Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyerekek lennénk? Pontosabban...

Gyerekek lennénk? Pontosabban gyerekesek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Elsőnek pár mondat magunkról. 45 éves vagyok, van egy gyönyörű feleségem, aki 40 éves. Illetve van egy fiunk, aki most 16.

Fiatalkorunkban rengeteget buliztunk asszonypajtással. :) Egyik házibuliból a másikba, egyik rock koncertről a másikra. (Emlékszem azokra az időkre, mikor egy-egy Tankcsapda koncerten voltunk 20-an maximum. :) Nem most volt, na. :))

Feleségemmel is egy házibuliban ismerkedtem meg. Első látásra szerelem volt. Vagy inkább sokadikra. :)

Tehát mondhatjuk, hogy nagyon jó kis "gyerekkorunk" volt. Mást sem csináltunk csak buliztunk. Meg tanultunk. :) Ennek köszönhetően a feleségem valamilyen jogi egyetemen végzett, én meg a BME-n. Ha kellett még aznaposan, de ott voltam az első sorban az egyetemen. :) Néha nehéz volt, de sikerült. :)

De térjünk a tárgyra. Mostanában többen vágják a fejünkhöz, hogy rosszul neveljük a fiunkat, gyerekesek vagyunk, nem vagyunk érettek stb. Ezeket azzal támasztják alá például, hogy még szívesen eljárunk koncertekre, szeretjük jól érezni magunkat. Többször voltunk a fiammal, meg a barátaival koncerten. De nem azért, hogy figyeljük vagy ellenőrizzük. :) A barátai kérdezik már, hogy mi, mint szülők megyünk-e egy-egy koncertre. Mert, ha nem, akkor addig zaklatnak, amíg úgy döntünk, hogy nosza rajta. :)

És igen, mi is szívesen megyünk velük. Rendes srácok. Bár többször megjegyezték, hogy még mindig milyen vonzó a feleségem. Akkor röhögünk egy jót, aztán azért hozzáteszem, hogy megölöm mindet, ha... :D

A másik kedvencen, mikor azt hozzák fel, mikor gyermekemmel elmentem egy kocsmába, hogy szokja a légkört. Ment valamilyen kellemes zene, és igen, addig addig ivott, amíg le nem részegedett egy picit. Viszont azóta nem láttam részegen. :) Úgy vélem, inkább az apja előtt legyen olyan állapotba, mint valami idegen társaság előtt. Viszont, ha cigizésen kapnám, letépném az arcát. :) De ezt nagyon jól tudja.

De a favorit az mikor azt hozzák fel, hogy együtt mentem csajozni a barátaival, meg vele. Mondtam mit csináljanak stb. Tehát én csak megfigyelő voltam, mielőtt félreértenék páran... :)

Tehát ezek akkora "problémák", hogy szégyenkeznünk kellene? Szeretnénk még jól érezni magunkat. Igen, szeretnénk még látni élőben a Metallica-t, AC/DC-t, Aurórát, vagy bármilyen más együttest. Szeretnénk úgymond "lógni" a fiatalokkal, persze nem a végletekig feszítve a húrt. :) Olyan, mintha visszamennénk az időbe. :)

2010. jún. 3. 16:10
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
95%
Én így távolról és ismeretlenül is büszke vagyok rátok!!!! 33/N
2010. jún. 3. 16:52
 22/43 anonim ***** válasza:
26%
Nem is a gyerekre érettem hanem rátok. Azt írtad buliról bulira jártatok és nem is csináltatok mást... Hát nekem ez a sok, nem tetszene ha ilyenek lennének a szüleim. Biztos uncsi és prűd vagyok. De azok kívül valóban jó szülők lehettek.
2010. jún. 3. 16:53
 23/43 A kérdező kommentje:

A válasz írója 69%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 16:53

Akkor elnézést kérek.

Persze, megértem. Ez is egy vélemény.

De azt is leírtam, hogy mikor éppen nem szórakoztunk, kőkeményen tanultunk. Legyél első a bulikban, de a tanulásban is. Ezt az elvet vallottuk. Még nem bántuk meg. :)

2010. jún. 3. 16:56
 24/43 anonim ***** válasza:
95%

Szívesen lettem volna a lányod.

23/L

2010. jún. 3. 17:24
 25/43 anonim ***** válasza:
33%

Hát, én nem örülnék, ha ilyen szüleim lennének. Felőlem járjanak bulizni, de ne velem. Tök nevetséges, mindkét fél részéről.

Meg az is gáz, ha valaki nem tudja elfogadni a korát, és a tinikkel bulizik. Nem a tény a baj, hogy bulizik, hanem, hogy látszik a kérdésből, hogy nem fejlődik a személyisége, tininek hiszi magát. Szerintem ez nem jó. Meg hogy leitatja a saját gyerekét, holott 18 év alatt tilos alkoholt fogyasztani. Tök gáz.

2010. jún. 3. 17:30
 26/43 anonim ***** válasza:
100%

szerintem nagyon jó fej vagy, és a fiad nagyon boldog lehet:)

kérdezhetek valamit? ha meleg lenne hogy fogadnád?

2010. jún. 3. 17:37
 27/43 anonim ***** válasza:
63%

Most lehet, hogy mindenki le fog százalékolni, de nekem ez a hozzáállás annyira nem szimpatikus, pedig csak 19 éves vagyok.

Egyfelől tökjó, hogy ilyen jó kapcsolatban vagytok a fiatokkal, és ez nagyon dicséretes, sok szülő minden igyekezete ellenére nem mondhatja ezt el magáról. Azt is helyesnek tartom, hogy elvitted piálni, mert a sok szülő pont az örökös tiltással rontja el ezeket a dolgokat.

Másfelől viszont több az a dolog, ami számomra nem elfogadható. Az, hogy negyvenéves létetekre a 16 évesekkel jártok bulizni, számomra nagyon furcsa. Az én szüleim is rugalmasak és tök jó fejek, főleg apukám, de azt nem biztos, hogy szeretném, ha állandóan elkísérgetnének koncertekre meg bulizni. A barátaimnak meg pláne nem tetszene. Furcsán is érezném magam, meg szerintem egy gyerek, akármilyen jó viszonya is van a szüleivel, nem tud előttük teljesen megnyílni, kibontakozni. És szerintem az önállóságának sem tesz jót, akkor sem, ha te úgy gondolod, hogy arra neveled őt. Arról nem is beszélve, hogy ilyen idős korban az embernek megvan arra az igénye, hogy tényleg, a szülei kopjanak le róla, és lehessenek saját, személyes titkai, amikről a szülőnek nem feltétlenül biztos, hogy tudnia kell. Számomra az nem igazi szabadság, hogy anyu/apu 100 méterrel messzebb nem kerül tőlem. Szerintem ugyanebben a helyzetben az én baráti köröm szétszívatná a fiatokat. És tudni kell, hogy a barátaim nagy része egyáltalán nem bunkó, kedves, jópofa fiatalok.

Szerintem nem vagytok sem gyerekesek, sem éretlenek, de én a helyetekben több levegőt hagynék a gyerekemnek. Lehet, hogy ez nektek jófejségnek tűnik, de nem biztos, hogy a fiatok erre vágyik a szíve mélyén.

2010. jún. 3. 17:38
 28/43 anonim ***** válasza:
63%

17:38-as voltam.

Bocsi, de az meg milyen már, hogy csajozni mész vele? Ha ő hívott, hogy lelkiekben támogasd, mert még teljesen új neki ez a dolog, akkor oké. De ha te csak úgy elkísérted, mert gondoltad, hogy na, ettől milyen jópofa leszel, az nagyon nem oké. Nem a fiad miatt, hanem a lány miatt, akit megpróbál becserkészni. Én csaj létemre tuti kiakadtam volna, ha látom, hogy egy idősebb fószer osztja az észt a srácnak, aztán meg kiderül, hogy az apja. Igaz, nekem már mások azért az elvárásaim egy fiatalemberrel szemben, mint mondjuk egy tizenötévesnek, de akkor is.

2010. jún. 3. 17:49
 29/43 anonim ***** válasza:
52%
Előző, én felpontoztalak, mert szerintem tök igazad van. és 19 évesen sokkal több érettségről teszel tanúbizonyságot, mint a negyven éves kérdésfeltevő.
2010. jún. 3. 17:52
 30/43 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem vagytok gyerekesek. Az élet szép, és ki kell élvezni. Kit érdekel mit gondolnak mások..Ez nektek jó, hát csináljátok!a "szülő" is megvan bennetek, mert a gyereket tanultatni akarjátok,ő meg 4-es 5-ös, szóval én úgy látom nincs itt semmi probléma.
2010. jún. 3. 18:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!