menni válás esetén?

Figyelt kérdés

Elnézést, nem tudtam, melyik kategória legyen, maradt ez.

Szóval nézegetem az albérlet árakat Pesten, mert nagyon nem élünk jól a férjemmel az utóbbi két évben.

Azt látom, hogy 60m2 lakás külvarosban 130e+rezsinél kezdődik. Nem keresek rosszul, úgy gondolom, de egy ilyet nem mernék bevállalni, mert ha bármilyen varatlan kiadás jönne, akkor annyi. A többi elvált ember hogyan kezd új életet? Annyira csodálom azt, aki lépni mer. Mi kell hozzá? Hogy vágjon neki az ember?

2018. márc. 24. 20:41
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
21%
A hitelt bizonyos célra adják és számlákkal kell igazolni, hogy arra költötted, nem?
2018. márc. 24. 23:25
 22/28 A kérdező kommentje:
#20 - szüleim elváltak régen, eladták a házukat, apám új életet kezdett külföldön, anyámnak új párja lett, közösen építettek új házat, szóval egyikükhöz sem tudok menni, ilyen téren nem tudnak támogatni, de nem is várnám el. Albérletet kell találnom, önerőm nincs, csak kb 700 000 forint vésztartalékom, de az nem sok mindenre elég a mai árak mellett.
2018. márc. 25. 10:24
 23/28 anonim ***** válasza:
52%
Hasonlo cipoben jartam. 2 evig egy fedel alatt eltunk, ez maga a pokol, aki benne el, az elobb utobb rajon hogy ez senkinek se jo, leginkabb a gyerekeknek legkevesbe! 2 ev utan vegul utcara rakott minket. Gyt-t nem fizetett, mert keresete se volt mar sok eve, 1 evet szuleimnel huztunk ki, vegul alberlet lett. Elmentem dolgozni (addig otthon dolgoztam), jol keresek, de suli miatt kotve voltunk igy valoban a lakas rezsivel havonta 200e. Hulyeseg hogy videken 50-60e az alberlet, talan vmi tanyan.... Van csp, csalad ad vmennyit, adokedvezmeny, cafeteria...most megiteltek gyt-t egyelore ideiglenesen 20-20e Ft ami vicc. Ebbol kijovunk, luxusra nem telik de nincs hianyerzetunk. Viszont a nyugalom meger ennyit!
2018. márc. 25. 11:52
 24/28 anonim ***** válasza:
74%

És a férjed tudja, hogy el akarod hagyni, hogy magára marad?

A depresszió kemény dolog, a férfi büszkeség (nem megyek orvoshoz, a pszichológus m.rhaság...) meg jól keresztbe tud tenni, de szerintem ebben a helyzetben a legjobb MINDENKINEK az lenne, ha a férjedet valahogy mégis sikerülne rávenni a terápiára.

Ha elmész, miből fog megélni? Mi lesz, ha tényleg kioltja az életét magányában?

Teljesen megértem, ha belefáradtál a dologba, de ha tényleg szereted még, én a helyedben mindent megpróbálnék, hogy orvoshoz küldjem. Csinálnék egy intervention-t (mi ennek a magyar neve? közbeavatkozás?) a rokonokkal, barátokkal, meglepnénk egy nap jó sokan közösen és előadnánk, hogy aggódunk miatta, ha nem változtat, következményei lesznek, és kórházba vagy legalábbis orvoshoz juttatnám.

Biztos van valami módja annak, hogy lássa orvos, ha ilyen súlyos depresszióban szenved... Sajnos nem értek hozzá, valaki esetleg? Ha öngyilkos gondolatai (esetleg kísérletei) vannak, akkor be lehet utalni pszichiátriára, nem?

2018. márc. 25. 12:54
 25/28 anonim ***** válasza:

Akkor menj el egy ügyvédhez, hogy milyen lehetőség van hozzájutni a 3 milliódhoz, és átmenetileg költözzetek olyan helyre, ahol a bérleti díj mellett még félre is tudsz tenni. És amikorra meglesz a 3 millió, ki tudod egészíteni egy kisvárosi ingatlan vételárára. Még az állami támogatásoknak is járj majd menet közben utána. Én ezt az utat látom megoldhatónak.

Meg azt is meg kellene tudni, a gyerekeknek nem előlegezi-e meg a tartásdíjat az állam, az is lehet jelentős összeg.

2018. márc. 25. 20:13
 26/28 anonim ***** válasza:
Vagy apai ágon a nagyszülőknél mi a helyzet, ők nem tudják a tartásdíjat fizetni?
2018. márc. 25. 20:15
 27/28 anonim ***** válasza:

A férjednek milyen lehetősége van, ha egyedül marad a háztartásban? Kénytelen volna eladni az ingatlant?

Vagy segítené valaki? Mert ha kénytelen eladni, akkor egyszerűbben a pénzedhez jutsz.

2018. márc. 25. 23:32
 28/28 anonim ***** válasza:

1. vissza a szüleihez.

2. vissza a házasság előtti saját ingatlanjába.

3. rezsiért + karbantartésért szivességből kölcsönadott lakásba.

4. önkormányzati bérlakásba.

5. idős ember mellé segítőnek bentlakóként.

6. mobilházba.

7. munkásszállóra.

2018. ápr. 19. 10:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!