Mit tegyek hogy ne aggódjak folyton anyám miatt?
Messze lakunk egymástól, karácsonykor megyünk hozzá a párommal, de utána ki tudja mikor. Ő 64 éves, és teljesen úgy viselkedik, mintha legalább 10 évvel öregebb lenne. Egyedül él a 2 kutyájával egy faluban, alig laknak a környékén, egy barátnője jár hozzá heti több alkalommal, de legtöbbször házimunkát végez, olvas, vagy tv-t néz. Állandóan kimerült, mert éjszaka nem alszik, néha meg bepiál, és telefonon szidalmaz engem. Sokszor olyan rekedt a hangja, hogy nem tudom, baj van-e, arra fogja hogy keveset beszél, mert egyedül van sokat. Én naponta többször hívom, most közel 2 órát beszéltem vele, megint rekedt volt a hangja, a fáradtságtól, de én még aggódom, hogy baj van, vagy valami. Ez már olyan 1 éve tart. Volt, hogy nem írt Facebookon, azt hittem, történt valami, kaptam egy pánikrohamot, és hajnali 3kor hívtam fel, hogy mi van vele...persze semmi nem volt, csak aludt. Szeretném ezeket a félelmeket legyőzni, de ehhez ugye az is kellene, hogy érezzem, meg lássam, hogy nincs semmi baj. Ezért szeretném, ha kicsit közelebb költözne hozzám, akár erre a településre, hogyha aggódom, átmehessek meggyőződni róla, hogy semmi baj nincs. Már nem normális, amennyit aggódom érte. Amúgy nem beteg, legalábbis úgy nem, mint a korabeliek, némi ízületi problémával küzd, meg a szívére szed gyógyszert, de az szintentartható, és már 38 éve tart a dolog. Van egy bátyám is, de ő nem különösebben törődik vele. Kb 3 hetente hívja fel, látogatni nem szokta, még én is gyakrabban megyek oda. Valamit tennem kell, hogy ne aggódással teljenek a napjaim. Ha nem tudom elérni, akár éjszaka, rögtön a barátnőjét hívom, hogy menjen át hozzá, mert lehet hogy baj van. Most is szétvet az ideg, pedig csak lefeküdt aludni, mert egész nap csinálta a ház körüli dolgokat,meg főzött stb, és elfáradt.
24L
Ha ilyen kis dolgoktol, mint beagyazas, kifullad, az komoly szivproblemara utal, es az erre szedett gyogyszer nem elegendo. Erre utal az allando faradtsag-kimerultseg erzes is (NEM azert, mert lusta. A sovanysaga is ezt jelzi)
Orvos, de nem a korzeti, hanem kardiologus. Raer tegnap elmenni...
(ilyen nincs, hogy 38 eve tart es szinten tarthato. Nem szinten tartani kell, hanem meggyogyitani, vagy a lehetosegekhez kepest javitani a szivritmuson, a mukodesen!!! Jajjjjjjj, magyar egeszsegugy.... :(((
Utolso: Nem tudom neked milyen tippeid vannak a szivbetegség meggyogyulására, és miért szidod most emiatt az egészségügyet, de szivesen hallgatom az ötleteidet. Nagymamám cukorbetegség miatt szivbeteg, volt barátom szivritmus zavarban szenved, aposom szintén szivbeteg, egyiküknek sem mondták, hogy ez valaha teljesen rendbe fog jönni nekik, pedig elég sok orvost megjártak. Gyanitom több tapasztalatuk van mint neked. Legalább hülyeségeket ne irj.
Kérdezö: akkor valoban maradhat az albérlet dolog, ilyen esetben nem tudják elvenni a pénzét. Az összeköltözés szerintem felnött korban egyébként sem egészséges, egy idö után vagy te vagy a párod ugyis megunná, állando vitát szülne, jobb az, ha külön éltek.
Anyukad ezt azert csinalja, mert valoszinuleg csak nem regen repultel ki a csaladi feszekbol es nem tud elengedni magaban, te pedig meg nem szoktad meg a kulon eletet.
Az a baj az ilyen helyzetekkel, hogy altalaban egyaltalan nem jo a vege. Nem fogod tudni normalisan elni a sajat eleted, ami tonkre is fog menni ... anyukadnal viszont semmi valtozas nem lesz.
Kozelebb koltoztetheted, persze ha az anyagi kereteitek is megengedi, ezzel megkonnyited egy kicsit az eleted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!