Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Internetes jatekra kolt, ha...

Internetes jatekra kolt, ha kulon kasszan vagyunk, tenyleg nincs kozom hozza?

Figyelt kérdés
Parommal kulfoldon elunk, elvileg gyujtunk. Ket eve vagyunk egyutt. Kulon kasszan vagyunk, mert tavaly nyaron telefon es laptopalkatreszekre, illetve gyorsetteremre koltotte a fentmarado penzt. Szezonmunkank van, nyaron jol keresunk, telen nem. O fizeti a berleti dijat, en a kajat, haztartasi dolgokat, szamlakat, haziallatoknak valot. Kb.egyenlo. nekem tobb a kiadasom, kuldok haza penzt, gyogyszert szedek. Mult heten derult ki szamomra, hogy nincs megtakaritasa es fizetesrol fizetesre el. Hetvegen megneztem a szamlakivonatot, tobbet keres, mint en es havi 100 ezer forintnyi osszeget kolt egy internetes jatekra. Itthon csak azzal foglalkozik melo utan,ejjel is. Neha segit, de kozben pofakat vag mindenre. Rakerdeztem, azt mondta, milyen jogon kerem szamon, nyomozgatok, miert sajnalom tole, o ezt eddig nem tehette meg. Azt hittem, felrerakunk mindketten. Tavaly ugyanez volt, telen meg gondolkozhattam, mibol eljunk. Elvileg felesegul akar venni, gyerekek, miegymas. Szerintem szenvedelybeteg, o nem erti, miert zavar ez engem. 30 eves, en 27.
2014. jún. 2. 20:52
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
98%
Hagyd ott ezt a gyereket. Nem rosszbol irom, de nagyon konnyen az utcara kerulhetsz miatta, hisz mi van, ha nem fogja tudni kifizetni a berletet?
2014. jún. 2. 20:55
 2/19 anonim ***** válasza:
98%

Nem terveznék vele családot az biztos.

Nekem az nem életcél, hogy elverjem minden pénzem ilyen játékokra. Így sose fogtok egyről a kettőre jutni.

Valószínűleg játékfüggő. Nehéz lesz neki segíteni, ha ő nem érzékeli, hogy ez probléma.

Attól, hogy külön kasszán vagytok, még teljesen normális, hogy érdekel, hogy mit csinál, mire megy el a pénz. Hiszen egy már vagytok és elvileg közösen tervezitek a jövőt. Ez nem számonkérés, elszámoltatás, hanem alapvető dolog egy kapcsolatban, hogy tudunk a másik dolgairól.

2014. jún. 2. 20:58
 3/19 A kérdező kommentje:
Hozzatennem, hogy hazudott a fizeteserol es azt mondta, kajara koltott. Minden kiserletem arra, hogy sporoljunk, kudarcba fulladt (rakjuk botitekba, dobozba, irjuk fel). Csak tavaly meg adtam neki penzt, mert nala epp nem volt soha, de par honapja mar nem.
2014. jún. 2. 21:02
 4/19 anonim ***** válasza:
95%
Érint téged is, mivel együtt éltek. OK, hogy kell szabadságot adni a másiknak, meg nem lehet bekorlátozni, de ha emiatt télen neked fáj a fejed, mert nem marad pénz, akkor itt többről van szó. Én se terveznék vele, sanszos, hogy nem fog megváltozni. A játékfüggősége az egyik, de ami még rosszabb, hogy nem tudja a pénzt kezelni. Képzeld el, hogy otthon vagy egy csecsemővel, nem tudsz helyette is pénzt keresni, és elég rosszul esne, ha esténként nem veletek van, hanem a gép előtt ül.
2014. jún. 2. 21:07
 5/19 anonim ***** válasza:
97%
Oh,hát ő nem tervez veled,de senkivel sem komoly jövőt szerintem...100ezret játékra el...ni már több,mint döbbenetes...
2014. jún. 2. 21:09
 6/19 anonim ***** válasza:
96%
Én tuti otthagynám. Ez tényleg szenvedélybetegség, és hazudott is neked, ebből nincs már visszaút. Erre az emberre nem lehet építeni, amint lehetőséged van rá, lépj le mellőle!
2014. jún. 2. 21:10
 7/19 anonim ***** válasza:
96%

Szenvedélybeteg, szerintem próbáld meg rávenni valahogy, hogy ezt beismerje, és elmenjen kezeltetni magát. Légy türelmes, és kedves vele, hátha belátja, hogy ez nem normális dolog, amit csinál.

Ha hosszasabb idő után sem hajlandó lépni az ügy érdekében, akkor gondolkozz el azon, hogy ilyen életet szeretnél-e élni. A szenvedélybetegség komoly dolog...

2014. jún. 2. 21:11
 8/19 anonim ***** válasza:
96%
Ha magától nem látja be, hogy ez egy komoly probléma, akkor bizony sz@rt se ér az egész.
2014. jún. 2. 21:16
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Amikor csak a kérdést olvastam, azt hittem, a havi 4ezres WoW-előfizetésére sajnálod a pénzt, de 100ezret havonata, úristen, mi ez, valami szerencsejáték? Gondolom, ha hazudozik róla, akkor függő is, ez már kb orvosi eset lehet.
2014. jún. 2. 21:53
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Milyen játék ez? :O 100 000?
2014. jún. 2. 22:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!