Hogyan győzzem meg szüleimet a számlák internetes kifizetéséről?
1. Számlafüggő, hogy van-e költsége a netes befizetésnek, normális banknál mind a netbankos átutalás, mind a bankkártyás fizetés ingyenes.
2. Többféle módja van a csekkek online befizetésének, az állandó megbízásokhoz beállítható a limit, tehát még azzal sem vonhatnak le bármennyit. Díjneten, a szolgáltató honlapján bankkártyával, átutalással (az én netbankomban sárgacsekk-opció is van:-)) pontosan annyit fizetsz, amennyi a csekken van. Ha problémád van a számlázással, így is, úgy is be kell, hogy menj az ügyfélszolgálatra, nincs különbség.:-)
3. A postai feladóvevényt elhagyhatod, elázhat, megsemmisülhet, olvashatatlanná válhat, a netes tranzakcióknak bármikor előkereshető, egyértelmű, bíróság előtt is bizonyító erejű nyoma van. (Anyám kocsijának a kötelezőjét, meg a sajátomat egyébként mostanában nyomtattam ki, mindenhol mindig elfogadták.)
4. Nem a díjneten, a netbankon vagy a szolgáltató honlapján fogják ellopni az adataidat.:D
Mondd el ezeket a szüleidnek, kérdező, aztán hagyd rájuk a döntést. Én a fentiek miatt, plusz azért fizetem minden számlámat évek óta online, mert feleslegesnek tartom az időmet-energiámat olyasmire pocsékolni, amit otthonról, a fotelemben ülve is el tudok intézni kb. 1,5 perc alatt. 51 éves vagyok.:-)
Ez a kedvencem, mikor az okos gyerek akarja megmondani az elmaradott szüleinek, hogy mi a jó nekik.
Szánalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!