Gyerekek lennénk? Pontosabban gyerekesek?
Sziasztok!
Elsőnek pár mondat magunkról. 45 éves vagyok, van egy gyönyörű feleségem, aki 40 éves. Illetve van egy fiunk, aki most 16.
Fiatalkorunkban rengeteget buliztunk asszonypajtással. :) Egyik házibuliból a másikba, egyik rock koncertről a másikra. (Emlékszem azokra az időkre, mikor egy-egy Tankcsapda koncerten voltunk 20-an maximum. :) Nem most volt, na. :))
Feleségemmel is egy házibuliban ismerkedtem meg. Első látásra szerelem volt. Vagy inkább sokadikra. :)
Tehát mondhatjuk, hogy nagyon jó kis "gyerekkorunk" volt. Mást sem csináltunk csak buliztunk. Meg tanultunk. :) Ennek köszönhetően a feleségem valamilyen jogi egyetemen végzett, én meg a BME-n. Ha kellett még aznaposan, de ott voltam az első sorban az egyetemen. :) Néha nehéz volt, de sikerült. :)
De térjünk a tárgyra. Mostanában többen vágják a fejünkhöz, hogy rosszul neveljük a fiunkat, gyerekesek vagyunk, nem vagyunk érettek stb. Ezeket azzal támasztják alá például, hogy még szívesen eljárunk koncertekre, szeretjük jól érezni magunkat. Többször voltunk a fiammal, meg a barátaival koncerten. De nem azért, hogy figyeljük vagy ellenőrizzük. :) A barátai kérdezik már, hogy mi, mint szülők megyünk-e egy-egy koncertre. Mert, ha nem, akkor addig zaklatnak, amíg úgy döntünk, hogy nosza rajta. :)
És igen, mi is szívesen megyünk velük. Rendes srácok. Bár többször megjegyezték, hogy még mindig milyen vonzó a feleségem. Akkor röhögünk egy jót, aztán azért hozzáteszem, hogy megölöm mindet, ha... :D
A másik kedvencen, mikor azt hozzák fel, mikor gyermekemmel elmentem egy kocsmába, hogy szokja a légkört. Ment valamilyen kellemes zene, és igen, addig addig ivott, amíg le nem részegedett egy picit. Viszont azóta nem láttam részegen. :) Úgy vélem, inkább az apja előtt legyen olyan állapotba, mint valami idegen társaság előtt. Viszont, ha cigizésen kapnám, letépném az arcát. :) De ezt nagyon jól tudja.
De a favorit az mikor azt hozzák fel, hogy együtt mentem csajozni a barátaival, meg vele. Mondtam mit csináljanak stb. Tehát én csak megfigyelő voltam, mielőtt félreértenék páran... :)
Tehát ezek akkora "problémák", hogy szégyenkeznünk kellene? Szeretnénk még jól érezni magunkat. Igen, szeretnénk még látni élőben a Metallica-t, AC/DC-t, Aurórát, vagy bármilyen más együttest. Szeretnénk úgymond "lógni" a fiatalokkal, persze nem a végletekig feszítve a húrt. :) Olyan, mintha visszamennénk az időbe. :)
Akkor sorban. :)
A válasz írója 68%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 17:30
Szerintem sokat fejlődött a személyiségem, személyiségünk. Nem hiszem, hogy CSAK ez lenne a mérce, de lehet, hogy igazad van. Nem tudom. :)
Kifejtettem már. Inkább szülői felügyelet alatt próbáljon ki dolgokat.
A válasz írója 56%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 17:37
Nem tudom. Ezen nem gondolkodtam még. Szerencsére még nem kellett. De valószínűleg elfogadnám, de nem tudom. Ha "normális" lenne, nem riszálná magát, akkor részemről "OK"...
A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 17:38
Nem százalékol le senki. :) Ezért tettem fel a kérdést, hogy mindenki elmondja a véleményét. NINCS ROSSZ VÉLEMÉNY! Csak különböző. :) Hidd el. 45 év tapasztalata. :D
Igen, szerintünk is furcsa ez a tény. De ne úgy képzeld el, hogy mindig, mindenhova együtt. :) Volt olyan is, hogy teljesen véletlen futottunk össze egy koncerten. :) Van olyan, hogy együtt megyünk velük, ha ők kérik. Mert van ilyen. De akkor is csak a bejáratnál találkozunk, majd ott szétválnak útjaink. :) Nem akarom megfojtani, tudom, hogy kell a szabadság. Nem is akadályozom, akadályozzuk benne.
Jófejségnek. Hmmm. Nem tudom, mint mondtam, ha ők kérik akkor velük megyünk. :) Ennyi. :) Az a baj, hogy a mi szüleink, nem nagyon törődtek velünk. Tehát az is lehet, hogy ezt kompenzáljuk, nem tudom. :)
A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 17:49
Ház ezek a dolgok spontán jöttek. :) Én szoktam beszélgetni vele, és igen, van mikor nem otthon. (Szerintem ez az időszak, mikor egy kamasznak kérdései vannak, problémái. Stb... Sajnos nekem nem volt ebben részem fiatalon, hogy apu beszélgessen velem, stb.) Hanem bárhol máshol. És én sem vagyok vak, még mindig megtudom állapítani a mai lányokról is, hogy szépek-e... Mondtam neki, hogy színpadra. Addig kimegyek WC-re, meg körbenézek. :) Tehát nem úgy indultunk, hogy igen. Apja-fia kanbuli lesz. :D
A válasz írója 68%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 17:52
Ezért én is felpontozlak, mert érdekes vélemény. :)
juuuj.én anyum is ilyen :D
szóval szerintem semmi baj nincs veletek.
;]
14/L
Elsőre én is azt gondoltam h bár ilyen szüleim lennének, de így átgondolva inkább nem.
Engem is zavarna, ha a szüleimmel mennék el bulizni, vagy ha velük kellene innom vagy valami. Csajozni apámmal meg pláne :X Engem arra emlékeztet az egész, amikor minden társasághoz hozzácsapódik néha-néha egy egy öregebb arc, aki elkezd jópofizni meg osztani az észt, de hiába, nem vágja h bármennyire is jó fej, ő már nem 17 éves :P Aztán az ilyenről ált 10 perc alatt lekopik a társaság, és utólag jót röhögünk rajta :P Ő meg megy a következő banda felé.
Szal én nem akarok a szüleimmel bulizni, a haverjaimmal akarok, és vannak olyan dolgok, amiket nem a szüleimmel, hanem a barátaimmal akarok megdumálni! Még így sem h apámmal egyébként én is elég jóban vok. Ő borász szal nálunk nem volt soha tiltva az alkohol, de azért nem szívesen rúgnék be előtte (bár már megtörtént).
Azzal semmi baj h jártok koncertekre, az is tök szép dolog h segítettél a fiad egyik haverjának amikor szarban volt. De a többiből én sok dolgot tök cikinek éreznék :P És nemtom, apám apa legyen, nem pedig haver.
Szal bocs, de ha választani kéne, akkor én inkább maradnék a hisztis anyámmal meg a mogorva apámmal XD
17/F
Ez az "inkább velem csinálja a gyerek először, mint mással" hozzáállás egy cikket juttat eszembe, amit még régen olvastam.
Egy prostituált mesélt az életéről, és azt mondta, hogy az apja vette el az ő (a saját lánya) szüzességét, mert inkább vele, egy "rendes" emberrel essen meg először a dolog, mint valami részeges állattal.
Na, persze a ti esetetek nem ugyanez, de kb. hasonlóan primitívnek tartom a hozzáállást ezügyben. Bocs, hogy ilyen őszinte voltam, de azért írtad ide a kérdésedet, hogy véleményt mondjunk.
19:40 vagyok.
Most az is eszembe jutott h ha én lennék a fiatok helyében, 1000% h tuti cigiznék sutyiban, csak h legyen vmi, ami az ENYÉM, és amit én csináltam magamtól. Muszáj valamit csinálni, amit tilos :D
Nem azt mondom h a fiad cigizik csak h lázadni kell :D Sz@r dolog lehet ha nincs mi alól lázadni :D
Már bocs, de ha az apja leitatja a 16 éves fiát, csak hogy ne másokkal igyon először, arra mit mondasz?
Ott kezdődik, hogy törvénytelen 18 év alatt inni.
Ha a szüleitől azt látja, hogy jó, kit érdekelnek a törvények, szülői engedéllyel fogyasztok tudatmódosítót, az mégis hova vezet??? Kell egy kontroll a gyereknek. Mert KELL, hogy lássa, van egy tekintély, aminek engedelmeskedni kell. És ha rosszat tesz, legalább rosszul érzi magát, és nem jól.
Különben nem fogja tudni kontrollálni magát később, nagyobb horderejű döntésekben. És akkor már szívhatja a fogát a nagyokos LAZA JÓFEJ apuka.
20:04
De a tekintély is őszintébb, ha szeretetből és megbecsülésből fakad, nem pedig félelemből.
És szerintem nem szánalmas. Hol tanították, vagy milyen prospektusban olvastátok, hogy a felnőtté váláshoz hozzátartozik a besavanyodás? Veszítse el az érdeklődését minden iránt, csak mert a társadalom többsége ezt teszi ennyi idősen?
Annyira irigylem a srácot, akinek ilyen szülők jutottak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!