Hogyan győzzem meg szüleimet a számlák internetes
kifizetéséről?
Figyelt kérdés
Szüleim 50 év körüliek. Kb. minden új dologtól félnek, mint a tűztől. Bankszámlájuk természetesen van, de csak azért, mert munkáltatójuk csak erre volt hajlandó utalni a fizetést. Jelenleg nagy harcok árán a számlák egy részét végre netbankingon keresztü fizetjük. Bizonyos számlákat azonban mindenféle normális indok nélkül nem hajlanóak neten keresztül fizetni. Gyűjtögedik a csekk,, maradványát,, vagy mit adnak vissza a postán fizetés után. Pontosan ismerik a netes fizetés előnyeit, soha nem volt még gond vele, ennek ellenére nem hajlandóak ebben a témában meghallani egyetlen értelmes indokot sem. Úgy érzem, hogy koruk előrehaladtával mintha megáltak volna a fejlődésben. Élvezik, hogy a postán sorba kell állni, szagolni a kevésbé értelmes embereket és nem utolsó sorban szerintem még veszálynek is teszik ki magukat valamilyen szinten. Segítsetek, kérlek.
Én is jobban szeretem csekken befizetni a számlákat pedig 25 éves vagyok. :)
Egyébként ha már veszélyről van szó, sokkal veszélyesebb neten fizetni a számlákat. Biztos hallottál már a netes adatlopásról
2018. jan. 16. 06:40
12/43 anonim válasza:
nálunk is ez van, a csekkeket elkeverik, elfelejtik
majd amikor nagy a baj, engem kérnek meg, hogy intézzem el mert régen dolgoztam ügyfélszolgálaton
2018. jan. 16. 07:06
13/43 anonim válasza:
Feladóvevény! Ennyit se tudsz, de nevelnéd a szüleidet, ahelyett hogy tanulnál tőlük! Hidd el, neked többet lehetne tőlük, mint fordítva.
Egyébként igen, sokszor az a praktikusabb, ha a hagyományos utat választja valaki. Pl.: biztosítási díj, casco befizetésének igazolására nincs jobb, mint a befizetett csekkről szóló feladóvevényt becsúsztatni a zöldkártya mellé ahelyett, hogy az emailes visszaigazolást nyomtatgatnád (szerintem el se fogadják ez utóbbit).
2018. jan. 16. 08:27
14/43 anonim válasza:
Ja hogy te vagy a "modern jövő embere" aki már annyira penge hogy a 4fal közül ki sem kell mozdulni. A többi büdös ember közé...szóltál már nekik hogy milyen maradi dolog közértbe, piacra járni? A sok büdös igénytelen emberrel együtt, közös légtérből elvenni a saját élelmiszerünket! Van már házhozszállítás! Ennyire nem lehetnek analógok!
2018. jan. 16. 09:13
15/43 anonim válasza:
Mi ezzel a gond? Se a netes, se a csekkes befizetés nem jelent semmilyen előnyt sem. Van, akinek ez kényelmesebb, van, akinek az.
Én is postán fizetem. Rendszeresen járok postára és nem plusz idő a csekkeket is feladni ilyenkor.
Neten sokkal több idő lenne megcsinálni az utalásokat.
Meg így a kezemben van az "igazolás" hogy befizettem.
És a postán való sorban állásnak nincs semmilyen veszélye :D
2018. jan. 16. 09:39
16/43 anonim válasza:
Mit ugatsz bele a dolgukba?
Unatkozol?
2018. jan. 16. 09:54
17/43 anonim válasza:
Minek? Nekik jó ez. Hagyd őket. Ennek a korhoz semmi köze. Szüleim is 50-esek, mindent online intéznek.
2018. jan. 16. 10:01
18/43 anonim válasza:
34 éves vagyok, de én is postázom a csekkeket. Miért? Mert nekem úgy jó. Sorba állok,és kivárom azt a max 5 percet, ami elmegy ilyenkor az életemből. Pedig rendeltem már neten dolgokat. SŐT. Most kapaszkodj meg: bankkártyám sincs. Minek? Jelenleg itthon vagyok, a családtámogatás nyugodtan jöhet postán is, más jövedelmem most nincs. Majd lesz számlám, ha muszály.
2018. jan. 16. 10:10
19/43 anonim válasza:
Miért erőszakoskodsz? Ha nekik ez így megfelel, az ő dolguk...
2018. jan. 16. 10:48
20/43 A kérdező kommentje:
Na akkor azt is megtanultam, hogy feladóvevény. Kihagytam, mert szerintem lényegtelen, de felvidéki magyar vagyok, nem használjuk ezt a szót, valamint postán se fizettem még csekket. Nincs nagyváros a közelben, ahol plázák lennének. A sok büdös emberrel pedig szerintem mindenki tudja, hogy kikre gondoltam. Felajánlottam, hogy én fizetem majd neten a számlákat, most is együtt (én) fizetjük őket. Tényleg nem biztonságos bármennyi készpénzzel vagy bármilyen értékkel a postára menni vagy onnan jönni, főleg egy másik faluba egyedül. Nem, nincs saját postánk se. Neten pedig minden tranzakcióhoz egyedi, egyszer érvényes adatokat generál a netbank. Úgy néz ki tehát, hogy minden számlát egy másik kártyával fizetünk be. SMS-kód nélkül pedig mg ez sem működik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!