Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan győzzem meg szüleimet...

Hogyan győzzem meg szüleimet a számlák internetes kifizetéséről?

Figyelt kérdés
Szüleim 50 év körüliek. Kb. minden új dologtól félnek, mint a tűztől. Bankszámlájuk természetesen van, de csak azért, mert munkáltatójuk csak erre volt hajlandó utalni a fizetést. Jelenleg nagy harcok árán a számlák egy részét végre netbankingon keresztü fizetjük. Bizonyos számlákat azonban mindenféle normális indok nélkül nem hajlanóak neten keresztül fizetni. Gyűjtögedik a csekk,, maradványát,, vagy mit adnak vissza a postán fizetés után. Pontosan ismerik a netes fizetés előnyeit, soha nem volt még gond vele, ennek ellenére nem hajlandóak ebben a témában meghallani egyetlen értelmes indokot sem. Úgy érzem, hogy koruk előrehaladtával mintha megáltak volna a fejlődésben. Élvezik, hogy a postán sorba kell állni, szagolni a kevésbé értelmes embereket és nem utolsó sorban szerintem még veszálynek is teszik ki magukat valamilyen szinten. Segítsetek, kérlek.

2018. jan. 16. 00:36
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
68%
Nincs igaza, mert nem ő áll sorba a postán, hanem a szülei. Ha nekik jó így, senkinek nincs joga beleszólni.
2018. jan. 17. 19:12
 32/43 anonim ***** válasza:
78%

Lehet, hogy csak tetszik nekik az egész procedúra, hogy köszönnek az ablak mögött egy élő személynek, ha netán nincs sor, mert nincs mindig, akkor esetleg egy-két szót is váltanak az ügyintézővel, ha szimpatikus.

Nincs ezzel gond, sőt, hasznos dolgot csinálnak a szüleid, mert ha mindenki netbankolna, akkor elvesztenék a munkájukat az ügyintézők. Ha pedig mégiscsak sor van, közben tudnak nézelődni, informálódni akármiről is, ami épp ki van függesztve egy postán. Nem olyan rossz dolog ez.

Az pedig, hogy veszélynek teszik ki magukat nem helytálló, csak mert pénz van náluk. Először is, lehet, hogy fizikai értelemben nincs is náluk pénz, mert bankkártyával fizetnek. De ha mégis, hát, ugyan ki tudja azt, hogy épp pénz van náluk? Ugyanakkora esélyük van rá, hogy megkörnyékezze őket egy tolvaj, mint ha nem postán fizetnék be az összeget. Csak mert valaki bemegy a postára, nem biztos, hogy van nála készpénz, amit el lehet venni tőle.

2018. jan. 17. 21:50
 33/43 anonim ***** válasza:
27%

Ha pedig készpénzzel fizetnének, akkor arra esetleg felhívhatod a figyelmüket, hogy annyit vegyenek elő az ablaknál, hogy ne nagyon kelljen visszajárót kapniuk.

Mert ha valaki kifigyeli, hogy 20 ezressel fizettek ki egy 2000 forintos számlát, és visszakaptak 18-at, akkor igen, úgy már lehetnek célpontok. Ezért annyit célszerű elővenni a tárcából, zsebből, amennyi kell, ne lássák azt mások, hogy van-e még nálunk a befizetett összegen kívül is készpénz.

2018. jan. 17. 21:56
 34/43 anonim ***** válasza:
10%

"Nincs ezzel gond, sőt, hasznos dolgot csinálnak a szüleid, mert ha mindenki netbankolna, akkor elvesztenék a munkájukat az ügyintézők."

A világ már csak olyan, hogy halad előre. A lámpagyújtogatók is elvesztették a munkájukat meg a fűzőkészítők is. Az miért érdem, hogy mesterségesen fenntartunk az állam pénzén olyan foglalkozást, amire már jóval kisebb mértékben lenne szükség?

2018. jan. 17. 23:15
 35/43 anonim ***** válasza:
69%

ez mióta az állam pénzén való fenntartás? a posta nagyon is profitorientált vállalat, állami tulajdonban. nem az adónkból tartják fönt, hanem profitból.

én inkább adom egy nagy múltú magyar vállalatnak a pénzemet mint az ilyen-olyan külföldi bankoknak.

2018. jan. 17. 23:24
 36/43 anonim ***** válasza:
45%
De a kérdezö nem is magyarországon él mint ha azt is irta volna .igy forintal nem is fizethetnek.
2018. jan. 18. 04:52
 37/43 anonim ***** válasza:
37%

"én inkább adom egy nagy múltú magyar vállalatnak a pénzemet mint az ilyen-olyan külföldi bankoknak."

Egy fillért sem adsz a banknak azzal, hogy ingyenesen átutalsz vagy bankkártyával fizetsz.:D Aki pedig a postai ügyintézők állását félti, menjen és verje szét bunkósbottal a csekkbefizető automatákat. Igaz, hogy az ilyesmi 150 éve is hülyeség volt már, és semmit nem változtatott a világ folyásán.:D

2018. jan. 18. 08:08
 38/43 anonim ***** válasza:
95%
igen, a bankok csupa szívjóságból dolgoznak, teljesen ingyen :)
2018. jan. 18. 19:35
 39/43 anonim ***** válasza:
21%
INGYENES átutalás, kártyával fizetés alkalmával mit is adsz a banknak, te szerencsétlen?:D
2018. jan. 18. 20:19
 40/43 anonim ***** válasza:
24%

Magyarokat nem tudsz meggyőzni ilyesmiről. Itt, Kanadában teljesen természetes, hogy neten fizetik a számlákat, mindenkinek van okostelefonja, és nem rémüldöznek a technikától. Érteni lehet, hogy nem értenek hozzá, de nem félnek tőle.

Nálunk azért van ez a rettegés minden újtól, mert a magyarok úgy vannak nevelve, hogy csakis azt szabad csinálniuk, amit parancsba kaptak. Ha kezdeményezni merészelnek, azonnal jön a megtorlás. Ha valami újba kezdtek, de elrontották, annak mindig súlyos következményei vannak. Ha valamit nem értesz, akkor hülye vagy és dögölj meg. Ezt sulykolták beléjük egész életükben, hát most csodálkozol, hogy idegenkednek mindentől?

Igen, a magyarok megállnak a fejlődésben. Kb. 25-30 éves kor körül akad be a tű a lemezjátszón, onnantól nincs továbblépés. Csakis azt csinálják, amit az iskolában megtanítottak nekik, önállóság nulla.

Amikor én gyerek voltam, és megjelentek az első mikroszámítógépek, ott turbékoltak fölöttünk a szüleink, nagyszüleink, hogy nahát, hogy ez a gyerek milyen okosan gépezik, hát ez nekem nem menne, én már öreg vagyok. Eltelt azóta 30-40 év, és mit csinál a mi generációnk, amikor a mi gyerekeink ülnek le a számítógéphez? Jaj, milyen ügyesen gépezik, hát ez nekem nem megy, én már öreg vagyok, fáradt vagyok, nekem ez nem való. Ezért vannak szinte csak tizenévesek a magyar neten. Itt is.

Figyeld meg, 20-30 év múlva még mindig az lesz, hogy csak a család kis csodacsemetéje használja a számítógépet, apu-anyu meg durcásan belefeszül az életbe, és csak azért sem nyúl hozzá.

2018. máj. 8. 04:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!