Gyerekek lennénk? Pontosabban gyerekesek?
Sziasztok!
Elsőnek pár mondat magunkról. 45 éves vagyok, van egy gyönyörű feleségem, aki 40 éves. Illetve van egy fiunk, aki most 16.
Fiatalkorunkban rengeteget buliztunk asszonypajtással. :) Egyik házibuliból a másikba, egyik rock koncertről a másikra. (Emlékszem azokra az időkre, mikor egy-egy Tankcsapda koncerten voltunk 20-an maximum. :) Nem most volt, na. :))
Feleségemmel is egy házibuliban ismerkedtem meg. Első látásra szerelem volt. Vagy inkább sokadikra. :)
Tehát mondhatjuk, hogy nagyon jó kis "gyerekkorunk" volt. Mást sem csináltunk csak buliztunk. Meg tanultunk. :) Ennek köszönhetően a feleségem valamilyen jogi egyetemen végzett, én meg a BME-n. Ha kellett még aznaposan, de ott voltam az első sorban az egyetemen. :) Néha nehéz volt, de sikerült. :)
De térjünk a tárgyra. Mostanában többen vágják a fejünkhöz, hogy rosszul neveljük a fiunkat, gyerekesek vagyunk, nem vagyunk érettek stb. Ezeket azzal támasztják alá például, hogy még szívesen eljárunk koncertekre, szeretjük jól érezni magunkat. Többször voltunk a fiammal, meg a barátaival koncerten. De nem azért, hogy figyeljük vagy ellenőrizzük. :) A barátai kérdezik már, hogy mi, mint szülők megyünk-e egy-egy koncertre. Mert, ha nem, akkor addig zaklatnak, amíg úgy döntünk, hogy nosza rajta. :)
És igen, mi is szívesen megyünk velük. Rendes srácok. Bár többször megjegyezték, hogy még mindig milyen vonzó a feleségem. Akkor röhögünk egy jót, aztán azért hozzáteszem, hogy megölöm mindet, ha... :D
A másik kedvencen, mikor azt hozzák fel, mikor gyermekemmel elmentem egy kocsmába, hogy szokja a légkört. Ment valamilyen kellemes zene, és igen, addig addig ivott, amíg le nem részegedett egy picit. Viszont azóta nem láttam részegen. :) Úgy vélem, inkább az apja előtt legyen olyan állapotba, mint valami idegen társaság előtt. Viszont, ha cigizésen kapnám, letépném az arcát. :) De ezt nagyon jól tudja.
De a favorit az mikor azt hozzák fel, hogy együtt mentem csajozni a barátaival, meg vele. Mondtam mit csináljanak stb. Tehát én csak megfigyelő voltam, mielőtt félreértenék páran... :)
Tehát ezek akkora "problémák", hogy szégyenkeznünk kellene? Szeretnénk még jól érezni magunkat. Igen, szeretnénk még látni élőben a Metallica-t, AC/DC-t, Aurórát, vagy bármilyen más együttest. Szeretnénk úgymond "lógni" a fiatalokkal, persze nem a végletekig feszítve a húrt. :) Olyan, mintha visszamennénk az időbe. :)
16:29 vagyok
úgy tűnik nagyon egyedül maradtam ezzel a véleményemmel. de ez van, nem sértődtem meg.
Tehát összefoglalva, egyes vélemények szerint 40-45 éves korban a társadalom elvárásai szerint illik otthon ülni, horgolni, barkácsolni, a gyereket távolból cseszegetni, fiatalokat elítélni, a gyerekkel és a haverjaival baráti kapcsolat nem kialakítani...
Ugyanakkor okosnak, felelős szülőnek, élő példának lenni.
Hm...
Én szerintem így jártok el jól. Így alakul ki a bizalom legmagasabb foka, és a munkamorálotok is követendő minta lehet. Nálatok nem fog a gyerek suttyomban "rosszalkodni", mert lehet veletek, előttetek is. Nem fog átverni.
Tapasztalatból beszélek, nekem is ilyen családom van, diplomákkal, normál családként. Anyám két hete volt AC/DC koncerten, Volt fesztiválra is együtt megyünk.
Miért lenne ciki?
noshát...én imádok a szüleimmel bulizni...apu 47 anyu 44 éves. Igaz mi retro bulikra járunk :) annyira fiatalosak, de közben szülők tudnak maradni. nekem egyáltalán nem cink, hogy szoktam velük bulizni járni, sőt a barátaim is mind jófejnek tartják őket. buliztak mindig is, akkoris mikor mi kicsik voltunk. mégse szenvedtünk soha semmiben hiányt. se szeretetben se semmiben. én büszke vagyok a szüleimre, soha nem kellett szégyenkeznem miattuk. megvolt a szigor, ők se itták le magukat soha. sőt anyum szinte egy kortyot sem iszik soha. tisztességes két lányt neveltek fel.
szerintem minden szülőnek ilyennek kéne lennie...nyitottnak és jófejnek a szigor és a szülői kötelességek betartása mellett...
gratu :)
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!