Féltestvérekmegkülönböztetése?
A gyerekek megkülönböztetése (mindkét irányba)a hozzátartozó részéről nagyon csúnya dolog.
Ennek ellenére, ha a nagyanyja akar, akkor rakjon neki takarékot, de a párodat ebbe ne vonja bele.
Majd raktok, amikor tudtok, de akkor egyenlően.
A gyerektartás az a gyerek életfeltételeinek a biztosítására fordítandó szülői hozzájárulás, ami nem ajándék, hanem kötelezettség.
Ezért ezt nem tarthatod adománynak és nem a gyereknek spórolgatjátok.
Az pedig, hogy a te gyerekednek meddig lesztek ott, azt majd az idő eldönti, erre egy pár sem köthet életbiztosítást.
Figyu, én sem tartom helyesnek, ahogy az 1-es kommentemben le is írtam, hogy az APA csak az egyik gyereknek nyit számlát.
A nagyanyja meg azt csinál, amit akar, azzal miért foglalkoznánk? Az ő dolga, az ő pénze.
A párod meg nyilván azért nem nyit a saját gyereketeknek számlát, mert kifejtetted az előbb, hogy majd akkor kap a gyerek valamit, ha tesz le az asztalra, mert nem akarsz mindent a feneke alá tolni.
Hogy ezzel mennyiben értek egyet, vagy mennyire nem, az már más kérdés, de akkor ne csodálkozz, ha a tiédnek nem gyűjtenek!
"Azt mondtàk ha felnő a közös gyerekünk úgyis megérti hogy neki miért nincs szàmlàja és 18 évi pénz rajta."
Persze, majd biztos megérti, hogy az anyja egy smucig dög. Nem tudom mit idegeskedsz ezen, hisz azt írod, nem is tervezel a saját gyerekednek megtakarítást csinálni, hogy ne legyen "minden" a feneke alá rakva. Semmi gond ezzel, a te döntésed, hogy neveled a gyereked. De a másik gyerekhez semmi közöd. Ha a nagyi meg az anyja akar neki megtakarítást nyitni, akkor nyissanak. Apuka meg miért ne járulhatna hozzá? Hisz a tieteknek úgysem kell, nehogy véletlen a feneke alá legyen rakva bármi is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!