7 hónapos babám eddig egyszer fordult hasról hátra azóta nem. Még nem pörög, nem ül, nem kúszik sokat van hason és folyton repülőzik. Szerintetek aggódjak?
Hát nem tudom... Az én unokahúgom 6,5 hónapos, és ő sem nagyon akar forgolódni. Kb. 4 hónaposan egyszer-egyszer megcsinálta oda-vissza, azóta csak az oldalára fordul, és úgy figyel. Mondjuk ő nagyon sokat van kézben. :S Ha a saját gyerekeimből indulok ki, akkor 7 hónaposan már nagyon kellene, hogy forgolódjon, de végül is minden gyerek más-más ütemben fejlődik.
Én a helyedben biztos ami biztos alapon elvinném az orvoshoz, de azért nem kell nagyon aggódni. Lehet, hogy majd egyik napról a másikra fogja magát, és majd le se tudod állítani. :D
Szia!
Lány,vagy fiú?
Nekünk is ez a problémánk. Lánykám 8.5 hós,de nem forgolódik aktívan, nem kúszik-mászik. Régóta megül, de nem ül fel egyedül, és nem áll fel egyedül, de kapaszkodva megáll.
7.5hós volt mikor a dokink mondta, hogy már ennél jóval aktívabbnak kéne lennie, egyedül kellene felülni/Állni....
Neurológiára utalt minket, de csak jan.25-ére kaptunk időpontot.
Amúgy nagyon eleven csajszi, mindig csak mosolyog, és ügyesen mondogatódik....
Állítólag a mászás nagyon fontos.
Dokink mondta, hogy van olyan baba, hogy kihagyja ezt az időszakot, de később visszaüthet pl. a tanulásnál.
Amúgy ismim lánya tegnap volt 7hós, ő sem csinál szinte semmit.
Nos nálam a fiam sokkal aktívabb volt. Ő ilyenkor már futott, ha fogtuk a kezét....
Sokan mondják, hogy ne aggódjak, de azért van bennem egy kis félsz...
Szia
Az én kislányom is 7 hós, és hasról hátra nem akar fordulni, de amúgy már mászik mint a golyó, és felhúzza magát térdre.
Azt akartam kérdezni, hogy mekkora a babád? Mert nekem azt mondta a védőnő,hogy ha egy baba picit ducibb akkor lassabban kezd el fejlődni a mozgása. Ami nem baj, csak amikor az emberek elkezdik összehasonlítgatni a babáikat,akkor megijedhetnek emiatt.
Az én kislányom hosszú vékony baba. Neki könnyen megy a mozgás.
Második vagyok....
Én lánykám is "nagyobb" kicsit az átlag babáknál. Én is sokat vagyok vele szőnyegen, tornáztatom. Plédbe forgatom, de az nem nagyon akar tetszeni neki. Ha hasra fordul sírdogál. nem fordul vissza:/
Én holnap megyek vele dokinőhöz(mert náthás), és megméretem, megkérdezem, hogy mennyire van összefüggésbe a súlyával ez a lustizás.
Nagyon mások ám ezek a kis csöppségek. Mindegyik másba ügyeskedik.
nekunk eleg ize a vedono, de egy orvossal konzultalj. hatha letapadtak a kicsi izmai, tul feszes, vagy tul laza..vagy egyszeruen csak lusta :D
ahogy en tudom 6 hos gyereknek "illik" forogni mar, DE nincs kőbe vésve..
egy neurológussal en mindenkeppen megnezetnem, ha a gyerekorvos is ugy gondolja
De lehet hogy csak keson erik, es kicsit tobb nyugalmad van :D (enyem 7 hosan mar allt, és nagyokat esett, szivrohamok jottek ram, az se normalis :S)
szoval HA baj van azert nezze meg az orvos
HA NINCS baj, akkor azert hogy megnyugodj.
de ahogy tudom, en valami 8 hosan kezdtem el forogni, 10 hosan kuszni, ami ket honappal tobb, mint "illik", es nem hiszem, hogy emiatt barmi bajom lett volna
szoval nyugi, de gondolom zavar, en foleg azert is ajanlom hogy nezesd meg, hogy TE megnyugodj
9,5 hos baba anyukaja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!