Mit tegyek hogy ne aggódjak folyton anyám miatt?
Messze lakunk egymástól, karácsonykor megyünk hozzá a párommal, de utána ki tudja mikor. Ő 64 éves, és teljesen úgy viselkedik, mintha legalább 10 évvel öregebb lenne. Egyedül él a 2 kutyájával egy faluban, alig laknak a környékén, egy barátnője jár hozzá heti több alkalommal, de legtöbbször házimunkát végez, olvas, vagy tv-t néz. Állandóan kimerült, mert éjszaka nem alszik, néha meg bepiál, és telefonon szidalmaz engem. Sokszor olyan rekedt a hangja, hogy nem tudom, baj van-e, arra fogja hogy keveset beszél, mert egyedül van sokat. Én naponta többször hívom, most közel 2 órát beszéltem vele, megint rekedt volt a hangja, a fáradtságtól, de én még aggódom, hogy baj van, vagy valami. Ez már olyan 1 éve tart. Volt, hogy nem írt Facebookon, azt hittem, történt valami, kaptam egy pánikrohamot, és hajnali 3kor hívtam fel, hogy mi van vele...persze semmi nem volt, csak aludt. Szeretném ezeket a félelmeket legyőzni, de ehhez ugye az is kellene, hogy érezzem, meg lássam, hogy nincs semmi baj. Ezért szeretném, ha kicsit közelebb költözne hozzám, akár erre a településre, hogyha aggódom, átmehessek meggyőződni róla, hogy semmi baj nincs. Már nem normális, amennyit aggódom érte. Amúgy nem beteg, legalábbis úgy nem, mint a korabeliek, némi ízületi problémával küzd, meg a szívére szed gyógyszert, de az szintentartható, és már 38 éve tart a dolog. Van egy bátyám is, de ő nem különösebben törődik vele. Kb 3 hetente hívja fel, látogatni nem szokta, még én is gyakrabban megyek oda. Valamit tennem kell, hogy ne aggódással teljenek a napjaim. Ha nem tudom elérni, akár éjszaka, rögtön a barátnőjét hívom, hogy menjen át hozzá, mert lehet hogy baj van. Most is szétvet az ideg, pedig csak lefeküdt aludni, mert egész nap csinálta a ház körüli dolgokat,meg főzött stb, és elfáradt.
24L
Az, hogy a telefonod fix havidíjas, még minden hónapban pénzbe kerül. Neked csak munkanélkülid van, eltart a párod meg a szülei. Ki tudja, hogy meddig? Az előző barátod kidobott, nem tudhatod, ennek nem lesz-e vége ugyanúgy? A családi vállalkozás a párod családjáé? Ez megint azt jelenti, hogy csak addig van állásod, míg tart a kapcsolat
(tőlük függsz, ők pénzelnek, de már dolgozol is érte).
Csodálom, hogy nem érted meg, hogy azért, hogy néha teázgass anyukáddal, ő nem fogja felrúgni az életét, elkergetni/elaltatni a kutyáit, az 5 ezer ft-os albérletét felcserélni jó
Bocs, véletlen volt!
...jóval többre,, a megszokott és ismert közegéből kimozdulni. NEM KELL helyette lakást találnod, se párt keresned, ő megoldja! Azért, ha valaki idősebb lesz, nem hülyül el, nem kell ennyire nyüzsögnöd! Eddig is visszautasította a "gondoskodásodat", ő tudja, mi jó neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!