Szerintetek mit csináljak, ha édesanyám meghülyül az internetes tartalmaktól?
Kezdetben max Skypeolt és youtube videókat nézett. De most már facebookozik és minden hülyeséget elhisz.
Annyira súlyos, hogy oltáskivezetésre akarja vinni a húgom és a lányaimat is.
De mennek a csodafogyasztószerek, mindennapi rákgyógyszer stb.
Hétvégén már közrefogtuk hogy gondolkodjon már, a szuperbio paleo über egészséges nagynéném is mondta neki hogy ne vegyen be minden hülyeséget, használja a netet okosan, olvasson utána a dolgoknak, és ne vegye készpénznek, amit ott talál.
Mert így minden hoaxot bevesz.
Azt hittük sikerült eszheztéríteni. Erre tegnap meséli, hogy kipróbál egy fogyasztóport, amivel Angelina Jolie elfogyott.
Kössétek ki a netet, és a pénzt ne hagyjátok nála ha nem tudja kezelni.
Szakember sem ártana.
Én anyám dettó ugyanez, csak ő a mélymagyar-jobbikos-oroszbarát-chemtrail stb. és sütirecept vonalat is tolja a bio-paleo-homeopata vonal mellett, meg ugye mindent bekajál, pl. most a 3 millióra büntetett süteményes nénin szörnyülködött egy jót.
Már nekem is vett egy hadseregnyi táplálékkiegészítőt, kencét, magvat, mert pl. a diólevéltea a ráktól az eboláig mindenre jó.
Ja és végigjelölte az ismerőseim, az ismerőse ismerőseit, plusz a politikai csoportokban is isten tudja kiket.
Facebookon az ismerősek marhaságait csak ismerőssel együtt lehet tiltani, esetleg külön az oldalakat, de abból meg rengeteg van és valahol úgyis felbukkan valami hülyeség.
A netről rendeléshez ugye pénz kell, mondjuk egy felnőtt embernek nem igazán lehetne lekorlátozni a hozzáférését a saját pénzéhez, meg ha nem ott rendeli meg, elmegy a boltba. Anyám is a biopatika törzsvásárlója.
Én is alá szoktam linkelni, vagy ha épp nála vagyok segítek neki, hogyan kell keresni cáfoló híreket, vagy minimum olvassa el a hozzászólásokat.. az Angelina Jolie-s fogyasztószer alatt is szinte csak szidó-kétkedő emberek vannak, de az én anyám is kattint, dicsérő cikket olvas és elhisz. Nehéz dolog.
" "anyuka, mielőtt bármit megrendel a neten, beszéljük meg". Rövid póráz, macera, de ha máshogy nem megy...
"
Felnőtt emberről van szó!
Mit foglalkoztok vele?
AMúgy meg, ha nem lenne internet, akkor a Teleshopból és hasonló helyekről rendelne.
Egyszerűen ő ilyen.
Radikális megoldás:
Fogjátok a laptopját, és a hosts fájlba beírjátok, hogy:
127.0.0.1 facebook.com
127.0.0.1 www.facebook.com
Akkor nem tudja elérni a facebookot, ami szerintem a legszörnyűbb szellemi fertő a világon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!