Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyerekek lennénk? Pontosabban...

Gyerekek lennénk? Pontosabban gyerekesek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Elsőnek pár mondat magunkról. 45 éves vagyok, van egy gyönyörű feleségem, aki 40 éves. Illetve van egy fiunk, aki most 16.

Fiatalkorunkban rengeteget buliztunk asszonypajtással. :) Egyik házibuliból a másikba, egyik rock koncertről a másikra. (Emlékszem azokra az időkre, mikor egy-egy Tankcsapda koncerten voltunk 20-an maximum. :) Nem most volt, na. :))

Feleségemmel is egy házibuliban ismerkedtem meg. Első látásra szerelem volt. Vagy inkább sokadikra. :)

Tehát mondhatjuk, hogy nagyon jó kis "gyerekkorunk" volt. Mást sem csináltunk csak buliztunk. Meg tanultunk. :) Ennek köszönhetően a feleségem valamilyen jogi egyetemen végzett, én meg a BME-n. Ha kellett még aznaposan, de ott voltam az első sorban az egyetemen. :) Néha nehéz volt, de sikerült. :)

De térjünk a tárgyra. Mostanában többen vágják a fejünkhöz, hogy rosszul neveljük a fiunkat, gyerekesek vagyunk, nem vagyunk érettek stb. Ezeket azzal támasztják alá például, hogy még szívesen eljárunk koncertekre, szeretjük jól érezni magunkat. Többször voltunk a fiammal, meg a barátaival koncerten. De nem azért, hogy figyeljük vagy ellenőrizzük. :) A barátai kérdezik már, hogy mi, mint szülők megyünk-e egy-egy koncertre. Mert, ha nem, akkor addig zaklatnak, amíg úgy döntünk, hogy nosza rajta. :)

És igen, mi is szívesen megyünk velük. Rendes srácok. Bár többször megjegyezték, hogy még mindig milyen vonzó a feleségem. Akkor röhögünk egy jót, aztán azért hozzáteszem, hogy megölöm mindet, ha... :D

A másik kedvencen, mikor azt hozzák fel, mikor gyermekemmel elmentem egy kocsmába, hogy szokja a légkört. Ment valamilyen kellemes zene, és igen, addig addig ivott, amíg le nem részegedett egy picit. Viszont azóta nem láttam részegen. :) Úgy vélem, inkább az apja előtt legyen olyan állapotba, mint valami idegen társaság előtt. Viszont, ha cigizésen kapnám, letépném az arcát. :) De ezt nagyon jól tudja.

De a favorit az mikor azt hozzák fel, hogy együtt mentem csajozni a barátaival, meg vele. Mondtam mit csináljanak stb. Tehát én csak megfigyelő voltam, mielőtt félreértenék páran... :)

Tehát ezek akkora "problémák", hogy szégyenkeznünk kellene? Szeretnénk még jól érezni magunkat. Igen, szeretnénk még látni élőben a Metallica-t, AC/DC-t, Aurórát, vagy bármilyen más együttest. Szeretnénk úgymond "lógni" a fiatalokkal, persze nem a végletekig feszítve a húrt. :) Olyan, mintha visszamennénk az időbe. :)

2010. jún. 3. 16:10
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
91%
Még valami: ezt hívják úgy, hogy: ÉLET. Aki szívózik, meg beszól az csak irigy.
2010. jún. 3. 16:28
 12/43 A kérdező kommentje:

A válasz írója 73%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 16:16

Szia!

Ez nem igaz. Ebben a formában. 4-es, 5-ös tanuló. Arra van nevelve, hogy tanuljon, mert egyszer misem leszünk. Tanuljon, tanuljon. Amíg ezt teljesíti, addig nincs probléma.

A másik, hogy valóban, szerencsére megtehetjük. De, ha ezt másokkal érzékeltetné, hogy milyen jó neki, akkor akkora pofont kapna, hogy nem lenne több problémája. Én úgy gondolom, hogy teljesen normális. Nem "menőzik", nem járatjuk több százezres ruhákba, nem veszünk több százezres telefonokat, és stb. dolgokat. Nem arra neveljük, neveltük, hogy azt gondolja magáról, hogy mások felett jár. Mi is tudjuk, hogy honnan indultunk. Nem szültek minket gazdag tehetős családba. Magunknak építettünk fel mindent.

Nem fogjuk kinyalni a seggét. Azt szeretném, ha valóban magától állna talpra. Nem óvjuk a munkától, sőt... Amint elvégzi a középsulit, irány az egyetem. Mellette mehet melózni. Nekünk is sikerült, neki is fog. Nézze meg milyen egyedül lenni. Mikor minden pénz elmegy az albérletre. Mi tudjuk. Mi is tapasztaltuk. ;)

2010. jún. 3. 16:28
 13/43 anonim ***** válasza:
26%

igen, az a gond, hogy "vissza akartok menni az időbe". újra akarjátok élni a fiatalságotokat, amit ti is tudtok, hogy már elmúlt. persze jó nosztalgiázni, de azt is tudni kell elfogadni, hogy az idő múlik.

rendesek a srácok, hogy befogadtak a baráti körbe, de nektek is megvannak a megfelelő korosztálybeli haverok.

én nekem ez a benyomásom elsőre. ettől még összességében kérdésedre válaszolva: nem vagytok gyerekesek, csak nem akarjátok elfogadni, hogy felnőttetek

kicsit átérzem, én is néha akarok újra 16 lenni, a gimis haverokkal lógni, de tudomásul veszem, hogy azt már nem lehet

25 L

2010. jún. 3. 16:29
 14/43 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem sincs veletek semmi gond.A lényeg hogy a szülői teendőitekek vegyétek komolyan(szülői ért...)Ne aggódjatok:)
2010. jún. 3. 16:34
 15/43 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem tök jó szülők vagytok, az egyetlen amit elitélek már 18 évesen is hogy buliról bulira kellett járni. Mi a jó abban? Szerintem nem ez az élet, szórakozás, de hát másnak lehet hogy mégis ez...
2010. jún. 3. 16:34
 16/43 anonim ***** válasza:
85%
szerintem a többi emberkét, akinek nem tetszik, hogyan nevelitek a fiatokat, csak az zavarja, hogy ők nem tudnak ilyen jó fejek lenni, és ilyen lazán venni az életet. szerintem minden gyereknek ilyen és ehhez hasonló szülőkre lenne szüksége. az én szüleim is elég fiatalosak, de ez nem volt mindig így. szerencsére sikerült változtatniuk, és nagyon büszke vagyok rájuk, mert mostmár ők is jobban tudják élvezni az életet. és szerintem ez egyáltalán nem gyerekesség, hanem csak egy pozitív életfelfogás.
2010. jún. 3. 16:35
 17/43 A kérdező kommentje:

A válasz írója 70%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 16:27

Valóban. Ez így van. Sajnos az a baráti köröm, akikkel régen lógtunk sokat, ők már ki sem akarnak mozdulni. És igen, lehet, hogy kiröhögnek. De nem ők. Ezt hidd el nekem. Volt már olyan, hogy az egyik srác zokogva hívott fel, hogy bajban van. Mert egy hullámvölgybe került. Majdnem kicsapták a suliból, drogos társaságba került. Sajnos az édesapja meghalt, édesanyja meg nagyon sokat melózik. Nincs ideje rá.

De ezt úgy képzeld el, hogy hajnali 1kor hívott. Elmentem érte, kicsit piás volt, elege volt mindenből, mindenkiből. Elvittem magunkhoz, reggelig beszélgettünk. Nem úgy, mint egy barát... Hanem, mint egy apa a fiával. Azóta ő is kitűnő tanuló, és nem láttam azóta "elborult" pillanatba. Én mentem be a suliba, és tisztáztam a dolgot a tanárokkal, igazgatókkal. Mondjuk titokban, mert az édesanyja kikészült volna. (Itt jegyzem meg, hogy rengetegszer ajánlottuk fel neki, hogy segítünk különböző módon, mindig elutasította. :() És a fiam mesélte, hogy nagyon hálás. Mindig mondja neki, hogy adja át az üdvözletét stb.

Korábbinak.: Nem arra neveljük, hogy rúgjon be. De előbb-utóbb úgyis kipróbálja. Akkor inkább előttem.

2010. jún. 3. 16:38
 18/43 A kérdező kommentje:

A válasz írója 69%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 16:34

Figyelj, elmegy koncertekre a barátokkal. Társasságban van, önállósodik, jól érzik magukat, összekovácsolódnak.

De ezt ne úgy képzeld el, hogy úgy jön haza, hogy a hányásában fetrengve. Bevallom mikor elmegy, fent szoktam maradni addig amíg haza nem ér. Illetve megpróbálok. :) De azóta nem volt részeg. 1-2 sör talán még belefér.

2010. jún. 3. 16:41
 19/43 anonim ***** válasza:
80%

Képzeld el, hogy a rocksztárjaidnak is vannak gyerekeik, akik még nálad is lehet, h idősebbek, ők vajon otthon milyen apaszerepben tetszeleghetnek? :O

Nem beszélve arról, hogy a mai fiatalok is rajonganak még értük:)

2010. jún. 3. 16:44
 20/43 anonim ***** válasza:
92%
PERFECT SZÜLŐK VAGYTOK! GRATULÁLOK!
2010. jún. 3. 16:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!