Mai ingatlan és albérlet árak mellett az egyik fél 2 gyerekkel hova tud menni válás esetén?
Elnézést, nem tudtam, melyik kategória legyen, maradt ez.
Szóval nézegetem az albérlet árakat Pesten, mert nagyon nem élünk jól a férjemmel az utóbbi két évben.
Azt látom, hogy 60m2 lakás külvarosban 130e+rezsinél kezdődik. Nem keresek rosszul, úgy gondolom, de egy ilyet nem mernék bevállalni, mert ha bármilyen varatlan kiadás jönne, akkor annyi. A többi elvált ember hogyan kezd új életet? Annyira csodálom azt, aki lépni mer. Mi kell hozzá? Hogy vágjon neki az ember?
És a férjed tudja, hogy el akarod hagyni, hogy magára marad?
A depresszió kemény dolog, a férfi büszkeség (nem megyek orvoshoz, a pszichológus m.rhaság...) meg jól keresztbe tud tenni, de szerintem ebben a helyzetben a legjobb MINDENKINEK az lenne, ha a férjedet valahogy mégis sikerülne rávenni a terápiára.
Ha elmész, miből fog megélni? Mi lesz, ha tényleg kioltja az életét magányában?
Teljesen megértem, ha belefáradtál a dologba, de ha tényleg szereted még, én a helyedben mindent megpróbálnék, hogy orvoshoz küldjem. Csinálnék egy intervention-t (mi ennek a magyar neve? közbeavatkozás?) a rokonokkal, barátokkal, meglepnénk egy nap jó sokan közösen és előadnánk, hogy aggódunk miatta, ha nem változtat, következményei lesznek, és kórházba vagy legalábbis orvoshoz juttatnám.
Biztos van valami módja annak, hogy lássa orvos, ha ilyen súlyos depresszióban szenved... Sajnos nem értek hozzá, valaki esetleg? Ha öngyilkos gondolatai (esetleg kísérletei) vannak, akkor be lehet utalni pszichiátriára, nem?
Akkor menj el egy ügyvédhez, hogy milyen lehetőség van hozzájutni a 3 milliódhoz, és átmenetileg költözzetek olyan helyre, ahol a bérleti díj mellett még félre is tudsz tenni. És amikorra meglesz a 3 millió, ki tudod egészíteni egy kisvárosi ingatlan vételárára. Még az állami támogatásoknak is járj majd menet közben utána. Én ezt az utat látom megoldhatónak.
Meg azt is meg kellene tudni, a gyerekeknek nem előlegezi-e meg a tartásdíjat az állam, az is lehet jelentős összeg.
A férjednek milyen lehetősége van, ha egyedül marad a háztartásban? Kénytelen volna eladni az ingatlant?
Vagy segítené valaki? Mert ha kénytelen eladni, akkor egyszerűbben a pénzedhez jutsz.
1. vissza a szüleihez.
2. vissza a házasság előtti saját ingatlanjába.
3. rezsiért + karbantartésért szivességből kölcsönadott lakásba.
4. önkormányzati bérlakásba.
5. idős ember mellé segítőnek bentlakóként.
6. mobilházba.
7. munkásszállóra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!