Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan győzzem meg szüleimet...

Hogyan győzzem meg szüleimet a számlák internetes kifizetéséről?

Figyelt kérdés
Szüleim 50 év körüliek. Kb. minden új dologtól félnek, mint a tűztől. Bankszámlájuk természetesen van, de csak azért, mert munkáltatójuk csak erre volt hajlandó utalni a fizetést. Jelenleg nagy harcok árán a számlák egy részét végre netbankingon keresztü fizetjük. Bizonyos számlákat azonban mindenféle normális indok nélkül nem hajlanóak neten keresztül fizetni. Gyűjtögedik a csekk,, maradványát,, vagy mit adnak vissza a postán fizetés után. Pontosan ismerik a netes fizetés előnyeit, soha nem volt még gond vele, ennek ellenére nem hajlandóak ebben a témában meghallani egyetlen értelmes indokot sem. Úgy érzem, hogy koruk előrehaladtával mintha megáltak volna a fejlődésben. Élvezik, hogy a postán sorba kell állni, szagolni a kevésbé értelmes embereket és nem utolsó sorban szerintem még veszálynek is teszik ki magukat valamilyen szinten. Segítsetek, kérlek.

2018. jan. 16. 00:36
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
78%
36 éves vagyok és utálom a netbankot, viszont mindent, élelmiszer, stb. a neten rendelek, havonta elmászni a postára nem nagy dolog, ott is lehet már kártyával fizetni, amúgy a közüzemi szolgáltatók, bankok szeretnek lehúzni, millió rejtett költségük van.
2018. jan. 16. 11:06
 22/43 anonim ***** válasza:
76%
szerintem ne akard megszabni hogy a szüleid mit hogyan csináljanak. főleg mivel te is leszel majd nyugdijas és unatkozni is fogsz. örülnek ha ezzel telik az idő, akkor is ha sorba kell állni. én nem venném el azt amiben örömüket lelik.
2018. jan. 16. 11:09
 23/43 anonim ***** válasza:
80%
Basszus, nem veszed észre, hogy ez csak neked fontos?! Erölteted ezerrel. Néha el kellene fogadni, hogy nekik nem úgy jó.
2018. jan. 16. 11:10
 24/43 anonim ***** válasza:
62%

1. Számlafüggő, hogy van-e költsége a netes befizetésnek, normális banknál mind a netbankos átutalás, mind a bankkártyás fizetés ingyenes.

2. Többféle módja van a csekkek online befizetésének, az állandó megbízásokhoz beállítható a limit, tehát még azzal sem vonhatnak le bármennyit. Díjneten, a szolgáltató honlapján bankkártyával, átutalással (az én netbankomban sárgacsekk-opció is van:-)) pontosan annyit fizetsz, amennyi a csekken van. Ha problémád van a számlázással, így is, úgy is be kell, hogy menj az ügyfélszolgálatra, nincs különbség.:-)

3. A postai feladóvevényt elhagyhatod, elázhat, megsemmisülhet, olvashatatlanná válhat, a netes tranzakcióknak bármikor előkereshető, egyértelmű, bíróság előtt is bizonyító erejű nyoma van. (Anyám kocsijának a kötelezőjét, meg a sajátomat egyébként mostanában nyomtattam ki, mindenhol mindig elfogadták.)

4. Nem a díjneten, a netbankon vagy a szolgáltató honlapján fogják ellopni az adataidat.:D

Mondd el ezeket a szüleidnek, kérdező, aztán hagyd rájuk a döntést. Én a fentiek miatt, plusz azért fizetem minden számlámat évek óta online, mert feleslegesnek tartom az időmet-energiámat olyasmire pocsékolni, amit otthonról, a fotelemben ülve is el tudok intézni kb. 1,5 perc alatt. 51 éves vagyok.:-)

2018. jan. 16. 11:37
 25/43 anonim ***** válasza:
61%

Ez a kedvencem, mikor az okos gyerek akarja megmondani az elmaradott szüleinek, hogy mi a jó nekik.

Szánalmas.

2018. jan. 16. 12:25
 26/43 A kérdező kommentje:
Istenem! xD az 50 korüliek az inkább 40+, de mindenképp 50 alatt. Dolgoznak, nem nyugdíjas korosztály. Van más szórakozásuk is a postai sorbanálláson kívül.
2018. jan. 16. 12:37
 27/43 anonim ***** válasza:
65%
Jelen esetben a gyereknek igaza van. Észérveket elfogadni a fiatalabbtól, sőt, még a saját gyerekedtől sem szégyen, inkább az ellenkezője a stupiditás. Ettől függetlenül mindenkinek a saját döntése, hogy a XXI. században szívatja-e magát a papíralapú számlafizetéssel, csekkszelvények gyűjtögetésével stb. vagy sem.:-)
2018. jan. 16. 12:41
 28/43 anonim ***** válasza:
31%
Mondd meg nekik, hogy a postán a halál micsodájára kívánja őket mindenki, akinek a tizedik csekkes vénasszony miatt nyúlik fél órásra a sorban állása. Ha valaki ennyire old school, hogy csekken fizetget mindent, akkor ne álljon meg félúton, lehet petróleumlámpával világítani meg kézzel mosni a patakban, akkor villany- meg vízszámla se jön :D
2018. jan. 16. 20:04
 29/43 anonim ***** válasza:
100%
Ha elrontanak valamit számlázásal szolgáltatok egyszerübb a feladovevényt bemutatni mint emailba lekérdezni,előkeresni a számlát ,szerintem szüleidnek eben igazuk van .
2018. jan. 17. 04:58
 30/43 anonim ***** válasza:
28%
közben már írta szegény, hogy a szomszéd faluba kell elmenni befizetni a csekkeket, meg egyéb nehézségek is vannak, szóval így már igaza van a gyereknek.
2018. jan. 17. 07:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!